Vettel, încântat să-l învingă pe Alonso în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 24.07.2010
Sebastian Vettel a admis că se simte uşurat după ce a izbutit să obţină pole position-ul la Hockeneheim în faţa lui Fernando Alonso.

După două curse modeste la Valencia şi Silverstone, Ferrari a revenit în forţă în Marele Premiu al Germaniei, iar Fernando Alonso a ratat pole position-ul în faţa lui Sebastian Vettel pentru numai 0.002 secunde.

Pilotul echipei Red Bull nu şi-a ascuns satisfacţia pentru victorie, în contextul în care Alonso a fost cel mai rapid în primele două părţi ale calificărilor şi la prima ieşire pe traseu în Q3.

"Va fi interesant să vedem cât de mult înseamnă două miimi de secundă ca distanţa. Alonso a fost foarte puternic întreaga sesiune, iar Ferrari sunt în general foarte competitivi. A fost foarte incitant, iar în Q2 ştiam că mai am un singur tur pentru a face un timp bun. A fost echilibrat, forţezi puţin mai mult, pierzi pneurile şi apoi simţi că pierzi timp".

"Ultimul meu tur nu a fost 100% perfect, dar până la urmă a fost suficient pentru a rămâne în frunte cu aproape nimic şi a câştiga pole-ul. Sunt foarte fericit, sunt pentru prima oară în pole acasă, dar principala provocare va fi duminică.

Avem un monopost puternic aici şi o luptă strasa cu maşinile roşii", a declarat germanul la conferinţa de presă de la finalul calificărilor.

Vettel a obţinut la Hockenheim al treilea pole position consecutiv şi al şaselea al sezonului în cele 11 Mari Premii de până acum.

Via | Autosport

Comentarii (11)

  • nelu98
    prima curba
    sa te vad maine prietene ]]]]]]
    24 2
  • Vettel
    Ce o sa rad cand Alonso ii va lua fata in prima curba :) . Inca este puternic si va da tot penrtu a castiga .
    19 9
  • andrei
    ferrari
    vai in sfarsit si-au revenit ...incepeam sa fac spasmofilie
    5 16
  • nelu98
    andrei
    pun pariu ca habar nu ai ce insemna
    14 1
  • maine
    maine sigur alonso nu va castiga. e prea plin de el
    6 13
  • andrei....altul
    F1
    bafta maine pt Ferrari, shiar si pt cei de la redbul, astept o lupta frumoasa Alonso/Vettel Masa/Weber
    11 1
  • Vettel
    Nici nu terminase turul si pe el il interesa daca l-batut pe Alonso. in loc sa se bucure aratarea ca a luat poll-ul pe el interesa total altceva. Ce rautacios.
    Imi pare rau de McLaren au mers slab astazi. Sper sa fie o cursa spectaculoasa maine.
    8 1
  • Vet
    Vettel are prima sansa, sper sa se apropie de Ham in clasament.
    3 2
  • popicul
    pana treci lacu te faci frate si cu darko
    @F1 Zone
    Pentru asta Sebi are nevoie de ajutorul celor cu masini rosii. Sa speram ca nu va mai fi situatie in care sa intervina stewrzi ca iar fac varza clasamentul.
    1 1
  • asa
    cu rosii fara rosii red bull sa le ia fata celor de la meclaren pt ca o merita din plin. s-a vazut ca o gaura in masina nu poate face diferenta.
    1 2
  • popicul
    precizare
    eu ma refeream la faptul ca aia rosii sa ia locuri in fata celor de la McLaren si asa sa scada mai repede diferenta
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru