Vettel insistă că nu se va relaxa după debutul favorabil de sezon

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 04.05.2011
Sebastian Vettel crede că ar fi o greşeală să se relaxeze după debutul promiţător de sezon şi îl dă ca exemplu pe Fernando Alonso pentru revenirea în lupta pentru titlul din 2010.

Sebastian Vettel este lider în clasamentul general după primele trei etape şi are un avans de 21 de puncte în fata principalului său următor, Lewis Hamilton, iar germanul este considerat favorit şi în cursa de la Istanbul de la finalul acestei săptămâni.

Totuşi, pilotul echipei Red Bull avetizează că sezonul este abia la început şi îl dă ca exemplu pe Fernando Alonso, care anul trecut a fost la un pas de titlul mondial după ce iniţial nimeni nu-i mai acorda şanse reale la trofeu.

"Cred că am avut un start bun de sezon, dar nu ne putem permite să ne relaxăm acum, ci trebuie să continuăm să punem presiune pe rivali şi să dăm tot ce avem mai bun în fiecare cursă. Mai este o cale lungă până la finalul sezonului şi orice se poate întâmpla. Fernando Alonso este un exemplu bun. Mulţi oameni l-au subestimat anul trecut, dar a revenit şi aproape a câştigat titlul mondial. De aceea, cred că nu ar trebui să-i pierdem din priviri pe Ferrari, iar Mercedes şi Renault nu ar trebui subestimate.

Important este să fim consecvenţi pe parcursul sezonului", a declarat el pentru agenţia de presă DPA.

Marele Premiu al Turciei readuce în discuţie conflictul dintre Vettel şi coechipierul său Mark Webber din cursa de la Istanbul de anul trecut. Atunci, Vettel a abandonat după ce l-a acroşat pe australian în timpul unei tentative de depăşire pentru prima poziţie, iar ulterior fiecare dintre ei a dat vina pe celălalt. Vettel susţine însă că acele evenimente aparţin trecutului. "Nu pot schimba lucrurile care s-au întâmplat. Mai important este că am putut învăţa din ele", a adăugat el.

Incidentul de la Istanbul din 2010 a fost primul episod dintr-o lungă serie de speculaţii privind statutul celor doi piloţi în cadrul echipei, Webber considerându-se de multe ori dezavantajat în raport cu coechipierul sau.

Via | DPA

Comentarii (5)

  • Nu te relaxa Vettel, ca nici Hamilton n-a stat chiar relaxat in ultimul timp. Numai Alonso se tot relaxeaza. Nu-i problema, dar putea sa faca asta si la ultima clasata.
    87 57
  • ctImihai
    O sa-l vedem pe Hami in Turcia. Eu ii prevad un abandon frumos. In stilu-i deja consacrat.
    60 84
  • ctlnmihai
    Vet
    Ce sa zica de ham, Vettel e obisnuit cu "celticul" din insula e precum focul de artificii. Arde frumos si repede.
    53 82
  • ctlnmihai
    Îl rog frumos pe nesimțitul care postează cu nick-ul meu să înceteze
    58 21
  • ctlnmihai
    nick-ul tau? mah baiete..
    11 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru