Vettel nu exclude retragerea din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2020: "Competiția devine mai mult un show și o afacere decât un sport"

de Daniel Popescu
Miercuri, 03.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel sugerează că s-ar putea retrage din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2020, în cazul în care regulamentul care va intra în vigoare un an mai târziu va transforma competiția în "show și afacere".

Sebastian Vettel a lansat un atac neașteptat la adresa Formulei 1, ca urmare a numeroaselor zvonuri cu privire la evoluția pe care o va urma sportul începând din sezonul 2021.

Într-un interviu acordat publicației britanice The Times, pilotul Scuderiei Ferrari acuză că Formula 1 devine tot mai mult un show și o afacere, în detrimentul sportului.

"Multe dintre valorile care erau în Formula 1 mai sunt disponibile doar parțial. Formula 1 este acum mai mult un show și o afacere decât un sport. Dacă spunem că este un show, atunci să vină spectacolul. Simt că pierdem timp și energie cu regulamente care nu ajută la nimic", a declarat el.

De altfel, Formula 1 a anunțat la începutul acestei luni un parteneriat cu studioul de conținut Westbrook Studios prin care o serie de celebrități internaționale vor filma diverse provocări care vor fi difuzate în timpul weekendurilor de cursă. Primele evenimente de acest gen vor avea loc în 2020.

În acest context, Vettel a sugerat că nu exclude o retragere din Formula 1 la sfârșitul sezonului 2020, atunci când expiră contractul cu Ferrari.

"Sunt sigur că vreau să pilotez în acest an și în sezonul următor, apoi nu știu ce se va întâmpla cu regulamentele.

Nimeni nu știe până acum. Nu voi rămâne în sport doar de dragul de a fi în Formula 1", a adăugat el.

Interviul lui Vettel a avut loc înainte de Marele Premiu al statului Bahrain, la finalul căruia presa italiană l-a criticat dur pentru greșelile din cursă și a insistat că germanul ar trebui să fie înlocuit de Mick Schumacher, care a debutat în această săptămână pentru Ferrari în testele din Bahrain.

Via RaceFans, ESPNF1

Comentarii (23)

  • Tradus "competiția a devenit încinsă până la un nivel la care nu-i mai fac față, așa că îmi trece prin gând să mă retrag ca să nu mă mai fac de râs pe pistă sau în dreptul microfonului și a cameramanul"
    Vai de el...
    25 25
  • Bun asa, intra si tu in clica pilotilor fricosi din care mai fac mai parte Rosberg si Alonso. Vedeti mai postacilor ca nu tin cu unu si il urasc pe altul, nu sunt avocatul unuia dintre ei. Urasc doar oamenii care clampane si fug.
    9 34
  • Intrebare este: cine o sa-ti mai dea tie un contract gras dupa performantele de la Ferrari?
    17 15
  • "Interviul lui Vettel a avut loc înainte de Marele Premiu al statului Bahrain, la finalul căruia presa italiană l-a criticat dur pentru greșelile din cursă "

    Bai ma lesi? Stia presa italiana in timpul interviului de la inceputul cursei fix greselile facute de Vettel in cursa.
    8 17
  • Costel
    bravo sebastian ,is intru-totul de acord ca aceasta competitie ii bine si ii chiar necesar sa se ghideze dupa principiile care is vigoare de 70 de ani si nu ii cazul ca un texan ,chiar daca ii proprietar ,sa perturbe elita competitiilor FIA cu o abordare de tip bollywood !

    ii momentul oportun ca lui chase carrey sa i se atraga atentia si implicit sa puna in practica numaidecat corectiile necesare privind sezonul 2021 si sa priceapa odata pentru totdeauna ca singurele celebritati ale F1 is doar cei 20 de temerari care incanta publicul spectator si telespectator o data la doua saptamani iar aventura ta in cadrul scuderiei sa continue o perioada mult mai indelungata decat 2020 incununata de unu sau mai multe titluri mondiale ,bineinteles in combinezonul ferrari
    numai pentru un atlet desavarsit asa cum ii sebastian vettel primeaza latura sportiva ,adica performanta pura si nicidecum transformarea acestei competitii etalon intr-un goz mediatic si asta numai din cauza faptului ca cel venit dupa bernie ecllestone ii in contiunuare cu fisuri in intelegerea deplina a acestei discipline auto atat de elitiste
    16 16
  • hahaha
    De ce asa tarziu?
    Daca anul asta ia bataie urata de la Charles posibil sa caute o intelegere cu Ferrari si la anul sa vedem pe altcineva in locul lui:)
    Mai vedem:)
    16 11
  • Pai mosule, eu zic sa te retragi de maine, si asa ai ajuns copilul de mingi al lui Leclerc ! Du-te Sebica si papa-ti linistit milioanele, ca aici te faci de ras la modul barbar !
    Oare cum ar arata Ferrari cu Charles si Max ?
    21 16
  • Razvan Dumitrache
    Bine Vetel! In sfarsit ai realizat si tu ca ai luat 4 titluri doar pentru ca ai avut o masina net superioara! Cum ai dat de cate un coechipier mai bunicel ai luat bataie! Presimt ca o sa se retraga rusinos din competitie, o sa regrete ca nu s-a retras dupa cele 4 titluri, credea ca e bun, dar s-a inselat. Fanii rosii au inceput sa-i intoarca spatele si sa priveasca catre Leclerc.
    10 7
  • octav71
    Nope, cum ar arata Ferrari cu Charles si Mick?
    8 5
  • dâng!
    show si afacere a fost tot timpul, jitzelule!
    si-a dat seama ca tre` sa se bata cu mai mult de unu`, ca a aparut performanta si in alte echipe si-acuma nu-i mai place.
    pina acuma a fost tare bine, ca erau numai 2 "smecheri".
    mare "competitor", mare caracter! :)
    13 12
  • privirea aia tampa..de vitel rapus....
    13 20
  • Daca avea doua victorii din doua curse, n-ar mai fi fost o afacere, nu??
    16 10
  • Asa a mai trancanit unul care nu performa cu o caruta de McLaren.
    Acum alearga dupa triple coroane and shit.
    5 15
  • mircea badea
    :)) a inteles careva ce nu-i convine? sau e doar ingrijorat si atat, ca un #rezistent?
    2 10
  • "Competitia a devenit afacere" pentru ca Hamilton are salariu mai mare ca el.
    11 3
  • E CLARA TREABA SI CU ASTA.
    SA ZIS CU CAMPIONATUL, CLAR FERRARI NU AU NICI O SANSA NICI ANUL ACESTA
    9 5
  • Mie sincer mi-e mila de Vettel
    8 5
  • Omul a spus un adevar. Dar noi nu vedem decat inca un prilej sa il luam la misto. Ca na cam atat putem.
    11 7
  • Mercedes F1
    fetelica e prea fetita pentru herghelia de cai de sub capota ferrari....il ia vantu
    8 7
  • Are dreptate Vettel, desi stiti ca nu-l iubesc deloc.
    Prin 2008 F1 a incetat sa mai fie F1. Alta poveste. Una trista, din pacate. Nici nu stiu de ce ma mai uit uneori, probabil doar nostalgic dupa niste curve extraordinare din trecut.

    Alta e problema.
    Vettel face de ras Ferrari. Nici Massa nu are asa slab ca asta. Massa macar a luptat la titlu pana in ultima cursa, pana in ultimul viraj si ar fi castigat daca Glock nu-i ceda locul lui Hamilton.
    Vettel e cel mai slab pilot Ferrari, tinand cont de cati bani primeste si ce rezultate are.
    Greselile lui sunt penibile, rade toata lumea de Ferrari. Cate greseli trebuie sa mai faca asta ca echipa sa-i arate usa? Nu poti sa-l tii pe 50 de mil pe an ca sa-ti faca echipa de ras.
    Ok. Asta e nivelul lui, atunci sa-i dea 10 mil pe an, nu 50. Daca nu vrea, reziliat contractul si la revedere. Sunt atatia piloti tineri care se irosesc in F1 pentru ca nu prind un volan. Uite cazul Ocon.
    Sper sa se retraga la sfarsit de 2019.
    8 3
  • mobius
    Ca formula 1 a devenit o afacere si un show, a spus-o si Alonso la retragere si lumea l-a criticat,(poate a avut dreptate) inclin sa cred acelasi lucru. Eu ma intreb insa de ce in perioada RBR, cand cu un dispozitiv, neregulamentar dar trecut cu vederea de FIA a cistigat 4(patru) titluri, favorizat si de echipa in detrimentul coechipierului, nu i s-a parut o afcere si un show. Tragedia este ca este convins ca cele partu titluri mondiale au fost contributia si meritul sau.
    7 3
  • Costel
    Sa nu mai vad masini rosii care se zdrobesc intre ele, sau care pivoteaza in cerc.....sau fudulii imberb nervoase cand Ham franeaza......ar fi o pierdere serioada pt circ, as fi trist...Seb, fa bine, ramai in F1!!
    7 5
  • @Costel
    A uitat Hamilton sa faca donuturi la Bahrein - ma mir ca asa o super victorie n-a avut donuturi. Oricum, cel mai valoros donut este asta:
    https://www.youtube.com/watch?v=Q4oFQkex9Dg
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru