Vettel şi Schumacher se contrazic în privinţa regulamentului pentru depăşiri

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 12.05.2012
Sebastian Vettel şi Michael Schumacher au opinii contrare cu privire la legalitatea de a efectua depăşiri prin afara pistei.

Piloţii din Formula 1 s-au reunit vineri seară pentru a discuta despre regulamentul depăşirilor din acest sezon, după numeroasele controverse apărute în Marele Premiu al statului Bahrain cu privire la duelul dintre Nico Rosberg şi Lewis Hamilton.

În cadrul acelui duel, Rosberg l-a forţat pe Hamilton să iasă de pe circuit, însă pilotul echipei McLaren a profitat de aderenţa bună din zona de eşapare şi l-a depăşit pe german prin afara pistei. Comisarii de cursă nu au dictat niciun fel de penalizare, însă opiniile piloţilor cu privire la acest incident sunt variate.

Potrivit unor surse BBC Sport, Michael Schumacher a declarat la întâlnirea piloţilor că astfel de depăşiri ar trebui penalizate aspru de comisari, iar Felipe Massa a avut o opinie similară.

În schimb, Sebastian Vettel consideră că decizia comisarilor de cursă într-un astfel de caz trebuie să ia în calcul şi avantajul pe care un pilot îl obţine când efectuează o astfel de depăşire.

Pilotul Red Bull a argumentat că în unele situaţii o penalizare de tip drive-through ar fi mult mai dură decât avantajul câştigat în mod incorect pe circuit şi a oferit ca exemplu obţinerea unui avantaj de 0.1 secunde prin tăierea unei şicane.

Potrivit surselor, niciun pilot nu l-a contrazis pe Vettel în această privinţă.

FIA va anunţa până la sfârşitul zilei de sâmbătă atitudinea pe care trebuie să o aibă comisarii de cursă în aceste cazuri în Marele Premiu al Spaniei.

Via | BBC Sport

Comentarii (1)

  • Dupa titlu ai zice ca mai au putin si se iau la palme.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru