Vettel, surprins de locul nouă obţinut în calificările din Belgia

de Daniel Popescu
Sambata, 22.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel este surprins că a stabilit doar al nouălea timp în calificările de la Spa-Francorchamps, însă speră să recupereze cât mai mult teren în primul tur al cursei de duminică.

Esential 9 este locul ocupat de Sebastian Vettel in calificarile pentru Marele Premiu al Belgiei
14 este pozitia de pe care va pleca Kimi Raikkonen in cursa de la Spa-Francorchamps
Ferrari a avut parte de o evoluţie dezamăgitoare în calificările pentru Marele Premiu al Belgiei, iar cea mai bună clasare a fost obţinută de Sebastian Vettel.

Germanul a stabilit doar al nouălea timp în calificări şi va lua startul de pe opt datorită unei penalizări suferite de Romain Grosjean, însă a admis că nu se aştepta la o evoluţie atât de modestă.

"Nu am ieşit în decor, a fost un tur normal, dar am intrat prea mult în ultimul viraj. Sunt surprins că turul a fost bun doar pentru locul nouă. Cred că a fost echilibrat, un pluton compact, aşa că după ce am fost în frunte am ajuns în spate. Asta s-a întâmplat", a declarat el.

Vettel îşi pune speranţele în debutul cursei de duminică, în care mizează pe câştigarea câtorva poziţii, parţial ca urmare a noilor proceduri de la start.

"Cursa ar putea fi un pic diferită, dar cu siguranţă obiectivul este să recuperez cât mai mult teren la start şi în primul tur.

În acelaşi timp, este o cursă lungă, aşa că rezultatele nu se vor decide în primul viraj sau în primul tur", a adăugat el.

Coechipierul său Kimi Raikkonen nu a reuşit să efectueze niciun tur cronometrat în a doua parte a calificărilor din cauza unei scăderi a presiunii uleiului de motor. Astfel, finlandezul va lua startul doar de pe locul 14 al grilei. 

Comentarii (13)

  • Mercedes
    Sigur, fanii spera ca are setarile de furtuna cu grindina....numai ca el spune altceva. Deh. Revolutia la ferrari merge inainte. Mercedes le da o secunda jumate pe tur.
    18 12
  • serban
    @Mercedes Ați uitat deja că ați luat-o bine de tot pe coajă cursa trecută, imbatabili Merc ! O să vă mai bucurați anul ăsta, că la anul veți fi sub Ferrari și Red Bull !
    16 20
  • @serbanele
    Sa zici merci daca vreo masina Ferrari termina mai sus de 5.
    12 14
  • Acum ii inteleg frustrarile lui Alonso..
    1 1
  • da, vine alonso pe podium. zeul alonso ! mac mac mac !
    2 1
  • Ha,ha,ha...
    Eu zic sa nu fie surprinsi daca vor pierde locul doi la sfarsitul campionatului ! Iar au "imbunatatit" monopostul in pauza de vara de sunt mai rau decat in prima cursa...?!
    4 0
  • @alonsitule, te iei de mana cu MirceaMcl. Nu conteaza unde ti-e pilotul (si echipa) important e sa te legi de Ferrari ca vai cat de rau ii merge
    6 3
  • Valius
    Aluat-o pe coaja Serbane? Cate curse are castigate ferrari anul asta, de pole position numai zic. Mercedes pana la final isi poate permite orice, cum spunea Shumi in 2002 cand nu i-a lasat si lui Barrichello sa castige o cursa si a iesit scandat ("ne putem permite orice"). Se pot multumi si cu locuri 2, 3. Si la urma urmei se poate intampla orice ca nimic nu-i perfect, sa castigi numai tu, au si ceilalti dreptul.
    4 5
  • A crezut ca umbla cainii cu covrigi in coada ca la Hungaroring?
    A avut noroc de un start bun, daca era in pluton nu depasea pe nimeni.
    10 5
  • istoria fer se repeta de 4-5 ani , dupa jumatatea campioatului fer o i-a la vale , ce nu va-ti obisnuit , vesnica echipa loc 2 , ,,,,toti il blameaza pe alonso , fratilor revenitiva , nu alonso a fost ,si nici raik , sau vettel este problema la fer , ci echipa care nu tine pasul cu nr 1
    7 0
  • A avut noroc cu starul prost al celor de la Mercedes. Vom vedea maine cum iau startul. Mclaren inca sunt tot la capitolul teste, dar vorba lui Alonso, ce mai conteaza ca e locu 3, 4, 5 sau 20. Atata vreme cat nu te poti bate la titlu.
    14 4
  • serban
    @Valius Da, la diferența de anul acesta dintre Mercedes și ceilalți, au luat-o rău de tot pe coajă ! Și asta s-a văzut inclusiv pe fețele piloților, atât în Malaezia, cât și in Ungaria. Tot ce este de la locul trei în jos pentru ei înseamnă eșecuri penibile când ai la dispoziție asemenea material de concurs, indiferent câte PP și victorii ai la activ și nu înseamnă că se pot mulțumi și cu mai puțin !
    6 5
  • Ma bufneste rasul cu haterii Ferrari si Vettel.Vedeti-va voi de binecuvantatul vostru campion de hartie cu masina de top
    3 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru