Vettel susține că a fost aproape să se retragă din Formula 1: "Vreau să demonstrez că Aston Martin este cea mai bună decizie"

de Daniel Popescu
Sambata, 12.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a dezvăluit că a fost aproape să se retragă din Formula 1 după ce Ferrari l-a anunțat că nu mai are nevoie de serviciile sale, însă crede că decizia de a concura pentru Aston Martin este una benefică.

Ferrari a anunțat în luna mai că Sebastian Vettel nu va mai concura pentru echipă începând din sezonul 2021.

Inițial, presa internațională a speculat că germanul ar putea fi pus în ipostaza de a se retrage, ca urmare a faptului că nicio echipă de top nu avea locuri disponibile sau nu era dispusă să semneze cu pilotul german. În cele din urmă, Racing Point, care își va schimba numele în Aston Martin, i-a reziliat contractul lui Sergio Perez pentru a-i face loc lui Vettel în 2021.

"Am fost aproape (n.r - să mă retrag). Există o unitate de măsură pentru asta? Am avut multe gânduri și nin cele din urmă am decis. M-am pus pe primul loc în această privință, am decis ce este mai bine pentru mine. Vreau să demonstrez asta. Al doilea factor a fost să-mi răspund la întrebarea ce vreau să fac în Formula 1", a declarat el.

Vettel este optimist că Aston Martin poate înregistra performanțe majore în Formula 1, mai ales datorită faptului că utilizează motoare și numeroase alte componente de la Mercedes, fiind poreclită chiar "Mercedes B".

"Aștept cu nerăbdare provocarea deoarece consider că mă pot descurca bine.

Cred că echipa are un potențial uriaș. Sunt mulți oameni inteligenți acolo și vreau să demostrez ca acele calități se transformă și în rezultate", a mai precizat el.

Via Reuters

Comentarii (14)

  • Vettel zis Mr. Spin
    sunt un hot paduchios
    23 23
  • vettel la Balaceanca
    Se casatoreste robul Lance Stroll cu roaba Sebastiana Vettela. Va declar hot si hotie. CASNICIE NEFERICITA
    26 30
  • Caz unic
    Un pilot dat afara din lipsa de performanta fura locul unuia care performeaza
    35 19
  • Valentin Raducan - bernd
    Campionul cu 4 titluri de carton este in deriva totala! Acesta a ajuns campion datorita masinii Redbull.
    Important e ca Lewis are 95 pole-uri
    28 33
  • The Dot
    La anul ne va oferi cateva triple: triplu Lutz, triplu Axel si de ce nu, si un triplu Loop.
    8 19
  • Când Vettel e pe 14 și coechipierul pe 5, dați-mi voie să cred că nu e doar mașina de vină! Nu știu dacă ii lipsește motivația, nu știu dacă încearcă un sabotaj sau asta îi este valoarea. Dar dacă asta e valoarea lui, Aston Martin s-ar putea sa debuteze cu stângul în F1!
    32 7
  • The Dot
    Deja demonstreaza in avans pentru Aston Martin.
    Perez 7 (6 fara penalizare)
    Vettel 14
    17 7
  • Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.
    15 16
  • Mafia italiana
    RP s-a inspirat din nou de la Mercedes si au venit cu
    update-uri semnificative pe monopostul lui $troll. Pentru Checo nimic... Nu conteaza ca sponsorii actuali sunt in mare parte adusi de el.
    In calificari dupa primul tur Checo era pe o pozitie sigura. RP l-au retrimis pe circuit ca sa ramana cu un singur set de pneuri in q3 si $troll cu 2. bOcon le-a stricat planurile si puisorul a facut si el un tur.
    $troll cu tot cu update-uri a luat bataie.

    Checo s-ar putea sa aiba de castigat din penalizare. Nu mai pleaca de pe partea murdara si nu-l mai incurca Bottas. Sper ca numerele pare ( Bottas, albon, $troll) sa piarda pozitii.

    Despre calificari nu scrieti nimic? De vettel ne-am saturat!!!!
    18 11
  • Succes Sebastian Vettel!
    4 5
  • Ferrari F1
    Vettel? L-as da azi afara si l-as aduce pe Hulk pana la final de sezon. Macar pe 4 sa termine la constructori. E jenant, pilot cu 4 titluri. Un mare bravo pentru Leclerc!
    12 7
  • THE SPINNING GERMAN
    M-am rugat mult sa nu se retraga, era prea simplu. Vreau sa-l mai vad un sezon doua, cum si-o ia de la Stroll. Iar cerculetele lui.....mi-ar fi lipsit prea mult.
    10 7
  • Florin
    Cum sa se retraga? De cand a plecat Alonso el este principalul subiect aici. De cine mai comentam? De Bottas plictisitorul? Hamilton?
    0 0
  • Adrian Dumbraveanu
    Era prea de tot sa se retraga. Ratatul de serviciu de pe automarket sa mai rada putin spargand seminte in fata monitorului si ala sa piloteze in Formula 1. Totusi sa pastram limitele. :))))))
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru