VIDEO: Accidentul din primul tur de la Spa-Francorchamps

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 31.08.2009
Jenson Button a fost nevoit sa abandoneze in primul tur al Marelui Premiu al Belgiei dupa ce a fost lovit din spate de Romain Grosjean, aceeasi soarta avand-o si Lewis Hamilton si Jaime Alguersuari.

Primul tur al Marelui Premiu al Belgiei a fost marcat de unul dintre cele mai spectaculoase accidente din acest sezon.

Pista ingusta de la Spa-Francorchamps a fost insuficienta pentru ca toti pilotii sa treaca fara probleme de virajul Les Combes.

Aflat la volanul monopostului Renault, Romain Grosjean l-a lovit din spate pe Jenson Button, iar britanicul a pierdut controlul volanului rasucindu-se pe circuit. In incercarea de a evita un impact, Jaime Alguersuari a franat brusc si l-a lovit pe Lewis Hamilton, cei doi ajungand in cele din urma in zidul de protectie de pe marginea pistei.

Toti cei patru piloti au fost nevoiti sa abandoneze, iar comisarii au decis la finalul evenimentului sa nu ia nicio actiune in acest caz, considerand ca a fost vorba despre un accident obisnuit de cursa.

Iata cum s-a vazut accidentul cu ajutorul camerelor video montate pe monoposturile lui Hamilton si Button:

Comentarii (7)

  • Grosjean este periculos...
    Culmea este ca sunt comunicate in care Grosjean spune ca este vina lui Button si ca el nu a avut nicio vina..., in plus primea punctecu "+" intr-o stire anterioara, in timp ce Button era penalizat...
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Piloti
    Ma mir ca nu l-au batut, atat de disperati sunt baietii astia. Pe Jenson il inteleg ca se bate pentru titlul, pe restul nu.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Prostii
    Deci Button iesise de mult in decor in fata lui Lewis, cand cineva l-a lovit pe acesta din lateral. Este cam greu ca Grosjean sa-l loveasca si pe cel din fata si pe cel din spate si in acelasi timp sa intre si in Lewis nu de alta, dar poate un filmulet de undeva de sus ar explica mai bine cum sta treaba.

    Oricum parerea mea este ca Algesuari l-a lovit pe Lewis fara sa aiba vreo treaba cu contactul dintre Grosjean si Jenson. Evident fiecare cu parerea lui.
    0 0
  • ...
    in acest filmulet se vede foarte clar cum difuzorul lui kimi a fost distrus de catre kubica...asa se explica de ce a fost atat de lent monopostul lui kimi...fata de fore india
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Film
    Primul era in germana si acesta este in italiana, este ceva mai clar sau?
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Imaginile accidentului sunt identice, dar filmul cuprinde si startul cursei.
    0 0
  • ceau
    ce vad eu,grojean,il spulbera pe button,iar jaime(ca nu stiu sa-i scriu numele)intra in hamilton,vrand sa evite coliziunea cu buemi!oricum racheta mobila numita Grojean,nu are ce cauta in F1,asa facea si in GP2.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru