VIDEO: Ferrari ar fi testat motorul turbo de F1 pe un LaFerrari

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a testat la Fiorano motorul turbo V6 de 1.6 litri pentru sezonul 2014 al Formulei 1 amplasat pe supercarul LaFerrari, potrivit presei internaţionale.

Un blog italian specializat pe informaţii din Formula 1 a publicat recent un clip video realizat la Fiorano, pe circuitul de casă al Scuderiei Ferrari.

În imagini apare supercarul LaFerrari, însă publicaţia citată afirmă că maşina a fost echipată în realitate cu un motor turbo V6 de 1.6 litri, similar cu cel pe care echipa italiană îl va folosi în Formula 1 începând din sezonul următor.

Informaţiile par veridice în contextul în care sunetul motorului nu seamănă cu cel al unei unităţi aspirate V12 de 6.26 litri disponibilă în mod obişnuită pe LaFerrari, ci se apropie de fundalul sonor al simulării efectuate în luna august de Mercedes pe circuitul de la Monza.

LAFERRARI, APARENT CU MOTOR TURBO V6 DE 1.6 LITRI

SIMULARE MERCEDES: MOTOR TURBO V6 DE 1.6 LITRI LA MONZA

Via BlogF1

Comentarii (6)

  • v6 turbo
    https://www.youtube.com/watch?v=5if9vOX2vcY
    2 0
  • Sunt sigur ca majoritatea l-au testat pt ca motorul este adaptabil.
    4 12
  • Mai greu pt aia cu energizantele, aia au doar doze
    12 5
  • GrosJan
    da, e un turbo. Mie imi place cum suna, parca ne intoarcem in timp. Ferrari intentioneaza sa intre si in LM cu un motor turbo. Fel de fel de gaselnite ca sa testeze. Poate vom auzi de circuite subterane ascunse pana la urma :)
    6 2
  • Si Red Bull au testat. Chiar zilele astea am vazut o doza Red Bull cu motor V6. Pacat ca n-am avut telefonul la mine ca s-o filmez... :D
    15 15
  • pablo256r
    GrosJan daca sint un pic sireti (si de data asta cred ca s-au desteptat) pun sub caroseria "masinii de test" sasiul monopostului F1 si dau la ture pe circuitul de la Maranello pana se satura.
    De data asta isi pot crea un avantaj mare care poate fi decisiv inca din prima jumatate a sezonului viitor. Bravo lor, daca pot si au cu ce sa o faca. M-am saturat de energizante care incalca regulamentul si nu patesc nimic.
    E timpul sa intoarcem foaia!
    12 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru