VIDEO: Mercedes explică cum funcţionează frânele unui monopost de F1

de Daniel Popescu
Luni, 20.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes explică modul în care funcţionează frânele unui monopost de Formula 1, care sunt apăsate de până la 700 de ori pe parcursul unei curse.

În Formula 1, piloţii frânează într-o manieră complet diferită comparativ cu şoferii unei maşini de stradă, mai ales prin prisma particularităţilor acestor componente.

De exemplu, frânele trebuie să aibă cel puţin 300 de grade Celsius pentru a funcţiona la parametri optimi, iar un pilot le acţionează de până la 700 de ori pe parcursul unei curse, în funcţie de configuraţia circuitului. 

Comentarii (2)

  • showman
    Am observat un lucru. Unde se afla hamilton acolo's si astfel de clipuri. La Mc Laren la fel facea impreuna cu Button... De cand e la Mersedes s-a mutat tabara cu clipuri aici. Si mai zic unii ca MS ar fi "showman", pai uite ca e Hamilton!
    1 7
  • Mercedes facea astfel de videoclipuri si pe cand era M.S. Si daca fanii Mercedes au de ales intre un video cu hamilton si unul cu Schumacher, oare ce crezi va vor alege? Al doilea, bineinteles.

    Ce mai tot fac astia de la Mercedes videoclipuri. E post TV? Mai bine se ocupa de monopost si sa lase distractia si relaxarea pentru ca nu e loc. Apropo, pe caruta aia de Mercedes mai au frane? :)) La cat de lenti sunt, n-au nevoie de frane, opresc masina cu piciorul, ca Fred Flintstone :))
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru