Video: Mick Schumacher a debutat cu o victorie în Formula 4 Germania

de Daniel Popescu
Luni, 27.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mick Schumacher, fiul în vârstă de 16 ani al lui Michael Schumacher, a obţinut prima victorie în Formula 4 Germania chiar la etapa sa de debut în această competiţie.

Evident, sunt în extaz. Primul meu weekend de curse nu putea merge mai bine!

Mick Schumacher
Pilot Formula 4
Mick Schumacher a debutat la sfârşitul săptămânii trecute în noua competiţie Formula 4 Germania pentru Van Amersfoort Racing, echipă la care concurează şi Harrison Newey, fiul lui Adrian Newey.

În vârstă de numai 16 ani, fiul lui Michael Schumacher a ocupat locul nouă în prima dintre cele trei curse desfăşurate pe circuitul de la Oschersleben, pentru ca ulterior să termine pe 12 în cursa de duminică dimineaţă. Conform regulamentului, acest rezultat i-a permis să plece de pe poziţia a doua a grilei de start în cursă a treia, iar germanul a reuşit să câştige în faţa unui alt coechipier de-al său, Joey Mawson.

Germanul l-a depăşit pe start pe Thomas Preining, care a plecat din pole position, iar ulterior a reuşit să reziste unui atac din partea lui Mawson înainte ca Safety Car-ul să-şi facă apariţia pe circuit în ultimele tururi. 

"Evident, sunt în extaz.

Primul meu weekend de curse nu putea merge mai bine! Am avut un start bun, pentru că pneurile mele erau încă proaspete, iar de acolo totul a mers bine, cu excepţia finalului, când am fost din nou aproape. Nu am fost prea bucuros de apariţia Safety Car-ului. În ansamblu, sunt mulţumit de acest debut de sezon şi aştept cu nerăbdare următoarele curse", a declarat el. 

În urma acestor rezultate, Mick Schumacher ocupă locul cinci în clasamentul general cu 27 de puncte, la 29 de puncte în spatele liderului Marvin Dienst. Următoarea etapă de Formula 4 Germania se va desfăşura în perioada 6-7 iunie pe circuitul Red Bull Ring din Austria. 

Comentarii (4)

  • Sper sa calce pe urmele tatalui sau.
    14 1
  • Te asteptam la Ferrari!!
    11 1
  • Asa ar trebui sa arate un copil care practica meseria tatalui.
    Sa speram ca va ajunge rapid in F1 si ca va merge la fel ca tatal sau.
    9 0
  • Felicitari pentru victorie, insa performantele tatalui sau vor pune presiune mare pe el. Sa vedem deca se ridica la nivelul asteptarilor
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru