VIDEO: Rossi a incheiat cu succes testele pentru Ferrari

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.01.2010
Valentino Rossi a impresionat in ultima zi de teste pentru Ferrari de la Barcelona, italianul fiind la numai trei zecimi de secunda de recordul stabilit de Kimi Raikkonen in 2008.

Ultima zi de teste pentru Valentino Rossi la volanul unui monopost Ferrari F2008 a inceput cu stangul, intrucat ceata deasa l-a obligat pe italian sa amane iesirea pe circuitul de la Barcelona.

Cu toate acestea, pauza fortata s-a dovedit in cele din urma de bun augur pentru multiplul campion mondial de motociclism, care si-a indeplinit obiectivul personal pe care si l-a stabilit: un timp cat mai bun pe turul de circuit.

In ultimele trei sferturi de ora, Rossi a concurat cu putin combustibil si cu pneuri noi de GP2 pentru a forta obtinerea unui timp competitiv. In penultimul tur, italianul a fost cronometrat cu 1:21.900, in conditiile in care Kimi Raikkonen a stabilit cel mai bun timp in Marele Premiu al Spaniei din 2008 cu acelasi monopost cu un timp de 1:21.670.

"As fi dat orice pentru un astfel de timp. Este mult mai distractiv aici (n.r - la Barcelona) pentru ca este mai usor. La Mugello (n.r - unde Rossi a testat in noiembrie 2008) este un efort mult mai mare, dar aici circuitul este minunat, chiar daca virajul 10 este putin cam stramt si franezi mult mai tarziu.

Vreau sa le multumesc celor de la Ferrari, dar in special lui Stefano Domenicali si Luca di Montezemolo, pentru acest cadou", a declarat italianul la finalul zilei.

La randul sau, Luca di Baldisserri, seful operatiunilor de cursa de la Ferrari, a admis ca Rossi s-a adaptat foarte usor la rigorile unui monopost de Formula 1. "Am incercat mai multe setari si si-a imbunatatit foarte mult performantele. Asta inseamna ca pilotul invata rapid si ca exista loc pentru imbunatatiri", a explicat oficialul Scuderiei Ferrari.

Iata cateva secvente video cu testele realizate joi de Rossi la volanul monopostului F2008:

 

Via | Ferrari

Comentarii (5)

  • rayn380
    Teste Ferrari
    Si-au testat macaronarii pana acum, cred ca tot monopostul pentru 2010, cu "asa zisele" teste facute cadou, in stanga si-n dreapta catre diversi testeri. Arunca pastile de genu ca piloteaza X si Y cu nus ce masina din 2008 cu zeci de piese care vor fi pe masina din 2010. Cred ca multi s-au prins de planul Ferrari cu aceste teste oferite cadou. De asta nu-mi place Ferrari, toti ii pupa-n c... si le accepta toate shi...Sincer sa fiu ma indoiesc ca cineva ca si Rossi chiar, care este de fapt pilot de motor sa scoata cu aceeasi masina ca si Kimi in 2008 care de altfel a scos si record pe acest circuit, la o distanta de doar 0.270s. Este prea mica diferenta pentru cineva care nu se poate compara in F1 cu Kimi. Chiar is curios daca cineva de la FIA le verifica asa zisa masina din 2008, astfel incat sa nu aibe piese care vor fi pe masina din 2010. Se stia inca de la inceput ca daca Jean Todt va veni la conducerea FIA, Ferrari va fi avanatajata pe viitor, iar asta aceasta teorie se pare ca incepe sa prinda contur. Vai s-amar....credeam ca in general coruptia se regaseste doar la noi in Romanica, dar din pacate se regaseste pana cand si in F1
    0 0
  • ...
    Timpul scos de Rossi este intradevar foarte bun dar, cu siguranta pneurile l-au foarte mult.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ F2008
    Era oricum cea mai buna masina de pe pista, numai greselile de la boxe are echipei au dus la pierderea titlului. Iar Rossi, eu ma asteptam sa fie si mai rapid pentru ca este tanar, nebun si foarte talentat, Kimi fiind doar tanar. Totusi cred ca a fost incet datorita penurilor cu cele slick sigur era mai rapid.

    In rest putem sa ignoram prostiie spune de unii pentru care Formula 1 este un mister.
    0 0
  • ...
    " ajutat"
    0 0
  • ......
    ...din pacate/fericire asta este Ferrari.Ginta latina nu se dezminte.....iar noi facem sigur parte din ea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru