VIDEO: Schumacher regreta incidentul cu Villeneuve din 1997

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 13.11.2009
Michael Schumacher a dezvaluit ca incidentul in care a fost implicat alaturi de Jacques Villeneuve in cursa de la Jerez din 1997 reprezinta unul dintre cele mai mari regrete ale carierei sale in F1.

Michael Schumacher a fost descalificat din sezonul 1997 in urma unui incident de cursa cu Jacques Villeneuve, rivalul sau in lupta pentru titlul mondial din acel an.

Schumacher ocupa prima pozitie in cursa in momentul in care Villeneuve l-a atacat pentru a deveni lider si a castiga titlul mondial, insa germanul a incercat sa il scoata in afara pistei. Coliziunea dintre cei doi piloti a dus la abandonul lui Schumacher,iar reputatia sa a fost patata de acest incident.

Chiar daca au trecut 12 ani de la acest eveniment, Schumacher a dezvaluit ca regreta incidentele petrecute pe circuit in acea cursa, considerand ca ar fi trebuit sa adopte o strategie diferita in lupta pentru titlu.

"Au existat cateva momente pe care cu siguranta acum le-as face intr-un alt mod. Unul dintre ele este probabil Jerez 1997. As fi avut alte oportunitati sa evit toate aceste lucruri si sa castig titlul mondial, dar trebuie sa iei asta ca pe o lectie din care trebuie sa inveti", a declarat septuplul campion mondial mondial in cadrul unui interviu acordat companiei Shell, partenerul traditional al Scuderiei Ferrari.

In cadrul interviului, fostul pilot al Scuderiei Ferrari a raspuns unui numar mare de intrebari venite din partea fanilor sai legate de cariera sa in Formula 1, de anularea revenirii programate pentru Marele Premiu al Europei din 2009, dar si despre intentiile sale de viitor.

Interviul integral poate fi vizualizat aici.

Via | Shell

Comentarii (11)

  • Rahat de om
    Caracter infect.........nu ai la ce sa te astepti. Oricum ii multumesc pt ca am fost f fericit pt infrangerea lui
    0 0
  • ghiri
    Ghiri..esti un PROST...mai mult nu am ce zice...
    0 0
  • ctlnmihai
    Schumacher regreta incidentul cu Villeneuve din 1997
    La fel a facut si in 1994 cu Hill....
    0 0
  • ok
    Eu nu cred ca ar fi asa de grav acest incident fata de incidentele care au avut loc in ultimele sezoane
    Au fost incidente mai grave decat acesta de ex cel petrecut intre Kimi si Lewis acu 2 ani la Spa acolo cred ca Lewis a gresit mai clar decat Schumi cu Jack.
    0 0
  • @sorin666
    ai scris commentul asta doar ca sa "inclini" balanta intre ferrari si mclaren si sa-i starnesti pe fanii mclaren . Dupa tine asa e .
    0 0
  • sharky_raduku
    Sa zicem ca poate ai dreptate, am fost subiectiv, dar eu cred ca se pune prea mare caz pe acel incident care atunci pe vremea aia era privit ca unul destul de grav intradevar, dar acum in ultimele sezoane sau petrecut incidente intre piloti mult mai grave decat respectivul incident , eu am pus un exemplu acel incident intre Kimi si lewis ptr ca ala mi-a venit mie in minte.
    Oricum eu nu am avut intentia sa ii incit pe nici un fan de F1 fie el de la McLaren, Williams, Ferrari etc.
    0 0
  • Schumacher
    Pacat.Ptr. mine a fost o mare dezamagire.Nu avea nevoie de asa ceva ca sa devina cel mai mare.Incidentul acesta precum si cel cu Hill, care nu era mare valoare(tot un Button) m-a convins ca era in stare de orice(bolnav) ca sa cistige, indiferent de mijloace,A fost unul din cei mai mari piloti din istoria formulei 1,dar fair play=0.Si totusi unora dintre prietenii nostri le-a placut asta .
    0 0
  • aducetiva frate aminte de senna si prost
    aduceti-va fratilor aminte de, duelurile dintre senna si prost, cand si senna si prost au intrat unul in altu in ultima cursa a sezonului atunci nu sa mai facut atata tamtam acum ba schumacher a gresit, ba lewis
    0 0
  • recorduri
    SCHUMI A BATUT MULTE RECORDURI PE UNELE NIMENI NU LE VA ATINGE, DAR ARE SI MERITUL DE A FI RECOD/MANUL LA CEL MAI ANTIPATIC PILOT, LA ORIGINE SUNT CA SI EL NEAMT DAR SA STITI CA NU TOTI SUNT CORECTI, A ARATAT CE POATE SI SE VEDE CE A LASAT IN URMA LUI, ESTE INCA ADULAT IN LUME DAR DEZGUSTUL PE CARE L-A FACUT IN UNELE MOMENTE UMBRESC O CARIERE EXTRAORDINARA, AS FREA SA INCHEI CU .... A FOST ODATA SCHUMI
    0 0
  • diferente
    S-au facut aici cateva comparatii intre acest incident si altele, dar nu au deloc aceleasi circumstante. In cazul Ayrton-Alain, si-au declarat fiecare intentiile inainte de incident. In cazul Lewis-Kimi , a fost o eroare din partea orimului. In cazul lui schumacher, a fost doar o reactie spontana,intentionata, vazand cum i se scurge titlul printre degete.Din pacate ,schumi a recidivat cu Hill si apoi in 2006 cand si-a parcat masina pe circuit,incaurcandu-l pe Alonso. Din fericire,toate victimele lui au devenit ulterior campioni,in detrimentul sau.
    0 0
  • @admin
    multumesc pentru stergerea comentului
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru