Villeneuve critică gestul lui Vettel de la Sepang

de Daniel Popescu
Vineri, 29.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jacques Villeneuve a criticat gestul prin care Sebastian Vettel a ignorat ordinele de echipă de la Sepang şi compară incidentul cu cel din 1982 dintre tatăl său şi Didier Pironi.

Fostul campion mondial Jacques Villeneuve a devenit ultima personalitate din anturajul Formulei 1 care critică atitudinea lui Sebastian Vettel din Marele Premiu al Malaysiei.

Canadianul susţine că triplul campion mondial ar fi trebuit să respecte ordinul dat de Red Bull Racing şi să nu-l depăşească pe coechipierul său Mark Webber.

"Este uşor să găseşti scuze, dar până la urmă el a rămas cu victoria şi punctele, în timp ce Webber nu are nimic. A fost o decizie deliberată a lui Vettel. Echipa îţi oferă un contract şi te plăteşte în bani, aşa că trebuie să faci ce ţi se spune. Este foarte simplu", a declarat el pentru publicaţia germană Auto Bild.

Urmareste Automarket
Villeneuve a comparat incidentul cu cel petrecut în Marele Premiu al statului San Marino din 1982, când tatăl său a fost de asemenea dezavantajat de decizia coechipierului de la Ferrari, Didier Pironi, de a ignora ordinele de echipă şi de a-l depăşi.

"Este pur şi simplu greşit să ignori.

Cel mai bun exemplu este incidentul dintre tatăl meu şi Pironi. Doar amintiţi-vă ce probleme a cauzat", a adăugat el.

Gilles Villeneuve, tatăl lui Jacques Villeneuve, a murit la numai câteva săptămâni după evenimentele din San Marino în timp ce încerca să-l învingă pe Pironi în calificări. Povestea completă a ordinelor de echipă de la Ferrari din 1982 a fost relatată pe larg de Automarket aici.

Via Motorsport

Comentarii (13)

  • vettel=pilot de apa rece.
    25 15
  • ghita444
    In cadrul unei echipe de F1 primul pilot pe care tu trebuie sal bati este coechipierul tau ,dar fara partipriuri cu celasi material tehnic ,uman,asta doreste cred fani F1,si nu cum se intampla pe fata cel putin la Lotus, cand Grosjean nu are cel putin pt moment acelas material cu cel al lui Raikkonen .Pt mine lupta aia care te tinea cu sufletul la gura era duelurile memorabile de prin 1988 odata cu venirea lui Senna la McLaren, cand el [n.r A.Senna] si Prost se luptau pe viata si pe moarte . Eu unul cel putin asta doresc de la F1 o lupta corecta intre pilotii facand parte din aceasi echipa , dar fara partipriuri din partea team managerilor. Stiu ca este foarte greu.
    22 7
  • @ghita444 Multi vor acelasi lucru dar toti bagatorii de seama mor de grija lui Vettel si se ascund in spatele echipei de parca Vettel nu ar fi pilot de F1 dornic de victorie ci un ciclist tandem cu Webber.
    6 1
  • vyctor7
    Nu o s a mai vezi piloti ca Ayrton Senna si ca Alain Prost
    14 9
  • S-a trezit repede si Villeuneuve sa comenteze, tocmai el care l-a criticat pe Jenson Button cand au fost coechipieri la BAR Honda, deoarece Button era mai rapid deca el, iar prin intermediul presei a incercat sa-l intimideze pe Button. Pe pista nu prea mai intimida pe nimeni...
    19 4
  • Nu-l mai inteleg pe Gilles Villeneuve , cind a venit Schumi a zis ca face greseala, ca mai bine nu venea..., cind s-a dus a zis ca Mercedes face greseala, ca trebuia sa-l tinea... a criticat ordinile de echipa, acum zice ca trebuia sa asculte... Cam unde bate vintul acolo si el :)
    15 10
  • weber?
    formula 1 nu este , nu va fi si nu ar trebui sa fie un sport de echipa chiar daca cei de la ferrari asta incarca sa faca dar asta este o telenovela latina extrem de gretoasa.
    prefer sa vad piloti care fac ceea ce a facut vettel decat piloti gen massa care se da cu crema pe limba ca nu cumva sa se irite alonso.
    vettel ,spre deosebire de alti, este un pilot care a demonstrat ca nu are nevoie de ajutor ca sa castige. el isi vede de pilotaj si foarte bine a facut ca la depasit pe milogul de weber care astepta o victorie cadou.
    4 2
  • idiot cine-l critica. Serios. De criticat sunt cei care asculta de ordinele de echipa. Pentru ca daca nu ar mai asculta nimeni, nu am amai avea asa ceva in ciuda regulamentului.
    Si ce daca Webber a cedat in trecut (sau nu). Nu trebuia sa o faca, e doar vina lui. Vettel nu ii este dator cu nimic.
    11 16
  • @Sandoz
    da, Vettel piloteaza bine pe apa rece. Ceea ce nu se poate spune despre Alonso care o cam ia pe aratura pe ploaie. Vezi si ultima cursa de la Interlagos unde s-a jucat de fapt titlul. Cel care s-a descurcat mai bine pe apa rece a castigat.
    14 17
  • Ddorele trezeste-te,Gilles a murit demult.
    22 2
  • GrosJan
    cu fetel ce mai aveti? El si-a jucat cartea corect. Blat a incercat s afaca echipa. NIci Webber nu e de vina pentru ca si el si-a jucat corect cartea, s-a opus cat a putut.
    13 3
  • marius_kji

    oops ai dreptate:) l-am incurcat cu tatal sau.
    10 0
  • @ghita, mai aveai putin si scriai in limba lu' Senna.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru