Villeneuve: "Moartea tatălui meu a fost un lucru bun pentru mine"

de Daniel Popescu
Joi, 04.06.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaques Villeneuve susţine că moartea tragică a tatălui său i-a oferit puterea de a deveni pilotul care a câştigat titlul mondial în Formula 1 în sezonul 1997.

În momentul în care a murit am devenit omul familiei şi asta mi-a dat puterea ca apoi să devin pilotul de curse care am devenit.

Jacques Villeneuve
Campion mondial 1997
Accidentul tragic suferit de Gilles Villeneuve pe circuitul de la Zolder în 1982 a generat o undă de şoc în Formula 1, întrucât canadianul era unul dintre cei mai îndrăgiţi piloţi din Formula 1.

Jaques Villeneuve, fiul său, susţine însă ca tocmai această soartă i-a permis să fie suficient de puternic pentru a deveni pilot de curse şi pentru a câştiga titlul mondial în Formula 1 în sezonul 1997.

"În momentul în care a murit am devenit omul familiei şi asta mi-a dat puterea ca apoi să devin pilotul de curse care am devenit. Într-un mod trist a fost un lucru bun pentru mine că a murit, atât pentru persoana care sunt astăzi, cât şi pentru tatăl care sunt", a declarat el pentru postul american de televiziune CNN.

▶ Poveştile Formulei 1: Gilles Villeneuve, unul dintre idolii Marelui Circ

În plus, Villeneuve afirmă că tatăl sau dispăruse practic din viaţa familiei sale în urmă cu doi ani, în special pentru că nu mai locuiau în aceeaşi casă.

"Nu-l mai văzusem de doi ani.

Practic, de doi ani nu mai era tată, iar de un an şi jumătate nu mai locuiam acasă. Locuiom în munţi la un prieten de familie şi mă duceam la scoala acolo pentru că nu mai aveam familie. Dispărea două luni, iar când revenea în localitate nici măcar nu se ducea acasă", a adăugat el.

Via CNN

Comentarii (4)

  • era normal sa dispara ta-so, pentru ca era foarte rapid
    5 11
  • suna ciudat dar probabil are dreptate!
    4 2
  • @key, tu ai nevoie urgenta de un doctor si multe pastil!
    2 2
  • Nu este suficient ca un pilot foarte rapid sa castige si mai ales sa fie foarte bun. Adica un pilot bun are mai multe calitati, nu e doar rapid. Jilles Villeneuve a fost un pilot foarte bun dar mai ales foarte rapid. Pe acelasi palier cu Senna, Clark si Schumacher. Insa nu a avut masina...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru