Villeneuve negociază participarea în Formula E pentru echipa Venturi

de Daniel Popescu
Luni, 03.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jacques Villeneuve este în negocieri cu Venturi pentru a concura în al doilea sezon al competiţiei Formula E.

Fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve ar putea reveni în lumea curselor de monoposturi începând din toamna acestui an.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Motorsport, canadianul este în negocieri pentru a concura în Formula E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume, pentru echipa Venturi.

Villeneuve a participat săptămâna trecută la un test secret cu Venturi pe circuitul Paul Ricard din Franţa, acolo unde l-a avut alături şi pe Stephane Sarrazin, care a semnat deja cu echipa pentru sezonul 2015-2016. În plus, el şi-a dorit să participe în noua competiţie încă din sezonul inaugural, când a fost creditat cu şanse să ajungă la Mahindra. În cazul în care negocierile se vor finaliza cu succes, Villeneuve îl va înlocui la echipă pe Nick Heideld, un alt fost pilot experimentat de Formula 1.

Reportaj: Cum se trăieşte o cursă de maşini electrice într-un parc londonez

Venturi este una dintre echipele care profită de relaxarea regulamentului în Formula E, care prevede mai multă libertate în dezvoltarea trenului de rulare.

Echipa dezvoltă în prezent un tren de rulare care generează un cuplu de 145 Nm şi 20.000 de rotaţii pe minut şi care va fi utilizat şi de echipa Dragon Racing.

Sezonul 2015-2016 al Formulei E va începe în 17 octombrie cu etapa programată în Beijing, China.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru