Villeneuve va concura în Campionatul Mondial de Rallycross

de Daniel Popescu
Joi, 13.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul campion mondial de Formula 1 Jacques Villeneuve va concura în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Rallycross.

Sunt pilot şi sigur că vreau să câştig, dar sunt multe necunoscute într-un campionat nou

Jacques Villeneuve
Pilot rallycross
Jacques Villeneuve va reveni în lumea sporturilor cu motor după un an de absenţă şi va concura în sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Rallycross.

Campion mondial în Formula 1 cu Williams în sezonul 1997, canadianul în vârstă de 42 de ani va utiliza un Peugeot 208 şi va concura pentru Albatec Racing.

Chiar dacă este lipsit de experienţă în această competiţie, Villeneuve şi-a exprimat speranţa că va obţine victorii de etapă.

"Aştept cu nerăbdare să intru în lumea rallycross-ului. Am avut un test de succes în Franţa şi am fost impresionat de calitatea echipei, în special de partea de inginerie, care mi-a adus aminte de F1. Sunt pilot şi sigur că vreau să câştig, dar sunt multe necunoscute într-un campionat nou. Sper să câştig curse, dar apreciez că sunt multe lucruri pe care nu le cunosc, aşa că 2014 va fi un an de învăţare", a declarat el.

Sunt încântat că Audi mi-a oferit oportunitatea să pilotez în sportscar şi în Formula E.

Jaime Alguersuari
Pilot Formula E
Villeneuve este singurul pilot care a câştigat trofeul în CART Indycar World Series, cursa de la Indianapolis 500 şi titlul în F1.
In 2012, el a concurat în opt curse de NASCAR.

Între timp, un alt fost pilot de Formula 1, Lucas di Grassi, a dezvăluit că va concura în sezonul inaugural al competiţiei Formula E pentru echipa Abt Sportsline, însă va participa şi în Campionatul Mondial de Anduranţă alături de Audi.

"Sunt încântat că Audi mi-a oferit oportunitatea să pilotez în sportscar şi în Formula E. Am urmărit Abt Sportsline pe circuit mult timp şi, la prima vedere, este o echipă foarte profesionistă. Avem planuri ambiţioase", a precizat brazilianul. 

Comentarii (3)

  • dupa revenirea in f1,n-a mai stralucit in curse,in schimb scotea timpi foarte buni in calificari,sau pilotind exagerat de subvirator
    1 0
  • fan motorsport
    pentru cel care a scris acest articol - este vorba despre lucas digrassi si nu despre alguersuari. Brazilianul a fost confirmat in formula e de catre Audi Abt alaturi de tanarul Daniel Abt. Alguersuari doar a anuntat ca vrea si el in competitie....
    1 0
  • motorsport fan
    salut. pentru cel care a scris articolul - lucas di grassi a fost anuntat oficial la Abt Audi in Formula E, alaturi de Daniel Abt si nu jaime alguersuari. Spaniolul momentan este pe din afara, singura lui sansa fiind echipa Mercedes din DTM. Di Grassi a fost promovat de audi pentru anduranta in locul lui allan mcnish
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru