Webber a castigat Marele Premiu al Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 09.05.2010
Mark Webber a castigat fara emotii cursa de la Barcelona, in timp ce podiumul a fost completat de Fernando Alonso si Sebastian Vettel.

Mark Webber a obtinut a doua victorie a carierei dupa ce a condus Marele Premiu al Spaniei din primul pana in ultimul tur, confirmand inca o data ca Red Bull Racing detine cel mai performant monopost din Formula 1.

Australianul a fost acompaniat pe podium de Fernando Alonso (Ferrari), favoritul publicului local castigand doua pozitii in cursa in defavoarea lui Lewis Hamilton si Sebastian Vettel. Ultimul dintre ei a ocupat ultima treapta a podiumului la capatul unei curse dificile, in care a fost depasit de Alonso la pitstop si a avut din nou defectiuni la franele monopostului Red Bull in ultimele tururi.

Hamilton concura pe locul 2 al clasamentului cu numai doua tururi inainte de final, cand explozia pneului stanga-fata a monopostului McLaren l-a obligat sa abandoneze si sa rateze sansa de a castiga 18 puncte.

Gratie update-ului major al monopostului Mercedes GP, Michael Schumacher a ocupat locul 4 si a obtinut cel mai bun rezultat de la revenirea in Formula 1, reusind sa-i tina piept timp de peste o jumatate de cursa lui Jenson Button (McLaren), clasat pe locul 5 in fata lui Felipe Massa (Ferrari), Adrian Sutil (Force India), Robert Kubica (Renault) si Rubens Barrichello (Williams). Ultimul punct pus in joc intr-o cursa lipsita in mare parte de spectacol a fost acontat de Jaime Alguersuari de la Toro Rosso.

FILMUL CURSEI:

START: NICIO SCHIMBARE DE CLASAMENT IN TOP 6

Webber a avut un start foarte bun si a reusit sa-l tina in spate pe Vettel, in ciuda eforturilor germanului de a trece la conducerea cursei. La randul sau, Hamilton a incercat sa-i depaseasca pe ambii piloti Red Bull pe interiorul primului viraj, insa a fost nevoit sa franeze pentru a evita un contact si a ramas pe locul 3, in fata lui Alonso, Button si Schumacher.

In schimb, un start bun a reusit Massa, care a urcat doua pozitii in urma unui duel Kubica-Rosberg care a condus la retrogradarea celor doi pe locurile 10 si 11.

Cel mai mare salt l-a realizat insa Alguersuari, care a urcat de pe 14 pana pe 9, pozitionandu-se in spatele lui Sutil.

In coada plutonului, Kovalainen nu a reusit sa ia startul din cauza unor defectiuni tehnice, Senna a abandonat dupa ce a iesit in decor si a lovit un zid de pneuri, iar Buemi si de la Rosa au trecut pe la boxe  in urma unor incidente.

SCHUMACHER SI HAMILTON CASTIGA POZITII LA PITSTOP

Prima parte a cursei a fost animata doar de o depasire efectuata de Buemi asupra lui Glock pentru locul 18 in turul 12, iar trei tururi mai tarziu pilotii de top au inceput opririle la boxe pentru schimbarea pneurilor soft cu cele hard. Schumacher a reusit sa urce pe locul 5 dupa ce l-a depasit la aspiratie pe Button in timp ce britanicul revenea de la boxe. Marele merit pentru aceasta performanta revine insa mecanicilor Mercedes GP, care au efectuat schimbul de pneuri in numai 3.8 secunde.

O alta schimbare in clasament a fost promovarea lui Hamilton pe locul 2 in dauna lui Vettel. Pilotul echipei McLaren a revenit de la boxe exact cand Vettel trecea pe linia dreapta, insa duelul dintre cei doi a fost complicat de un monopost Virgin Racing intarziat. Vettel a incercat sa ia primul viraj pe exterior, insa a fost blocat de monopostul Virgin si a iesit in afara pistei, revenind pe circuit pe locul 3 in spatele lui Hamilton.

EMOTII PENTRU MASSA

Button s-a mentinut in imediata apropiere a lui Schumacher si a initiat cateva manevre de depasire, insa septuplul campion mondial a reusit sa-si mentina locul 5. Massa s-a apropiat de cei doi, insa a avut parte de un incident cu Chandhok in urma caruia si-a avariat aripa fata. Brazilianul a ales insa sa ramana pe circuit si a putut mentine contactul cu cei doi rivali din fata sa. In cele din urma, Chandhok a abandonat, nu inainte de a-l incurca si pe Alguersuari, care a si fost penalizat cu un drive-through pentru manevra de depasire.

DACA PLOAIE NU E, NIMIC NU E

Ultima jumatate de cursa a fost lipsita de spectacol, Webber reusind fara emotii sa-si creeze un avans de peste 16 secunde in fruntea cursei.

Hamilton, Vettel si Alonso au format un trenulet, insa niciunul dintre ei nu a initiat atacuri la adresa rivalilor. In spatele lor, Schumacher nu a reusit sa tina pasul si a ramas la peste o jumatate de minut in urma lui Alonso, blocandu-i in urma sa pe Button, Massa, Sutil, Kubica si Barrichello. In timp ce Buemi a abandonat in turul 45, singurul duel de pe circuit s-a dat intre Hulkenberg si Rosberg pentru locul 15, pilotul Mercedes GP trecand in fata abia in turul 51.

VETTEL, PROBLEMA MAJORA LA FRANE

Cursa s-a animat brusc in turul 55, cand Vettel a iesit in decor si a dat semne ca monopostul este instabil. Germanul a intrat la boxe si a schimbat pneurile, insa oprirea nu a fost cauzata, cel putin aparent, de defectiuni tehnice la monopost, insa echipa l-a informat sa manevreze franele cu atentie. Pilotul echipei Red Bull a revenit pe pista pe locul 4, pierzand ultima treapta a podiumului in favoarea lui Alonso, in timp ce diferenta fata de Schumacher i-a permis sa ramana in fata acestuia.

HAMILTON, ABANDON IN PENULTIMUL TUR

Cu numai doua tururi inainte de final, pneul stanga-fata al monopostului lui Hamilton a explodat, iar pilotul echipei McLaren a fost nevoit sa abandoneze si sa piarda locul 2 ocupat pana in acel moment. Accidentul i-a permis lui Alonso sa urce pe 2 si lui Vettel sa revina pe podium, in timp ce toti ceilalti piloti au urcat la randul lor cate o pozitie.

Cel mai bun timp in cursa a fost realizat de Lewis Hamilton, pilotul echipei McLaren fiind cronometrat cu 1:24.357 in turul 59. Marele Premiu al Spaniei a consemnat 5 abandonuri, trecute in dreptul lui Buemi (Toro Rosso), Chandhok (Hispania), de la Rosa (BMW-Sauber), Senna (Hispania) si Kovalainen (Lotus).

Comentarii (81)

  • alonso
    Deci ce a facut Alonso astazi? Sa va aud!!!!!!!!!!!!! :d
    31 20
  • clau.dios
    pacat de ham ham
    dar sa vazut ca sa desprins capatul de bara care la rindul lui a taiat pneul.........
    13 27
  • ndralexandru
    A mancat rahat cand a fost mic! N-a demonstrat absolut nimic!
    14 49
  • nu se poate :((
    nu se poate :((((( atata ghinion :(((( a facut cel mai rapid tur, a aratat ca Mclaren se poate bate cu Red Bull si apoi explozia :((( Turb cand vad ca Alonso cu atata noroc a terminat pe 2 nu se poate :(((
    14 46
  • machopiciu
    schumi :)
    o cursa excelenta...cu o masina clar inferioara fata de button a reusit sa il tina in spate 2/3 din cursa :)
    34 7
  • ctlnmihai
    Webber a castigat Marele Premiu al Spaniei
    O victorie previzibila a lui webber ,felicitari Lewis ptr. cursa facuta chiar daca n-ai reusit sa termini cursa - nu din vina ta , o cursa anosta facuta de Button dar care ramane pe primul loc in clasamentul pilotilor si pot sa spun ca Mclaren a luat fata celor de la Ferrari in ceea ce priveste dezvoltarea monopostului
    15 31
  • pacat mare ghinion
    se mai intampla poate data viitoare oricum si redbull are o slabiciune cu franele asa ca se joaca mai e mult pana departe
    14 22
  • Alonso
    Aiesit pe locul 2 !
    36 12
  • ctlnmihai
    Fi sigur ca le-a luat fata celor de la ferari! Azi nu au avut noroc, dar masina si pilotii McLaren au fost la inaltime! Oricum s-a terminat binisor. Fanilor McLaren si Mercedes le doresc o duminica placuta. Sa ne bucuram din nou ca suntem pe primul loc in ambele clasamente pana la Monaco, cand o sa crestem gap-ul fata de ceilalti!
    11 34
  • Vettel
    Cei de la Red Bull au lungit-o cu 2 secunde la pit stop si asa s-a trezit Vettel in spatele lui Hamilton. Credeam ca o sa faca o cursa mult mai buna si sa castige, dar fara mai mult nerv si o masina intr-adevar fiabila care rezista o cursa fara probleme va fi greu sa iasa campion. Oricum a facut fata spre sfarsit si din ghionul altora iese pe locul 3. Sper ca la finalul campionatului sa fie campion.
    22 6
  • Schumi
    Rezultate bune ale lui Schumi vor veni unul dupa altul, veti vedea ;)
    28 10
  • @fani
    clasamentul reflecta situatia actuala,asta-i realitatea.Nu va mai suparati !!!
    35 2
  • machopiciu
    @hasu
    poate ca acest clasament la zi spune una...dar sa afirmi ca Button e acolo datorita masinii si talentului e putin prea mult...nu e nici pe departe cel mai bun pilot din cei de top. sincer nu ma asteptam ca azi sa nu il depaseasca pe schumi...
    13 15
  • Mclaren_Mircea_1984
    dupa 5 curse cate victorii are HAM-HAM?

    cursa plictisitoare (reluare bahrain?)
    kubica ce mai spune de schumacher?
    37 14
  • Deci Alonso
    daca ascultati / cititi declaratia de la conferinta de presa, vedeti cat a fost de "multumit" de rezultat. Din nou castiga pe baza defectiunilor/problemelor altor echipe mai rapide decat Ferrari. In clasamentul final la constructori, cele 3 echipe sunt despartite de cate 3 puncte fiecare : McLaren 119, Ferrari 116 si Red Bull 113. Cursa lui Webber a fost perfecta, pacat din nou de franele lui Vettel. Pare sa aiba ghinion din plin, ori stilul de pilotaj il penalizeaza atat de tare...la fel ca pe Hamilton de altfel. Schumacher a facut cea mai buna cursa din sezon, Button s-a cam chinuit. Massa nu cred ca si-a revenit complet dupa accidentul de anul trecut din Ungaria (parerea mea).
    27 15
  • M. Schumacher
    Cum zicea un tip mai sus, Schumacher a fost magnific.
    Daca a-ti fost atenti, inainte de pit stop Button era cu 0.9-1.1 secunde mai rapid decat Schumacher. Dupa pit stop tot Button era mai rapid. Daca era Hamilton cu masina aia termina in spatele lui Button.
    Bravo echipei de la standuri Merc. GP si bravo Schumacher.
    Ah... da... splendid Weber.
    30 4
  • cursa
    Webber-Impecabil
    Alonso-pilotaj solid, noroc cum a avut de multe ori, dar a obtinut maxim din ce poate masina
    Vettel-campionul ghinioanelor, totusi in prima parte n-a fost asa de rapid cum ma asteptam
    Schumacher-in revenire de forma, excelent pilotaj defensiv, a scos maxim din potentialul masinii
    Button-destul de sters, cu siguranta cel mai slab campion din cei 4 de pe grila
    Massa-onest si atat
    Hamilton-merita locul 2, a pilotat la maxim
    Pt Monaco as paria pe un podium al lui Schumi si o victorie Vettel daca va avea o masina fiabila...
    36 2
  • Mercedes/Schumacher
    Am uitat sa zic. Cei care cred ca Schumacher isi va reveni, doar pentru ca a scos fortat azi locul 4, se insala. Masina inca e la 1 sec/tur in spatele RBR, si la 0.9 in spatele lui Hamilton. Deci, nu va faceti sperante desarte.

    Cat despre Monaco:
    Ce loc scoate in calificari ala va fi si la final. (daca nu o sa fie abandonuri in fata)
    Acum nu o sa se mai depaseasca aproape deloc, masinila intarziate o sa faca probleme fara numar celor din fata.

    You will See !


    Forzza Schumacher !
    32 7
  • coman norbert
    cursa
    Hamilton, a fortat, si acesta este rezultatul, dar a condus bine. Posibil sa "consume" monopostul incercand sa infrunte Red Bull, care au o masina foarte rapida.
    Vettel, ucide franele, tot timpul el are probleme de genul, nu si Webber.
    Alonso, a scos mai mult decat maximul posibil.
    Scumacher, fantastic, cu o masina inferioara a aratat de ce este unul dintre cei mai titrati piloti din istoria F1. Si Button a incercat, si a tot incercat.
    Daca masina anterioara Mercedes GP era buna ptr Rosberg, se pare ca inovatiile sunt bune ptr Schumi, deci nu pilotul este de vina ci instrumentul pe care-l primeste. Schumacher, astazi a dovedit ca el mai poate dar nu poate constructorul.
    LIPSA SPECTACOLULUI!!! Spectacolul astazi a fost ceva trist. In afara momentului Schumi-Button, si Hamilton-Vettel, doar accidente stupide, pacat Hamilton si pacat Vettel ptr problema cu franele.
    Iar echipele mici sunt periculoase, daca aici au incurcat, vezi cazul Massa, ce vor face la Monaco?
    35 2
  • ctlnmihai
    Off Topic
    Rubinho era sa pateasca si el accidentul lui Massa din Ungaria http://twitpic.com/1m3vm2 poza e facuta ieri dupa calificari..o piatra sarita in casca lui Rubinho aruncata de monopostul lui Hamilton
    6 21
  • fan rosu
    bv ferrari
    Am spus ieri ca vb dupa cursa. Unde e ala mic cu posturi kilometrice care se tot avanta pe-aici?Vezi daca iti lipseste decenta? Daca stateai la cutie era mai bine. Oricum, m-am racorit bine cu iesirea lui Ham in decor. Trebuia sa-i vina si lui randul.
    29 14
  • ctlnmihai
    fan rosu
    As fi fost ingrijorat daca Hamilton ar fi abandonat din vina lui sau a monopostului.N-ai despre ce sa vorbesti dupa cursa asta ptr. ca Ferrari n-a rupt gura targului.P.S E grav daca te racoresti doar cand abandoneaza vreun pilot al echipei adverse
    8 28
  • 3 puncte...
    Felicitari Webber! Excelent weekend pentru el. Cine se grabea sa-l scoata din F1 trebuie sa se mai gandeasca o data. E clar, setarile facute pt stilul lui Vettel sunt putin in limita masinii. O cursa solida pentru Fernando, a fost inteligent, rapid, a avut timpi de cursa f buni. Ma bucur pentru fiabilitatea monopostului. La fel si Hamilton, din pacate a avut ghinion. Tine insa si asta de regula jocului. Button si Massa puncteaza. Schumi a fost la inaltime. Impecabil. Vestea buna este ca Ferrari e la 3 puncte...:), asta conteaza.
    35 6
  • ctlnmihai
    Webber a castigat Marele Premiu al Spaniei
    Hai sa fim seriosi.Webber a castigat o cursa dar e departe de a fi numit un super pilot .Poate Ferrari sunt la 3 puncte in clasamentul general ,dar pe circuit sunt la mai mare distanta..Calutul cabrat arata mai degraba ca o martoaga parerea mea
    10 34
  • mobius
    MP al Spaniei
    Alonso a facut ceea ce trebuia sa faca un pilot foarte bun cu un monopost inferior celor ale adversarilor sai, a gestionat foarte bine materialul tehnic avut la dispozitie, a pilotat economic, "speculand" toate greselile celor din jur. Este a nu stiu cata oara (as zice ca in fiecare cursa din acest sezon), cand Hamilton are probleme cu pneurile, aceleasi care echipeaza toate monoposturile. Acelasi lucru s-ar putea spune despre Vettel care a avut probleme tehnice in patru din cinci curse, cu acelasi monopost cu care Webber (o frumoasa si de asteptat realizare si mai putin o surpriza), nu a avut nici una. Cat despre Mercedes se pare ca au reusit sa-i faca lui Schumacher masina de care avea nevoie, sacrificandu-l pe Rosberg (de neanteles in dauna echipei).
    35 6
  • BV RED BULL
    sigur ca da, ati devenit moralisti voi astia agatati de meclaren, cand i-a puscat lui alo motorul erati extrem de bucurosi, unii jubilau , ai vazut ca roata se-nvarte.Brava Red Bull!Vettel fara sansa, poate mai umbla la stilul de pilotaj.Oricum iese in fata!Mi-a placut alo si ham, sunt piloti buni.
    27 5
  • ctlnmihai
    Webber a castigat Marele Premiu al Spaniei
    Inca o intrebare care nu-mi da pace Unde erau toti fanii Red Bull anul trecut ca nu prea comentau pe site..anul acesta au aparut precum ciupercile dupa ploaie
    7 27
  • buna
    nu uitati ca antrenamentele de la Monaco incep de JOI!!!!!!!
    in alta ordine de idei,a fost o cursa plictisitoare,asa cum anticipam de vuberu!
    In rest ce sa spun despre cursa,pacat de ham si ca sa raspnd cuiva de pe aici care a spus ca Button,e cel mai slab campion,tin sa ii reamintesc individului ca daca Schumacher nu vrea sa il depasesti,NU IL DEPASESTI!!!Plus ca l-a ajutat si circuitul sa obtina aceasta clasare!
    14 22
  • :)))
    Da' totusi...de cand o victorie te face un mare pilot???Webber e egal cu zero,el chiar castiga datorita masinii,ce a facut cat a fost la Minardi sau la Jaguar???Iar daca aici avea scuza ca e masina slaba,de ce n-a castigat cu Williams?Webber este un pilot slab,batran,dar norocos ca deocamdata are una dintre cele mai bune masini.Iar disputele astea verbale intre fanii Mc'Laren si Ferrari nu cred ca-si are rostul.Ambele sunt echipe cu traditie,echipe care au cucerit titluri mondiale cat sa dea si altora,dar nu cred ca "rivalitatea" asta dintre voi se regaseste si pe circuit in duelurile dintre piloti.Mai bine v-ati calma un pic si nu v-ati mai racori atata dupa abandonurile adversarilor,nu-i chiar asa cald afara.Aaaa,si spunea cineva mai sus ca de ce-l fac tigan pe Alonso??Pentru ca asta este,si din cauza caracterului,si din cauza pielii,ca doar e spaniol...
    6 35
  • ctlnmihai
    Alonso
    Alonso a facut foarte putin ptr Ferrari..acelasi pilot care se lauda ca el singur imbunatateste monopostul cu o jumatate de secunda ,anul asta mi se pare ca singura preocupare a lui este de a acorda interviuri si de a lauda marea echipa la care este ..sau probabil nu mai are cine sa-i transmita mail-uri cu secretele celor de la Red bull
    8 30
  • Atata nesansa :(
    atat ghinion :( atata nesansa :(( S-au dus atatea puncte pe apa sambetei, iar Ferrari profita de orice sansa desi masina lor nu e cine stie ce. Cred ca fanii Mclaren ar trebui sa ne multumim cu titlul la contructori anul aceasta. Ma doare sufletul sa zic asta da nu stiu cum Lewis mai poate recupera atatea puntce duse pe apa sambetei :(( Daca cine o poate face doar el poate fi pilotul acela. Macar daca s-ar opri ghinioanele acuma, ar avea sanse pentru ca e cel mai bun si in regim de cursa Mclaren e acolo langa Red Bull... Jenson nu cred ca ii in stare sa ia un titlu la piloti :( Daca Lewis nu o va face unul de la Red Bull o va face :(
    6 32
  • ..
    *puncte * cineva o poate face*
    4 21
  • salutare
    O veste de ultima ora!
    De fapt de dinaintea cursei!

    redbull l-ar fi ofertat pe massa ce l-ar inlocui pe webber,iar in locul lui massa la ferrari ar veni kubica
    sursa RAI1
    17 15
  • ctlnmihai
    f1 zone
    Hotaraste-te ..cand spui adevarul -alonso si Ham sunt piloti buni.. acum 2 curse ai spus ca Hamy nu e bun de nimik..
    7 23
  • Andrei Dragan
    Pasiunea mea, cursele de Formula 1
    Eu personal nu pot decat sa spun ca a fost o cursa cu destule momente interesante, dar decat sa cad in patetism ca multi dintre cei mai sus, prefer sa ma bucur de fiecare cursa, pentru ca pana la urma asta inseamna Formula 1!. Restul este cancan si se vor gasi multi care sa-si dea cu parerea.
    28 0
  • Florin
    Alonso
    Pentru unii de aici, apropo de Alonso, daca cititi in clasamentul pilotilor veti vedea ca Alonso este pe locul 2, cu o masina poate mai slaba decat Mercedes GP.
    31 5
  • ghinion
    mai mircea, vettel nu a avut acelasi ghinion si in bahrain si in australia, sau ghinionul conteaza numai la HAM-HAM.
    29 7
  • ctlnmihai
    fan rosu
    A spus-o pe vremea cand era la Mclaren.el singur s-a laudat ca a imbunatatit monoposul mclaren din perioada 2007cu juma de secunda.da probabil in perioada respectiva nu te uitai la F 1 ca nu-mi explic omisiunea ta .eu cred ca te-am respectat destul :)nu mi-am permis sa vb la per tu cu tine:)
    6 22
  • rayn380
    cursa
    Inca nu mi-am revenit dupa cursa, si asta din cauza abandonului lui Hamilton cu numai 2 tururi inainte de final. Cu o masina mult mai slaba decat RBR si asta cu ~0.8s, s-a vazut talentul lui. Din pacate, fiecare mai avem si ghinioane in viata, asta e, victoriile o sa vina si pentru el cat de curand, sunt sigur ca va lua anul asta pos. 1 in cursa. Legat de faptul ca Ham l-a facut pe Vettel la pit, pot sa va zic ca Hamilton a stat 6.1s la schimbarea pneurilor si totusi a reusit sa-i ia fata, sincer sa fiu nu mi-a venit sa cred. Dupa care l-a tinut la respect tot timpul cu 2s pe Vettel, iar asta repet cu o masina mai slaba. Pacat...:(( merita din plin locul 2, era pe primul loc in clasament si plus ca McLaren ar fi avut mult mai multe puncte. Sa nu aud fanii ferrari, norocul lui Alonso ca a scos un podium, a profitat ca de multe ori de ghinionul lui Lewis si a lui Vettel, ca altfel oricum nu pupa el podiumul azI. Nu pot sa fiu ipocrit si sa zic ca este slab, este cel mai bun de la ferrari, care in acest moment au masina cu nr. 3 -4 dpdv al performantelor. Cred ca si Mercedes is peste ei, deci doar valoarea lui Alonso si in acelasi timp oportunitatile aparute in favoare lui, au dus Ferrai unde sunt azi. Intrucat din partea lui Massa, ii praf si se pare ca nu si-a prea revenit dupa accident. Legat de duelul Button-Schumi, eu zic ca nu avea ce sa-i faca si asta dpdv al circuitului, cu toate ca masina McLaren este peste cea Mercedes. Asta e, trebe sa luam situatia ca atare si sa ne consolam inclusiv cu aceste deziluzii. Chiar nu cred ca pe parcursul acestui camp, nu se va gasi o echipa care sa invinga RBR, cel putin in Calificari....intrucat in cursa s-a dovedit ca se poate invinge. Astept cu nerabdare Monaco.....Bafta McLaren....
    9 31
  • spania
    @bogdan_197-Wow! Da tu chiar nu glumesti. Nu vrei sa postezi in alta parte?
    Schumi, o cursa excelenta! Ma bucur pt reusita lui! Sper ca in Monaco sa faca mai mult.
    27 4
  • ctlnmihai
    fan rosu
    http://www.jamesallenonf1.com/2010/03/video-what-a-driver-brings-to-car-development/ poftim dovada
    4 20
  • @rayn380
    kimi a abandonat la nurburgring in 2005 in ultimul tur cu explozie de pneu cand se duela cu alonso pentru titlu (nu cu schumacher). de alt abandon al lui kimi in ultimul tur din cauza pneurilor nu imi aduc aminte
    24 7
  • *
    la nurburgring a fost suspensia nu pneul
    17 11
  • rayn380
    ?!?!?!
    Schumy1969, nu pot sa te contrazic, dar parca tin sa inclin ca totusi si cu Schumi al tau a patit ceva de genu, nu mai retin cursa si anul, dar parca si acum vad zambetul lui Schumi de la sfarsitul acelei curse, zambet ironic, evident :P
    4 19
  • ....
    nu conteaza ce a facut si ce nu a facut alonso. important e ca a ajuns pe locul 2. bravo lui. cat despre webber a fost excelent. si apropo admin are 3 nu 2 victorii:P
    25 6
  • rayn380
    da ai dreptate in 2001 in spania lui Hakkinen ia cedat motorul su cutia de viteze in ultimul tur. cred ca la asta te referi, cu kimi schumacher s-a luptat in 2003 pentru titlu dar nu imi aduc aminte de un abandon in ultimul tur.
    20 7
  • ...
    @fanii mclaren ce va stresati atat? doar nu credeti ca voi luati titlul:))). ganditi un pic. in formula 1 0.8 sec este eeeeeeeennnnnnoooooooorrrrrrrrmmmmmmmmm. nu poti sa castigi asa usor 0.8 secunde.
    24 8
  • Made in Spain
    Cursa cam plictisitoare, Webber a meritat sa castige, a lucrat foarte bine in tot weekendul, pt Vettel n-a fost weekendul sau, plus problema technica... Alonso a avut si noroc, dar rezultatul obtinut e si din cauza ca n-a facut greseli, a condus bine, a facut ce trebuia. Imi pare rau de Hamilton, si el a mers foarte bine, n-a fost vina lui. Ce a facut HRT cu e la nivelul GP2. Primul weekend cand Schumaher a batut pe Rosberg, dar masina nu e buna pt a castiga.
    E interesant F-ductul asta la Ferrari, nu stiu daca ati observat cand la curba, cu o viteza in jur de 200 km/h Alonso a tinut volanul doar cu mana dreapta, cam periculos, spun eu!
    Astept cu nerabdare cursa de la Monte Carlo, cred ca Red Bull o sa fie puterni si acolo, deoarece acolo nici McLarenul, nici cei de la Ferrari nu vor avea avantaj, datorita F-ductului, iar Red Bullul e puternic la piste mai lente.
    Forza Red Bull, Go Vettel!
    28 3
  • Norocos
    Cineva a fost foarte norocos in Spania, cand Webber a aruncat casca in tribune!
    32 0
  • frumoasa cursa
    frumoasa cursa, alonso a facut ce a putut si a ajuns pe doi, iar hamilton s-a dovedit din nou unul ce nu stie face managementul masinii. webber a mers fara probleme. nu stiu de ce va doriti ploaie sa aveti spectacol ca si atunci se vede cine are noroc si masina
    29 3
  • Fernando Alonso
    O cursa foarte frumoasa Nando. Felicitari! Succes Ferrari!
    23 12
  • sa vedem Monaco.. si sa vedem daca Ham il papa pe Vet...
    9 13
  • cursa
    In 2005 suspensia stanga fata a lui Kimi a cedat in ultimul tur in momentul cand se afla pe prima pozitie in fata lui Alonso.Astazi,istoria s-a repetat cu Lewis in postura lui Kimi si,la fel ca atunci si azi,un anumit spaniol a avut castig de cauza.Multi se grabesc sa afirme neindreptatit ca Raikkonen a castigat titlul mondial din prost noroc ,dar daca e sa privim putin inapoi,o sa observam ca si spaniolul a castigat titlul din 2005 datorita ghinioanelor ce l-au urmarit pe Raikko constant.Chiar daca nu am un favorit in F1,sper ca titlul din acest an sa fie castigat fie de Hamilton,fie de Vettel :)
    13 21
  • rayn380
    voturi
    Ca de obicei, fanii McLaren au luat la voturi negative in prostie, asta da dovada de nivelul slab de rationament de care dau dovada si de fair-play(care nu exista) al fanilor Ferrari. Prin asta va definiti cel mai bine......"frustrati", asta fiind o caracterizare de bun simt. Sunt curios daca exista o contabilizare a acestor voturi(+/-) si daca exista ceva avantaje/dezavantaje ca urmare a acestor voturi. Whatever, mi se rupe voturile voastre negative.....imi exprim parerea doar si am incercat sa fiu, spre deosebire de voi ceilalti, fair-play(cel putin am incercat si incerc in continuare).
    13 21
  • unul sau altul
    asa sa fie
    sa nu patesti ceva de inima rea:)
    17 6
  • Voturi +/-
    @rayn380 Atata timp cat ai strans voturi, inseamna ca nu ai trecut neobservat pe aici. De obicei, am observat ca oricat de obiectiv ai fi, tot esti taxat :)) Cum spune @Alexandra mai sus, nici eu nu am un favorit anul acesta, dar mi-as dori sa castige Vettel :D
    @Automarket ma bucur ca ati sters discutii off-topic si ofensatoare de aici. Am mai spus odata ca unii merita ban pe ip, altfel nu se mai poate.

    Seara faina tuturor!
    16 8
  • Probleme Ferrari
    Bravo Webber si pacat pentru performanta de exceptie a lui Hamilton.
    Ferrari a avut probleme tot weekendul pe sectoarele 2 si 3, sectoare lente unde conteaza aderenta mecanica si tractiunea.

    Daca nu resuesc sa descopere cauza vor avea mari probleme la Monaco unde aerodinamica nu mai joaca un rol important decat in 2-3 viraje maxim restul revenind suspensiilor si setarilor de balans.
    20 2
  • guawar
    Mclaren_Mircea_1984
    Bravo Alonso..sa moara de ciuda :Mclaren_Mircea_1984..sa tot profitam de greselile Mclaren..:))
    18 12
  • ctlnmihai
    OFF TOPIC
    Eu cred ca sunt in pole - position dupa nr. voturilor negative asta la o prima vedere :D
    9 5
  • ctlnmihai
    OFF TOPIC
    eu cred ca voi fi greu de ajuns anul acesta :D Gap-ul e prea mare :D
    10 3
  • M Gronholm
    off mai
    Cand nu spui prostii te voteaza lumea, asta in principiu.
    8 1
  • @Mitza
    Esti prea rapid si prea furios la capitolul asta. Esti un fel de Vettel in calificari printre userii de pe site. Ce sa iti doresc? Bafta?:))
    2 9
  • ctlnmihai
    ally_great
    Multumesc ,multumesc da numa in calificari.. ca in cursa s-ar putea sa am probleme cu bujia :D
    3 9
  • @Mihai
    Ai grija ca vin tare din urma prin intermediul ultimului meu comentariu .Am lovit cam tare cred :D:)):))
    8 9
  • posibili retarzi mental?!?
    comentariile de mai sus cred ca demonstreaza cu prisosinta faptul ca majoritatea fanilor mclaren sunt niste distrusi ai vietii!
    10 13
  • tu
    nu sunt, nu am fost si nu voi fi niciodata fan mclaren dar cam au dreptate, indiferent de cea ce scriu fani mclaren se umplu de voturii negative.
    13 3
  • iulian
    muriti de ciuda fani mc laren si sa avem parte numai de abandonuri mc laren Forza Ferrari
    12 10
  • comentariul tau pretios
    Foarte bine daca tii cu Vettel si Hamilton, vad ca le-aduce ghinion;)
    6 4
  • Cursa
    Nu am vazut cursa si ma bucur, a fost plictisitoare dupa cate vad scris pe sus, daca nu abandona Ham si Vettel nu avea ceva probleme pe la frane la sfarsitul curse nu era nimic important, oricum vad multe voturi negative pe la unele postari, si unele cuvinte jignitoare, AS VREA ADMIN SA SE OCUPE DE PROBLEMA ASTA
    5 2
  • rayn380
    @iulian
    Imparate Iuliane, vezi ca roata se invarte asa cum bine zicea unu' dintre ai tai, mai sus....asa ca beware, in F1 se poate intampla orice. Inca odata BAFTA McLaren pt Monaco....sper la un loc 1 pt Lewis, ar merita din plin pt eforturile de pana acum......zic asta ca sa moara de ciuda fanii Ferrari si sa-mi iau ceva voturi din alea care va plac voua sa le acordati noua astora care tinem cu McLaren, frustratilor...:P
    4 6
  • @VJohann
    Mai bine ca nu te uiti la F1 , poate esti fan Hanna Montana:))
    3 7
  • ????
    Mai mult de 15 ani aveti?Atata zarva pe tema McLaren-Ferrari,parca ar compara Real Madrid-Barcelona.Mai calmati-va sau "racoriti-va",cum bine spunea cineva mai sus.
    4 4
  • @VJohann-offtopic
    Pe circuit nu sunt doar 4-5 piloti, cei despre care lumea tot vb aici. Daca tu stai sa tragi concluzii despre cursa doar citind postarile de-aici atunci ai o problema.
    8 0
  • Monaco
    La Monaco lucrurile nu se vor schimba prea mult. Sunt piloti care au castigat acolo si se descurca foarte bine chiar cu material tehnic mai slab. Schumacher si Alonso, poate Vettel au o sansa importanta.
    6 2
  • bogdan_197,Fleur
    Am fost de serviciu, poate voi sunteti copii la scoala, eu am copii la scoala
    1 0
  • nonsens
    VJohann
    :))Ce legatura are cu scoala? Eu am in job care imi asigura un weekend liber, cursa s-a desfasurat duminica, nu in timpul saptamanii! Chiar si sa fi lucrat duminica, daca vrei sa afli cum a fost o cursa nu apelezi la posturile abracadabrante de pe site. te duci la sursa si revezi cursa. Daca intr-adevar esti fan F1..
    3 0
  • Fleur
    ei, s-a intamplat sa fiu de serviciu, am citi ce a scris adminul despre cursa, nu inteleg eu, ai tu iregistrarea ei sau un site unde as putea vedea acum toata cursa, daca da scrie daca nu faci ca mine citesti ce scriu ceilalti fani si vezi si care e starea de dupa cursa
    3 0
  • scuze
    imi cer scuze de toate mesajele off topic
    3 0
  • VJohann
    http://thepiratebay.org/tag/Formula+1
    scoti aici prin utorent...
    2 0
  • voturi+/-
    cum spuneam sambata dupa calificari,oare voua va da alonso,ham sau vettel cota parte din salariul lor de va aruncati unul altuia cuvintele astea?mare parte din ce vad eu aici va comportati ca niste copii pe bune.
    despre cursa numai de bine s-a mai echilibrat clasamentul mincinos de pana acum,bv mark&vettel care s-a luptat din greu cu o masina inca slaba la capitolul fiabilitate
    ham ghinion cu caru,dar sa nu uitam extazul fanilor mclaren atunci cand cei de la ferrari pateau asa ceva
    schumi isi gaseste pasii si la anul daca continua e posibil sa il vedem campion mondial(zic eu)
    alonso un fel de pipo inzaghi,a asteptat si a scos 120% din ce putea scoate cat despre massa cu parere de rau a ajuns o umbra a pilotului de acum 2 ani.
    un plus pentru vicky de la tvr care aproape ca a tipat la miky in timpul unui team radio :)) vad ca nimeni nu a remarcat asta pe aici.
    sper la un podium cel putin pt ferrari la monaco(e greu)dar acolo masina nu prea conteaza,mana pilotului spune tot,favoriti sa castige sunt alo,ham si oare cine are tupeu sa parieze pe o victorie a lui schumi?
    hai cu voturile negative :D
    6 2
  • iulian
    rayan380
    ok ok team suparat rayan 380 cumva?ei lasa roata se invarte asa e dar tot mc laren e echipa cu gaste vai de ei.Si rayan 380 daca vi comenturi la adresa mea te rog adreseazate cu maiestate salutari
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru