Webber a câştigat Marele Premiu al Ungariei!

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 01.08.2010
Mark Webber a câştigat cursa de la Hungaroring cu un avans de aproape 20 de secunde în faţa lui Fernando Alonso. Sebastian Vettel a ratat victoria din cauza unei penalizări.

Deşi a fost depăşit de Fernando Alonso la start şi a coborât pe locul trei, Mark Webber şi-a adjudecat o victorie superbă pe circuitul de la Hungaroring după ce a profitat de superioritatea categorică a monopostului Red Bull, dar şi a unei penalizări de tip drive-through primită de coechipierul său Sebastian Vettel.

Australianul a rămas pe primul loc chiar şi după intrarea la boxe şi a terminat la aproape 20 de secunde în faţa lui Alonso, în timp ce Vettel s-a mulţumit cu ultima treaptă a podiumului chiar dacă s-a apropiat ameninţător de spaniol în finalul cursei.

Felipe Massa a terminat pe locul patru, în faţa unui Vitaly Petrov aflat probabil la cea mai bună cursa de Formula 1 din carieră. Pilotul echipei Renault a obţinut un loc cinci după ce a i-a depăşit pe Lewis Hamilton şi Nico Rosberg la start şi a fost urmat de Nico Hulkenberg, care a obţinut la rândul său un rezultat foarte bun la volanul monopostului Williams. BMW-Sauber a terminat pe locurile 7 şi 9 prin Pedro de la Rosa şi Kamui Kobayashi, ultimul reuşind să termine pe această poziţie deşi a plecat doar de pe locul 23.

McLaren a fost nevoită să se mulţumească doar cu un loc opt obţinut de Jenson Button, în condiţiile în care Lewis Hamilton a abandonat în prima parte a cursei din motive tehnice în momentul în care concura pe locul patru.

Ultimul punct pus în joc a fost adjudecat de Rubens Barrichello, care a terminat pe locul 10 după ce l-a depăşit pe Schumacher cu patru tururi înainte de final. Brazilianul a fost împins în zidul de beton de pe linia de start-sosire de septuplul campion mondial, însă a rezistat presiunii şi a terminat în faţă.

FILMUL CURSEI ALONSO ATACA FURIBUND LA START

Plecat de pe poziţia a treia a grilei de start, Alonso a avut un start foarte bun şi l-a depăşit cu lejeritate pe Webber, iar apoi a încercat să treacă pe primul loc în detrimentul lui Vettel. Pilotul Scuderiei Ferrari s-a aflat însă pe exteriorul primului viraj, iar Vettel a profitat de trasa ideală pentru a rămâne în frunte, reuşind apoi să se distanţeze cu uşurinţă în fruntea plutonului.

Performerul startului a fost însă debutantul Petrov, care i-a depăşit la start pe Hamilton şi Rosberg şi s-a poziţionat pe locul cinci în spatele lui Massa. Rusul s-a văzut însă nevoit să-i cedeze poziţia lui Hamilton în turul doi, britanicul având de partea sa un monopost McLaren mai competitiv decat cel oferit de Renault. Kubica a rămas pe opt, Barrichello şi Hulkenberg au complet topul primilor 10 piloţi, în timp ce Button a ratat startul şi a coborât de pe 11 pe 14.

Schumacher a profitat de situaţie şi a urcat de pe 14 pe 13, în timp ce în coada plutonului Jaime Alguersuari a marcat primul abandon al cursei în turul doi, în urma unor probleme la motorul monopostului Toro Rosso.

De asemenea, Kobayashi a avut parte de un start excelent şi a urcat de pe locul 23 pe locul 15 la volanul monopostul BMW-Sauber, imediat în spatele lui Button.

HAOS LA BOXE DUPĂ PRIMUL STINT

Vettel a demonstrat din nou că Red Bull dispune de un monopost net superior rivalilor şi şi-a creat un avans de aproximativ 12 secunde la capătul primelor 15 tururi, în timp ce restul plutonului a rămas compact. În turul 15, Safety Car-ul a intrat pe circuit fără să existe un incident major, cel mai probabil motivul fiind legat de prezenţa unor rămăşiţe pe pista. Intrarea total surprinzătoare a maşinii de siguranţă a bulversat strategiile echipelor şi, cu numai trei excepţii, toţi cei 23 de piloţi au intrat la boxe.

Haosul creat de avalanşa de opriri a condus la două incidente majore în pitlane, primul dintre ele avându-l ca protagonist pe Rosberg. Unul dintre mecanicii Mercedes GP nu a montat bine pneul dreapta-spate, iar germanul a fost nevoit să abandoneze după ce a pierdut cauciucul în drum spre ieşirea de la boxe. Aproape simultan, Kubica a fost trimis înapoi pe circuit în acelaşi moment în care Sutil a ajuns în dreptul boxelor sale. Cei doi s-au acroşat la viteză mică în timp ce mergeau în direcţii opuse, Sutil fiind nevoit să abandoneze.

Kubica a reuşit să revină pe traseu, însă numai pe locul 19, la o diferenţă de un tur fata de lider, iar câteva tururi mai târziu a fost penalizat cu un "stop and go" de 10 secunde pentru provocarea incidentului. Polonezul a renunţat însă în scurt timp şi s-a retras la boxe, părăsind astfel cursa.

EXTAZ SI AGONIE PENTRU HAMILTON

Webber a fost unul dintre cei trei piloţi care a rămas pe traseu şi a devenit lider în turul 17 odată cu intrarea Safety Car-ului la boxe, fiind urmat de Vettel şi Alonso. Hamilton a reuşit să-l depăşească pe Massa la standuri ca urmare a faptului că pilotul brazilian a fost nevoit să aştepte mai întâi schimbul de pneuri al lui Alonso, urcând astfel pe locul patru. Bucuria britanicului a durat însă numai până în turul 24, când a fost nevoit să abandoneze în urma unor defecţiuni tehnice la monopostul McLaren. Incidentul l-a readus pe Massa pe locul patru, în faţa unui Barrichello care a întârziat prima intrare la boxe. Petrov s-a menţinut pe locul şase în faţa lui Hulkenberg, de la Rosa, Button şi Kobayashi, în timp ce Schumacher a urcat pe 11.

VETTEL SCAPA VICTORIA DIN MÂNA ÎN URMA UNEI PENALIZĂRI

În turul 29, comisarii de cursă au dictat o penalizare de tip drive-through pentru Sebastian Vettel pentru încălcarea regulamentului Safety Car-ului. Pilotul echipei Red Bull a încălcat regula care spune că un pilot trebuie să rămână la cel mult 10 lungimi de monopost în spatele pilotului din faţa sa pe parcursul perioadei sub Safety Car. Germanul a efectuat penalizarea în turul 31 şi, în momentul în care trecea prin fata boxelor, şi-a exprimat frustrarea prin gesturi largi ale mâinilor.

El a revenit pe traseu pe locul trei, în faţa lui Massa, însă în spatele lui Alonso, care avea astfel o şansă nesperată la victorie dacă Webber va ieşi în spatele său după schimbul obligatoriu de pneuri.

WEBBER REUŞEŞTE SĂ RĂMÂNĂ ÎN FRUNTE DUPĂ OPRIREA LA BOXE

În contextul în care Vettel a coborât în spatele lui Alonso, speranţa celor de la Red Bull pentru o victorie în Ungaria s-a îndreptat spre Webber, care nu efectuase încă oprirea la boxe. Australianul a reuşit să se distanţeze cu aproximativ o secundă pe tur şi, în momentul intrării la boxe în turul 43, avea un avans de aproximativ 23 de secunde. Mecanicii Red Bull au efectuat schimbul de pneuri în 4.4 secunde, iar Webber a revenit pe traseu tot pe primul loc şi a continuat parcursul foarte bun, reuşind să se distanţeze cu aproximativ două secunde pe tur.

Între timp, Vettel a redus rapid decalajul care îl separa de Alonso şi s-a poziţionat la o jumătate de secundă în spatele său, însă oportunităţile de depăşire au fost ca şi inexistente. Germanul a ieşit de două ori în decor în încercarea de a-l depăşi, însă a rămas în continuare în plasa lui Alonso, în timp ce Webber s-a distanţat la peste 20 de secunde.

BARRICHELLO - SCHUMACHER, DUELUL FINALULUI DE CURSA

Barrichello a intrat la rândul său la boxe în turul 56, permiţându-i lui Petrov să urce pe un impresionant loc cinci, în spatele lui Massa şi în faţa lui Hulkenberg, de la Rosa, Button, Kobayashi şi Schumacher, ultimul fiind în măsură să obţină ultimul punct pus în joc.

Germanul a fost însă ajuns din urmă de Barrichello într-un interval de numai câteva tururi. Brazilianul l-a atacat pe septuplul campion mondial pe linia dreaptă de start sosire, iar Schumacher a încercat să-l împingă în zidul de beton pe fostul său coechipier de la Ferrari. Barrichello a rezistat însă presiunii şi a reuşit să treacă în faţă, fiind vizibil deranjat de atitudinea nesportivă a lui Schumacher, despre care a afirmat că ar trebui descalificat din cursă. De altfel, acest incident va fi analizat de comisarii de cursă în această seară.

Marele Premiu al Ungariei a consemnat cinci abandonuri, trecute în dreptul lui Hamilton, Kubica, Rosberg, Sutil şi Alguersuari. Cel mai bun timp în cursa a fost realizat de Vettel, pilotul echipei Red Bull fiind cronometrat cu 1:22.362 în turul 70. Clasamentul complet al Marelui Premiu al Ungariei este disponibil aici.

Comentarii (73)

  • salutare
    vettel credea a SC mai sta un tur pe pista!
    4 7
  • Andrei
    Ferrari
    Ce a facut Alonso? :D
    Webber cred ca e in al 9 cer :d
    11 7
  • salutare
    weekend negru ptr mclaren!!
    3 saptamani pauza!!!!!!!!
    16 0
  • Corneliu
    Cursa
    In sfarsit Schumi este sub investigatie, sper sa il descalifice macar o data pentru manevrele lui tampite...
    25 16
  • Well done!
    Foarte buna strategia pentru Webber cursa asta, dupa ce a pierdut o pozitie la start. Penalizarea lui Vettel mi se pare gratuita...Excelent rezultat pentru Petrov si Hulkenberg, ce sa mai zic de lupta pt ultimul punct? Fantastic! Ferrari au luat tot ce a putut lua azi. Un weekend aproape negru pt McLaren. Incidentele de la boxe : NO COMMENT!
    14 5
  • salut
    @mad - sunt 4 saptamani de pauza din pacate:(
    oricum cursa excelenta facuta de webber...vettel a cam muscat-o din cauza SC-ului.
    ...si o idee personala pentru care s-ar putea sa fiu luat la bani marunti - mi-a placut manevra lui Schumi; nu de alta dar si barichelo avea frana :D
    20 11
  • a fost cutia de viteze sau transmisia?
    la Lewis? daca e cutia de viteze va fi penalizat 5 locuri la Spa?
    10 4
  • ctlnmihai
    Webber a câştigat Marele Premiu al Ungariei
    Felicitari Webber ptr. victoria obtinuta.. Button dezamagitor ,pacat de problema mecanica a lui Hamy ( e vb de transmisie sau cutia de viteze ) ..per ansamblu clasamentul reflecta realitatea..Red Bull au fost mai buni pana acum si numai constanta celor de la Mclaren si unele probleme intampinate deRed bull au facut ca diferenta in clasament sa nu fie mai mare..e timpul ca inginerii de la Mclaren sa se intoarca la plansa de proiectare si sa vina cu solutii.. Ca niciodata ,cei de la Red Bull au fost astazi de pe o alta planeta...
    9 6
  • Forza Ferrari
    Puncte pretioase pentru echipa inainte de pauza de vara!
    18 3
  • BRAVO FERRARI
    Un week-end fericit - Ferrari 2&4, puncte multe in clasament f1champ si ABANDONUL CAINELUI !!! (daca o tine tot asa voi avea un an bun). Unde este chiuaua fanilor de mclaren (ham). A... abandon, vai ce ma bucur.
    23 11
  • Made in Magyarország
    Dupa start am crezut ca o sa fie o cursa plictisitoare, dar atunci a venit Safety Carul! Imi pare rau pentru Vettel, a dominat tot weekendul, dar si asa a obtinut un rezultat bun. Felicitari pt Petrov, pt echipa Williams, si pt Sauber, au facut treaba buna! Incidentul cu roata lui Rosberg era foarte periculos, a si lovit un mecanic de la Williams! Faza lui Schumaher, cum spunea si Rubens era oribil, merita orice penalizare!
    Campionatul este strans, asa ca vom avea o cursa buna si in Spa, cursa mea favorita!
    Go Red Bull Go Vettel!
    12 4
  • in fata lui vettel
    daca in fata lui vettel era webber si nu alonso, sigur vettel se suia pe el cu masina cu tot(asta e specialitatea lui- intai iti casapesti coechipierul, apoi mergi cu frana de mana trasa in spatele lui alonso aproape o cursa). bravo webber, sper sa iesi campion!
    17 7
  • salutare!
    in primul rind il felivit pe VPetrov-URA!!! pastreaza ritmul!!!
    Webber arati ca meriti, bravo!
    MercedesGP-rau de tot, n-au noroc...MSCHUM - nu are cu ce lupta, aici doar ekipa ar trebui sa lupte, (aici MSch se chinuie si isi pierde tot cea capatat cu cele 7 T).
    Fanii McLaren, sa nu aratati cu degetul(Alonso/Hamilton), caci pe la fiecare se intimpla de toate... Sigur, nu doresc rau nimanui. De fiecare data vreau lupte de F1 pe cinste cu masini egale unde se vede doar talentul si nu doar masina sau ceva de felul-,,Ai inteles msg,,...
    11 3
  • madalina
    super cursa
    A fost o o cursa superrrr tareee. Pacat ca nu a castigat VETTEL dar asta e si locul 3 e foarte bun. BRAVO FERRARI ambii piloti s-au descurcat de minune. Nu stiu ce s-a intamplat cu mecanicii de au provocat atatea evenimente cred ca au baut azinoapte. Si ma bucur si eu de abandonul lui HAMILTON.
    15 10
  • bravo !!
    felicitar weber !!!in sfarsit a functionat si strategia mea,alaturi de weber..dupa atatea etape...
    11 2
  • hungaroring 2010
    Webber-excelent, desi la inceput parea o cursa ratata pt el.Ritmul impus dupa iesirea SC-ului aduce intr-un fel aminte de victoria lui Schumi aici in 1998
    Alonso-oportunist si defensiv, a profitat de penalizarea lui Vettel
    Vettel-f.rapid, s-ar fi impus usor daca nu intervenea penalizarea aceea dubioasa
    Massa-un loc 4 solid, fara straluicire
    Ca o concluzie inainte de pauza de vara:
    RBR au prima sansa in ambele campionate, masina fiind clar mai rapida ca restul, doar la Monza putand intalni dificultati.Lupta pt locul 3 in clasamentul pilotilor va fi o afacere intre Hamilton si Alonso...but you never know...
    9 2
  • Hungaro
    Foarte bine in ordine: Webber, Red Bull si Ham. S-o tineti tot asa
    7 7
  • rayn380
    Felicitari
    Weber, Alonso si Vettel. Astazi, de fapt tot weekendul, RBR au fost chiar de pe alta planeta. A fost incredibil, cum Vettel la inceput a scos constant cel putin o secunda pe tur in fata lui Alonso. Ceva eu cred ca este "putred" la masina RBR. Sper sa o controleze la sange, intrucat este imposibil sa fi peste noapte cu peste o secunda/tur mai rapid decat rivalii. Inimaginabil.....Sunt sigur ca se va clarifica situatia in aceasta pauza de o luna. Imi pare foarte rau pentru Lewis, de fapt, pentru mine aceasta cursa s-a incheiat in momentul abandonului acestuia. M-am bucurat cand a iesit in fata lui Massa dupa schimbul de pneuri, dar nah, astea-s cursele, mai ai si ghinioane in viata. Daca nu abandona, scotea lejer locul 3 si se mentinea atat el cat si echipa pe primul loc. Pacat. Button un anonim cam ca de obicei. N-are pic de sclipire in el, cum sa stai toata cursa in spatele unui Sauber si sa nu schitezi nimic....Hamilton a pierdut la start o pozitie in defavoarea rusului Petrov, dar nu s-a lasat si l-a depasit, chiar daca acest circuit este renumit pentru faptul ca nu se poate depasi, ala da spirit de luptator. Oricum felicitari si lui Petrov, foarte tare azi......Tare fazele de la boxe, cu roata lui Rosberg, pfiu, ce a trecut ca si o ghiulea printre toti mecanicii echipelor care erau la boxe. Berbeci mari si Sutil si Kubica, de rasul curcilor, acel accident, evident ca vina apartine mecanicului Renault. Ma asteptam ca "berbecutzul" de Vettel sa-l tamponeze pe Alonso, dar cred ca mai degraba isi tamponeaza coechipierul decat sa-i atace pe altii, foarte frustrat. Oricat il impinge echipa, nu este copt pentru a lua titlul de anul acesta. Asta e, ne revedem dupa o luna cu MP al Belgiei. Din pacate, indeosebi pt McLaren, care are nevoie de progres, este vacanta "obligatorie" pentru toti angajatii, asa ca nexam progres pentru cursele viitoare :|
    8 13
  • Invata din asta sa nu mai fii asa de mindru cu timpeniile facute de Ham, la fel cu aratatorul spre altii nu comenta ca vintul poate bate din orce directie!!!
    chiar ai disparut cu totul?...sau abia pregatesti materialul sa ni-l prezinti, sau vei aparea cu mult mai tirziu si ne vei spune ca n-ai vz acesta cursa din motiv ca ai fost plecat la mare...
    16 5
  • RBR
    Masina RBR de anul acesta imi auce aminte de fabuloasele Williams-Renault FW 14B si FW15 din sezoanele 1992 si 1993 concepute de acelasi mare inginer(cel mai mare de la Collin Chapmann incoace)-Adrian Newey
    15 0
  • Podium
    Bravo Webber! Imi place omul asta! Foarte bine Fernando, start-cursa solida si precisa. Bravo Ferrari! O nota buna Bari si Petrov!
    19 2
  • rayn380
    @unknow
    Scuza-ma, dar ce greseala a facut Hamilton la aceasta cursa?? Tu sigur te-ai uitat la MP al Ungariei din 2010?? In caz ca ai ratat cursa, iti spun eu ce-a patit Hamilton, defectiune tehnica(transmisie sau cutia de viteze) nicidecum greseala(tampenie) personala. Mai uitat-te inca o data la cursa. Astea-s cursele din pacate, la oricine i se poate intampla, stai tu linistit ca pe la fiecare trece asta necuratu, aka ghinionu. Chiar m-am mirat de aceasta problema tehnica, intrucat cel putin pana acum, McLaren a avut cea mai fiabila masina de pe circuit fata de concurenta, dar nah, asta este. La Barcelona, la fel, a facut pana de cauciuc cand mai erau 2 tururi pana la final, Hamilton fiind pe locul 2 pana atunci......
    5 14
  • salutare
    il urmaresc pe Norbert Haug,care il apara pe Schumacher sivine sa imi intareasca afirmatia pe care am sps-o despre nemti:"ce popor infect"!Schumacher trebuie sa ia cel putin o declasare de 5-10 pozitii la Spa,daca mi ,ai rau.Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca iesea o masina de la boxe in acel moment sau daca zidul nu se termina,ERA UN MACEL ACOLO!SI PENTRU CE PENTRU UN AMARAT DE PUNCT!!!!!!
    RUSINE,RUSINE,RYSINE SCHUMACHER!!!!!!
    NU ARE PERFORMANTE SI PROCEDEAZA CA UN LAS!!!!!!
    15 13
  • @schumi
    "I think I left him too much room because he passed."...:))
    buna declaratia.
    14 3
  • @mad79
    stiu ca esti suparat pe performantele mclaren de azi...dar putin mai calm...dupa cate am spus inainte si barrichelo a fortat sa treaca deci...
    14 3
  • ctlnmihai
    Webber
    Webber are sanse mari la titlu..Vettel din ce-am vazut nu face fata presiunii.. cu putin noroc Webber poate sa ajunga campion.. oricum cei m buni piloti raman Hamilton si Alonso.. fanii lui alonso pot sa-l puna pe acesta primu.. ca sa nu mai avem tot felul de discutii:)
    19 2
  • ctlnmihai
    Mclaren
    Daca e sa ne uitam in urma exceptand motorul ,,prajit'' din vina mecanicului la Monaco, este prima problema mecanica a celor de la mclaren.. nu punem la socoteala problema lui Hamilton la Barcelona ca s-a datorat pneurilor..
    9 0
  • WDC
    Din primii 5 Button are cele mai mici sanse la titlu. Cele mai mari Vettel
    14 6
  • @DANI
    Concediu placut!
    7 0
  • nelu98
    INCEPUT DE SFARSIT LA McLaren
    negru a fost depasit de Petrov , sunteti dusi tare .sper sa o tineti tot asa
    [[[[tine-ti sampania la rece]]]]]]]]]]]]]]
    yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees
    16 5
  • ctlnmihai
    admin
    Daca e sa pleci la mare sa ai grija sa nu te muste pestii dragon..
    5 4
  • Schumi
    Rusine shumi,sa dai cu fostul tau coleg in zid
    Aici se vede ca acest ''mare campion'' nu are nici o rusine in a castiga un loc in plus,asa a ajuns sa fie si campion mondial.
    Bravo bari pt reusita,ti-ai luat revansa in sfarsit :)
    17 10
  • @rayn380 &ctinmihai
    baieti lamuritima si pe mine cu un aspect ca stau ca pe ace. daca lewis a avut probleme cu cutia de viteze, si aceasta ii gata, va primi 5 pozitii penalizare pe grila la spa? :( sau va fi penalizat doar daca schimba cutia in timpul weekendului la spa? ms
    3 9
  • Penalizari
    Schumacher e penalizat cu 10 pozitii pe grila de start de la Spa.
    14 4
  • coman norbert
    schumi
    Schumi a fost simțit, a făcut loc lui Bari, putea să-l lase pe iarbă. Este o porcărie ceea ce spuneți, germanul avea dreptul să-și apere poziția, avea dreptul la o mișcare într-o direcție, ceea ce a și făcut, iar Bari avea frăne. Eu în locul lui îl scoteam pe iarbă. Sau vreți un sport ptr femei? Unde sunt "cavalerii riscului" așa erau numiți competitorii din f1 în urmă cu căteva decenii. Urmăresc de peste 25 de ani acest sport, care devine încet "balet artistic". Din păcate nu mai este loc ptr bărbați în comedia asta.
    14 11
  • Mclaren
    1 Mark Webber 1h41:05.571
    2 Fernando Alonso 17.821
    3 Sebastian Vettel 19.252
    4 Felipe Massa 27.474
    5 Vitaly Petrov 1:13.100
    6 Nico Hulkenberg 1:16.700
    7 Pedro de la Rosa 1 tur
    8 Jenson Button 1 tur
    9 Kamui Kobayashi 1 tur
    10 Rubens Barrichello 1 tur(Nico Hulkenberg 1:16.700-cu un tur inaintea Campionului de anul trecut!!rusine Mclaren!!)
    12 3
  • Mclaren_Mircea_1984
    lewis 10 pozitii penalizat daca schimba cutia de viteze :)))
    7 2
  • @coman norbert
    Intr-un fel sunt de partea ta tinand cont ca n-a existat contact intre cei doi si vreau sa mai spun ca acel duel mi-a adus aminte de altul asemanator intre Schumy si Raikkonen-2006 cand a fost facut sandwich de Raikkonen si parapetul acela.
    Doua lupte spectaculoase!
    14 4
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    N cred ca va fi penalizat.. oricum ce conteaza e ca Mclaren sa gaseasca niste solutii sa revina in lupta ptr. titlu.. Macar sa fie penalizat cu 10 pozitii si Mclaren sa casige celelate curse dupa Spa...
    4 4
  • @bula
    daca depasesti al 8 motor iei 10 pozitii. pt cutia de viteze se ia doar 5 pozitii ;)
    4 7
  • @ctlnmihai
    tot nu m-ai lamurit. daca schimbi cutia intre curse iei penalizare sau nu? sau daca o schimbi doar dupa ce incep sesiunile de antrenamente de vineri? eu stiam ca daca se strica in timpu weekendului iei penalizarea, de exemplu daca in cursa intri in zid faci praf masina si cutia la cursa urmatoare poti pune cutie noua.
    3 6
  • Ciurik
    F1
    Red Bull Rullz!
    5 5
  • ctlnmihai
    Mclaren_Mircea_1984
    Nu stiu.. eu ti-am spus parerea mea.. dar daca ar fi fost penalizat Hamilton in declaratia data dupa cursa ar fi amintit si lucrul asta.. la fel si Whitmarsh..
    6 2
  • @ctlnmihai
    ok mane. ms.
    5 2
  • @m1984
    ham nu va fi penalizat la spa asa ca linisteste-te
    7 4
  • ctlnmihai
    F1-zone
    multumesc ptr. lamuririle date lui mircea
    6 3
  • @F1-zone
    mersi
    6 3
  • @ctlnmihai
    trebuia, ca sa aiba si el o vacanta buna. Un august prielnic amicilor si nu numai de pe Automarket
    8 3
  • ctlnmihai
    F1-zone
    Sa fie..
    9 3
  • Ce-a mai penibila faza cu Rosberg la boxe,am ras cu lacrimi=)).Mai ales cand te gandesti ce pit stop a avut in Germania.
    Inca nu pot sa cred ca Hamilton nu a terminat cursa.Alonso mi s-a parut 100% relaxat pe tot parcursul cursei si la final.Ma bucur pentru Barichello ca si-a luat in sfarsit revansa si nu inteleg de ce il investigheaza pe Schumacher.Eroul cursei mi s-a parut Button pentru ca a resit sa ajunga la finish si a urcat pana pe 8,avand in vedere problemele cu care se confrunta si el.
    8 11
  • Bravo Webber !
    chiar ca RedBull sunt de pe alta planeta . Sper ca Mclaren si Ferrari sa le vina de hac , incepand cu urmatoarea etapa . Imi pare rau de Hamilton dar trebuia sa se intample si asta odata . E al 2-lea abandon pe seama masinii . Alonso a facut si el o cursa buna . Petrov m-a impresionat cel mai mult cursa asta . Intr-adevar ctlnmihai , Hamilton si Alonso sunt cei mai buni piloti din F1 la ora actuala . Sper totusi ca Mclaren sa revina in fata . Vettel a inceput sa imi devina antipatic tot mai mult . Bravo Webber ! Succes Mclaren !
    15 6
  • rayn380
    Ham
    nu va fi penalizat la Spa...Se aplica acea regula, doar daca schimba cutia de viteze in weekendul premergator unui MP. Deci n-are nici o legatura cu viitorul GP de la SPA. La motoare sta altfel treaba, dar si acolo te retrogradeaza doar daca ai bubuit toate cele 8 motoare disponibile pentru un sezon. La al noualea, vei primi penalizare. Nu este valabila treaba si la gearbox. Daca gresesc, sa ma corecteze cineva mai in masura... O seara faina!!!
    8 3
  • Acum ca am citit toate comentariile voastre,de ce-l puneti pe Schumacher la zid?Ati uitat ce facea Aryton Senna pe vremea lui?
    11 6
  • http://en.espnf1.com/f1/motorsport/story/25188.html
    Ascultati ce spun Schumacher si Barichello aici.
    6 3
  • ALONSO....
    O cursa foarte buna facuta de Alonso... este singurul pilot care poate sa se bata pentru titlu impotriva lui Webber...restul pilotilor sunt apa de ploaie. Vettel nu rezista cand este presat de cineva, iar Massa, locul lui este intr-o bucatarie pe post de masa.:)))
    14 9
  • lasa abureala
    tu vrei sa provoci. Las-o balta si du-te la culcare. Nici macar nu esti fan Alonso, dimpotriva.
    10 2
  • rayn380
    schumi
    a primit penalizare de 10 pozitii pt viitorul GP de la SPA. Eu zic ca merita pedeapsa cu varf si indesat. Era sa provoace un mare accident in dauna lui Barichelo. Nu este prima oara, in acest an cand face manevre din astea nesportive, ca sa nu zic altfel. Il inteleg ca este campion de 7 ori, dar daca vezi ca nu te tin "picioarele" la naiba fortezi astfel incat sa ii faci rau celui care te ataca. Nu cred ca va putea fi niciodata fair-play pe pista...
    11 16
  • @sharky_raduku
    Nici mie nu mi-a placut comportamentul lui Vettel:
    -mai sa darame pancarda cand a parcat in spatele ei;
    -n-am vazut felicitandu-l pt.Webber la parasirea monopostului;
    -la inceputul imnului a fost singurul care si-a aruncat sapca pe podium, Al.&Web s-au dovedit respectabili;
    -iar la bataia cu sampanie pe el il preocupa sa termine sticla.
    Va rog sa ma iertati daca sar peste cal dar e ceea ce am vazut.
    24 3
  • piloti
    Alonso si Webber sint doi piloti care se respecta si au relatii f bune, mereu ii vad impartasindu-si parerile, era firesc sa se felicite reciproc. Vettel, aere de copil rasfatat!
    19 3
  • Andrei
    Ferrari
    Felicitari ferrari si Alonso va lua titlul clar sunt 14 puncte se pot recupera.La Spa se stie cine castiga si acestia vor fi
    Ferrai(dubla) :D
    16 3
  • @321xiorel123
    si nu-l suport atunci cand iese primul zbiara de parca ar fi de la socola si mai scoate si sunete de parca l-ar fi piscat cineva de..."yes baby yes oh yes" . Inteleg ca te bucuri , dar totdeauna aceeasi placa ? Oricum cel mai tare ma enerveaza e ca nu stie sa piarda .
    22 4
  • duster
    Salut! S-a tot vorbit de F1, dar a observat cineva ca pe marginea circuitului (ca masini de interventie) erau vreo trei Dacia Duster? Au fost si romanii prezenti cu ceva la Hungaroring!
    21 1
  • Stefan
    Alonso
    Alonso e la 20 de puncte nu la 14, dar oricum e in grafic. F10 sta bine, mai au niste update-uri pregatite si se va lupta pt titlu. Sper ca Pat Fry sa-si aduca contributia, ii sta bine in rosu p)
    14 3
  • @rayn380
    esti sigur ca nu o sa fie penalizat la Spa chiar daca cutia de la Hungaroring nu mai poate fi reparata? tot ma stresez incercand sa gasesc ceva concret referitor la asta si nu gasesc mai nimic.
    4 13
  • Mclaren_Mircea_1984
    Mclaren_Mircea_1984, las-o balta, cred ca nici Lewis nu-si face atatea griji ca tine. El acum isi face de cap cu Nicole :D
    19 0
  • http://www.youtube.com/watch?v=E22W0UgspnI
    MSchum avea volanul sau si traectoria sa, asa ca nicicum nu a avut cum sa il impinga in perete, ca doar nici cu buldozerul nu ma era, iar Bari singur si-a ales traectoria...
    Nu mai purtati atita ura pe el, uitativa la ceilalti ce greseli fac si mai vreti din ei campioni!!!
    11 8
  • @mad79
    nemtii popor infect??? poftim? fiecare isi apara pilotul. uiti k nemtii va ofera acel motor despre care se spune ca este cel mai fiabil...de aceea pentru ca sunt un popor infect...fara ei erati pe nicaieri. Bravo alonso..pacat de vettel...merita sa castige cursa
    12 3
  • cursa
    Cum si unde pot sa vad cursa in reluare,daca stie cineva? Va rog frumos.
    1 1
  • @marius_kji
    raspuns la rugamintea ta:
    scoate : http://thepiratebay.org/tag/2010
    2 0
  • multumesc
    sei grande.
    1 0
  • NeoGalaxy
    Ferrari's 1st Eternal Fan
    Hungary 2010: Well done Ferrari! Well done guys :P
    4 1
  • DAN M.
    ALONSO
    Cred ca Alonso a obtinut maximum din ce putea castiga in Ungaria.Cred ca e ceva "putred" cu masinile RBR .Sunt mult prea rapide fata de restul ,ei neavand totusi un motor senzational.
    6 0
  • DACIA la F1
    Si nu numai DUSTER a fost prezent pe pista la Hungaroring . La un moment dat a aparut si un Logan Pick-up pe pista , cara ceva baxuri cu apa pentru cei ce asigurau paza circuitului. O cursa splendida per total ! Felicitari Webber !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru