Webber anticipează că Ferrari îl va aduce pe Vettel în 2016

de Daniel Popescu
Luni, 16.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber consideră că transferul lui Kimi Raikkonen reprezintă o strategie pe termen scurt pentru Ferrari înainte de a-l recruta pe Sebastian Vettel în 2016.

Trebuie să se întâmple, aşa că acesta este primul pas pentru a readuce echipa în ipostaza de a câştiga trofee.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Decizia Scuderiei Ferrari de a-l înlocui pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen a fost privită cu scepticism în lumea Formulei 1, ca urmare a faptului că finlandezul va face pereche cu Fernando Alonso, astfel că tradiţionalele ordine de echipă ar putea dispărea.

Mark Webber explică însă acest transfer prin dorinţa Scuderiei de a câştiga titluri mondiale şi de a întrerupe astfel dominaţia celor de la Red Bull Racing din ultimii patru ani.

"Din multe motive, Ferrari trebuie să câştige din nou în Formula 1. Trebuie să se întâmple, aşa că acesta este primul pas pentru a readuce echipa în ipostaza de a câştiga trofee. Titlul constructorilor este important, dar şi titlul piloţilor", a declarat australianul pentru postul britanic de televiziune SkySports.

Cred că vor sta împreună doi ani, iar apoi este evident că îl vor alege pe Vettel de la Red Bull.

Mark Webber
Pilot Red Bull
În plus, Webber crede că transferul reprezintă de fapt o strategie pe termen scurt şi că Raikkonen va concura pentru Ferrari în următoarele două sezoane înainte de a-i face loc lui Sebastian vettel în 2016.

"Există multe motive pentru care acest transfer este un mic pariu pentru Ferrari.

Cred că vor sta împreună doi ani, iar apoi este evident că îl vor alege pe Vettel de la Red Bull pentru a merge mai departe. Dar este o strategie foarte agresivă pe termen scurt", a adăugat el.

Contractul lui Vettel cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul sezonului 2015.

Via SkySports

Comentarii (7)

  • adidor77
    si de ce nu ar fi si varianta vettel - kimi si sa plece alonso de la ferrari ?
    15 7
  • Niebel
    Mai e mult pana acolo...vedem ce face vetel in urmatorii 2 ani, ca daca sunt secetosi pentru el si Newey nu continua cu masinile de top nu-l vad la Ferrari
    7 4
  • exclus
    Nu are ce sa caute Vettel la Ferrari! Pur si simplu nu i se potriveste un "costum rosu". Mai degraba ar putea veni un Hulkenberg sau Perez sau Bianchi. Sau ... poate Hamilton :)
    6 11
  • Singaporezul
    Montezemolo il vrea pe Vette(si va veni la Ferrari)l,asta e clar pt. ca vrea sa castige din nou ambele titluri, la constructori fiind posibil dupa venirea lui Kimi dar la piloti e cam greu....
    8 6
  • @Singaporezul...asta ce vrea sa insemne? ca Alonso nu e in stare sa castige titlul la piloti?....ca din cate imi amintesc el a fost singurul care s-a batut cu Vettel pana in ultima cursa la titlu, in 2010 si 2012.....2011 nu se pune pentru ca RedBull a fost imbatabil.
    3 4
  • staruenergizant
    Vettel la Ferrari? In aceeasi masina cu Alonso?Hahaha.....Perfect :), Webber va fi razbunat complet. Alonso va sterge pe jos cu infatuatul juvenil. Astept cu multa nerabdare.
    4 11
  • Anomis
    Abia astept sa vad cum va sterge Kimi pe jos cu Alonso.. Asta bineinteles daca ii vor acorda aceeasi atentie si nu-l vor considera vesnicul "ajutor" al lui Alonso.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru