Webber, campionul depăşirilor în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 11.08.2011
Mark Webber a efectuat de aproape trei ori mai multe depăşiri decât Fernando Alonso în prima parte a sezonului 2011 şi ocupă prima poziţie în clasamentul realizat de Autosprint.

Mark Webber este singurul pretendent la titlul mondial care nu a obţinut nicio victorie în primele 11 curse ale sezonului, însă australianul ocupă prima poziţie într-un clasament al piloţilor care au efectuat cel mai mare număr de depăşiri.

Potrivit unei statistici realizate de publicaţia italiană Autosprint, pilotul echipei Red Bull Racing a efectuat 39 de depăşiri în 11 curse, în timp ce podiumul este completat în mod surprinzător de Sebastien Buemi cu 36 de depăşiri şi Jenson Button, care a efectuat o mare parte dintre cele 35 de depăşiri în Marele Premiu al Canadei, când a plecat de pe poziţia a 21-a a grilei de start.

În schimb, Fernando Alonso a efectuat doar 14 depăşiri în 11 curse, de aproape trei ori mai puţin decât Webber.

Iată clasamentul depăşirilor în prima parte a sezonului 2011:

 Pilot  Depasiri
 Mark Webber  39
 Sebastien Buemi  36
 Jenson Button  35
 Kamui Kobayashi  32
 Paul di Resta  29
 Jaime Alguersuari  29
 Felipe Massa  28
 Nick Heidfeld  26
 Nico Rosberg  25
 Adrian Sutil  24
 Sergio Perez  24
 Rubens Barrichello  22
 Pastor Maldonado  22
 Lewis Hamilton  20
 Vitaly Petrov  20
 Fernando Alonso  14

 

Inevitabil, clasamentul piloţilor care au fost depăşiţi de cele mai multe ori este dominat de echipele din coada plutonului.

Heikki Kovalainen (Lotus) a fost depăşit de un număr record de 39 de ori, urmat de Timo Glock (Virgin) cu 34 de depăşiri şi Jarno Trulli (Lotus) cu 33 de depăşiri. O apariţie surprinzătoare pe poziţia a patra este cea a lui Vitaly Petrov, depăşit de 32 de ori.

Iată de câte ori au fost depăşiţi piloţii de top în 2011:

 Pilot  Depasit de
 Heikki Kovalainen  39
 Timo Glock  34
 Jarno Trulli  33
 Vitaly Petrov  32
 Jaime Alguersuari  29
 Kamui Kobayashi  29
 Pastor Maldonado  29
 Jerome D'Ambrosio  27
 Vitantonio Liuzzi  24
 Fernando Alonso  12
 Jenson Button  10
 Lewis Hamilton  6
 Sebastian Vettel  5

 

La stabilirea clasamentului nu au fost luate în calcul depăşirile realizate în urma intrărilor la boxe şi nici cele din primul tur al curselor. 

Via | Autosprint

Taguri: Alonso, Webber

Comentarii (9)

  • @Schumacher
    Aceeasi intrebare a lui math4ever ca si pe Grupul de pe Facebook! Unde este Schumacher?? In Canada a efectuat foarte multe depasiri, la fel si la Silverstone - plus ca a plecat de foarte multe ori din afara punctelor si a ajuns in puncte si l-am vazut si implicat in nenumarata dueluri in acest an. Unde se afla in top???? Nowhere! Criteriile de analiza al numarului depasirilor sunt clar nereprezentative
    11 0
  • sunt uimit
    Schumacher nu a depasit de mai mult de 14 ori? Si daca asta poate fi adevarata.....am alta nelamurire: nu a fost depasit nici macar de 5 ori? nici el si nici massa....ciudat...
    5 0
  • Firestarter
    @Canada 2011
    In Canada 2011, Button a plecat de pe pozitia 7 a grilei... nu de pe 21.
    6 0
  • daca pleci din pole pine sa depasesti? masinile intarziate?
    6 0
  • Aceasta statistica nu arata mai nimic.Webber poate sa aiba cate depasiri vrea el...aproape de fiecare data cand a fost in lupta directa cu Alonso(Valencia 2011) sau Hamilton(Ungaria2011)a fost depasit .Cat despre Vettel el nu cunoaste ce e aia depasire..daca nu iasa din primul viraj dp primul loc el nu mai urca.
    7 4
  • davidenka
    Mars,mars de pe topicul RBR,du-te la looseri.da du-te tare.
    2 7
  • @marius_kji
    "Looseri" asha cum ii numesti tu sunt 2 echipe de traditie care au oferit spectacol in ultimii ani...De RedBull abea s-a auzit in ultimul an..dar nu-i problema nu o sa se mai auda mult timp de ei..McLaren si Ferrari vin tare din urma(in Belgia nu o sa prindeti prodiumul).
    5 1
  • davidenka
    ATUNCI NU MAI VORBI DE PILOTII RBR,DACA CREZI CA SUNT INSIGNIFICANTI.PREFA-TE CA NU EXISTA,SI BUCURA-TE DE LOCUL 2 CA LA O VICTORIE.SI LA SFARSITUL CAMPIONATULUI SA FACI LA FEL.ATAT,CIAO.
    0 5
  • @marius_kji
    Si eo te iubesc:)
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru