Webber: "Legalizarea ordinelor de echipă nu schimbă nimic în F1"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.12.2010
Mark Webber susţine că decizia FIA de a legaliza ordinele de echipă în F1 nu va aduce nicio schimbare în strategiile echipelor.

FIA a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute ca a şters articolul care interzice ordinele de echipă din regulamentul Formulei 1.

Mutarea a fost primită cu entuziasm de Ferrari, care consideră că Formula 1 este un sport de echipă, însă Mark Webber susţine că această decizie nu va schimba nimic în strategiile echipelor. Motivul este legat de faptul că, în opinia australianului, ordinele de echipă au fost utilizate chiar şi atunci când au fost interzise.

Întrebat de postul britanic de radio BBC ce părere are despre revenirea ordinelor de echipă, australianul a replicat: "Mda, de parcă ar fi plecat vreodată! Când ai doi piloţi care concurează pentru echipă şi poţi inversa rezultate între ei pentru a obţine un rezultat mai bun pentru echipă... S-a făcut în trecut, atât în fruntea, cât şi în coada plutonului. Oamenii nu ar trebui să fie prea nervoşi despre asta, nu vor vedea asta în fiecare weekend. Cred că ce a făcut Ferrari (n.r - la Hockenheim) a fost destul de brutal, dar mai rău de atât nu se poate".

În plus, australianul a dezvăluit ca a trecut personal prin ordine de echipă pe parcursul carierei sale, însă a evitat să nominalizeze echipa care i-a solicitat acest lucru.

"Am făcut-o eu însumi uneori. Am fost benficiarul, dar şi cel care a cedat (n.r - poziţia) în echipele pentru care am pilotat în trecut", a adăugat el.

Înainte să ajungă la Red Bull Racing, Webber a mai concurat pentru Minardi, Jaguar şi Williams.

Via | BBC

Comentarii (2)

  • hmm...
    Asta este diferenta dintre un pilot profesionist si comentatorii de sport: recunoasterea adevarului! ... oare cum arata acum "fair play-iul" afisate de unii si de altii?!?
    2 0
  • Webber
    Acea caramida cu care Horner se tot "izbea" in piept are fisuri importante.O unda de frustratre se simte la Webber, totusi sper ca si in 2011 sa aiba aceeasi evolutie de calitate.Este unul din pilotii care merita sa fie in frunte.Vettel, in acest an, a fost mai bun, iar echipa sprijina pilotii rapizi.N-au vrut sa recunoasca pentru ca Webber era in carti.Acesta insa stia.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru