Webber: "Piloţii de top sunt dezamăgiţi de desfăşurarea curselor de F1"

de Daniel Popescu
Marti, 28.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber susţine că piloţii de top sunt dezamăgiţi de modul în care se desfăşoară cursele de Formula 1 şi că inclusiv Michael Schumacher avea o opinie similară la revenirea în competiţie.

Schumacher a fost foarte dezamăgit când şi-a făcut revenirea. Nu a fost la forma lui maximă, dar clar era dezamăgit că nivelul curselor nu mai era la fel ca înainte.

Mark Webber
Fost pilot F1
Mark Webber trage un semnal de alarmă cu privire la actual format al Formulei 1 şi la cursele uneori lipsite de spectacol. Fostul pilot al echipei Red Bull Racing, care concurează în prezent în Campionatul Mondial de Anduranţă, susţine că piloţii de top sunt dezamăgiţi de modul în care se desfăşoară curselor, însă nu pot vorbi deschis despre acest lucru.

În plus, australianul afirmă că inclusiv Michael Schumacher a fost dezamăgit de situaţie atunci când a revenit în Marele Circ în 2010 după trei ani de absenţă.

"Schumacher a fost foarte dezamăgit când şi-a făcut revenirea. Nu a fost la forma lui maximă, dar clar era dezamăgit că nivelul curselor nu mai era la fel ca înainte. Vorbesc în numele piloţilor din fruntea grilei, pentru că ei nu pot spune ce simt cu adevărat", a declarat el.

Webber consideră că Formula 1 trebuie să adopte măsuri pentru ca Marile Premii să devină mai atractive şi crede că un mai mare accent pe abilităţile piloţilor este esenţial în această direcţie.

"Este păcat că nu s-a găsit echilibrul perfect.

Probabil cel mai bun lucru din ultimii 5 ani a fost adăugarea unor scântei. Trebuie să existe o componentă mai fizică şi o recompensă mai mare pentru băieţii care au fost mai disciplinaţi. Piloţii trebuie stimulaţi. Eu nu am avut talent ca băieţii cu care am concurat şi de aceea am obţinut anumite rezultate, dar piloţii care aveau mai mult talent nu erau fericiţi", a adăugat el.

Via F1i

Comentarii (11)

  • Jos palaria pentru acest om!
    45 1
  • GrosJan
    "Schumacher a fost foarte dezamăgit când şi-a făcut revenirea. Nu a fost la forma lui maximă, dar clar era dezamăgit că nivelul curselor nu mai era la fel ca înainte"

    si va mira asta? Kers, DRS, KKMAKA, gestionarea consumului de pneuri ... rahaturi care dau un boost momentan unuia dintre pliotii aflati intr-un duel, pentru depasiri si (asta e tare) "spectacol"

    Unde dreac e spectacol in ceva de fatada, aparent? Una era o depasire rara, de mana pilotului si alta e ... mda, a intrat in zona DRS, sau nu mai are astalalt pneuri ....

    Si nu, nu m-am trezit eu acum dupa ce am vazut ce se intampla. Am avertizat in legatura cu asta inainte sa fie puse in practica aceste sisteme
    31 1
  • GrosJan
    si ... acum scantei (facepalm) Pe bune ma? Nu-mi vine sa cred ca a fost implementat si sistemul asta. Nu am nimic cu scanteile. Am cu falsul. Scantei insemna ca se intampla ceva fizic cu masina, podeaua atingea asfaltul. Acum dam cu artificii ... Ori e ceva autentic ori nu mai e deloc. Autentic nu mai are cum sa fie pentru ca e periculos sa dai mereu cu podeaua masinii de asfalt si daca e asa, mai bine ne lipsim de ele decat sa le mimam
    27 2
  • GrosJan
    F1 tinde sa para tot mai mult cu un spectacol regizat. Inca nu m-am prins ce anume declanseaza scanteile acum dar .... Vettel in lupta cu Rosberg. Regia: bagati scanteile in scena, mai multe scantei

    Nope, nu e vina senilului. Ma rog, nu doar a lui. E vina celor ce nu inteleg F1 in primul rand, Bernie trebuie sa faca un compromis intre securitate si cererea privitorului la F1. Vina lui e doar ca il face, mai vinovati sunt cei pentru care il face
    15 1
  • Claudiu
    E trist ca s-a ajuns ca in F1 sa se mearga la pas pentru a conserva pneurile (pilotii nu au curaj sa incearce o depasire din cauza ca risca sa-si distruga pneurile). Pe de alta parte, in anduranta, avem curse de 6/12/24 ore de sprint, atat la clasa prototipurilor cat si la GT-uri. Cautati pe youtube cursa de la Silverstone din anduranta si veti vedea doar spectacol timp de 6 ore :)
    16 0
  • De aceea devine mai interesanta cursa de 24h de la LeMans.

    Am urmarit-o anul trecut, intr-un weekend negru pentru mine, dar a fost singurul lucru care m-a facut sa ma detasez pentru cateva minute din zi de faptul ca o persoana draga mie imi era furata de catre un cancer nemilos.
    13 0
  • Mie "imi plac foarte mult" scanteile. Sunt innebunit dupa ele! :)
    Daca masinile ar avea legate de eleroanele din spate si cateva balonase colorate ar fi si mai frumos si mi-ar placea si mai mult F1! :)
    1 1
  • Fara sa fiu "specialist" ii dau dreptate lui Weber, unul dintre cei mai experimentati driveri din F1! Daca ii intrebi pe Hakkinen, Montoya, Villeneuve sau pe Coulthard sunt convins ca vor spune si ei la fel!
    3 0
  • GrosJan
    eu am criticat modul in care au fost adaugate scanteile. Lui Webber i se par binevenite asa cum sunt

    "Probabil cel mai bun lucru din ultimii 5 ani a fost adăugarea unor scântei."
    0 0
  • mobius
    Australianul spune tocmai ca tot ce a fost schimbat in F1 in ultimul timp este atat de de prost incat prostia cu scanteile produse artificial este cea mai buna. Asa cum spuneam de pe vremea cand concura, incepe sa spuna incet incet tot ce stie si l-a nemultumit si pe el. vom mai afla inca multe de la el si de la altii. Pentru ce voi spune acum, voi avea din nou voturi negative, dar parerea mea este ca spusele lui fac referire in special la Alonso. Daca exista fair-plai si putin discernamant, am putea fi de acord ca principalul perdant pentru ce se intampla in F1, (dintre piloti) este Alonso.
    3 2
  • Corect mobius!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru