Imagini noi cu prototipul viitorului Porsche Taycan: vehiculul electric a fost pilotat de Mark Webber la Goodwood

de Cornel Șocariciu
Marti, 09.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a publicat o serie de fotografii cu prototipul viitorului Taycan. Vehiculul electric a putut fi admirat în cadrul Goodwood Festival of Speed, iar la volanul acestuia s-a aflat Mark Webber. Versiunea de serie a lui Taycan va fi prezentată oficial în luna septembrie.

Porsche continuă campania de promovare pentru lansarea primului său model electric din gamă. De această dată, constructorul german a pregătit o serie de evenimente în Asia, America de Nord și Europa.

Noua campanie a debutat în urmă cu o săptămână pe traseul de îndemânare din cadrul Porsche Experience Centre din Shanghai. La volanul prototipului s-a aflat Li Chao, pilotul din China care concurează în Porsche Carrera Cup Asia. Totodată, nemții au profitat de acest eveniment pentru a realiza și o ședință foto în centrul orașului Shanghai.

Cel de-al doilea eveniment în cadrul căruia fanii Porsche au putut admira prototipul lui Taycan a fost Goodwood Festival of Speed. Vehiculul electric a fost pilotat de Mark Webber pe traseul de 1.87 de kilometri aflat pe domeniul Lordului March.

Ultimul eveniment al noii campanii va avea loc în SUA în cadrul cursei de Formula E de la New York. În weekend-ul viitor, fanii constructorului german îl vor putea vedea pe Neel Jani pilotând vehiculul electric dezvoltat de Porsche.

Prezentarea oficială a versiunii de serie va avea loc în luna septembrie, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Varianta de producție va fi echipată cu două motoare electrice capabile să dezvolte în total peste 600 de cai putere. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în mai puțin de 3.5 secunde, iar viteza maximă va trece de 250 km/h.

În plus, veresiunea de top a lui Porsche Taycan va oferi o autonomie de până la 500 de kilometri, valoare calculată conform vechiului standard NEDC.

Comentarii (1)

  • cineva
    e mai putin urat decat panamera
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru