Webber şi Button mizează pe aripa spate ajustabilă în Malaezia

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 08.04.2011
Mark Webber şi Jenson Button consideră că aripa spate ajustabilă va avea un efect pronunţat asupra depăşirilor în Marele Premiu al Malaeziei.

Unul dintre principalele subiecte de discutie în paddock-ul circuitului de la Sepang este eficienta aripii spate ajustabile, care nu a produs rezultatele aşteptate în cursa inaugurală de la Melbourne.

Cu toate acestea, mai mulţi piloţi de top şi-au exprimat speranţa că depăşirile vor fi mai uşor de realizat în Marele Premiu al Malaeziei, datorită liniei drepte lungi de start-sosire. Mark Webber este unul dintre aceştia, iar pilotul echipei Red Bull crede că Sepang este unul dintre cele mai bună circuite pentru noua tehnologie.

"Aici va fi o poveste complet diferită. Dacă nu va funcţiona aici, nu ştiu unde va funcţiona. Ai un viraj lent pentru a deschide turul, un viraj penţ în zona de frânare şi aeroportul Heatrow (n.r - cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie) între ele în termeni de opţiuni, aşa că ar trebui să funcţioneze", a declarat australianul citat de agenţia de presă Reuters.

Jenson Button, care a încercat fără succes să utilizeze aripa spate ajustabila pentru a-l depăşi pe Felipe Massa la Melbourne, anticipează chiar că noua tehnologie va uşura prea mult depăşirile în Marele Premiu al Malaeziei, datorită prezenţei a două linii drepte lungi separate de un singur viraj.

"Sepang este unul dintre acele circuite unde poţi avea încăierări bune, pentru că virajele curg unul după altul.

Cred că aripa spate ajustabilă va face depăşirile mult mai uşoare decât la Melbourne. Poate chiar puţin prea uşoare, întrucât cred că dacă eşti la cel mult o secundă (n.r - în spatele unui rival) înainte de ultimul viraj ai o şansă bună de depăşiri chiar şi fără aripa spate ajustabilă", a explicat pilotul echipei McLaren.

Via | Reuters

Comentarii (1)

  • Duminica...
    ...va fi spectacol, de mare clasa! (pentru pilotii de top!).
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru