Webber şi Raikkonen nu vor mai participa în testele de la Silverstone

de Daniel Popescu
Miercuri, 17.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber şi Kimi Raikkonen nu vor mai participa la testele de la Silverstone, cel mai probabil din cauza faptului că trebuie să respecte numai indicaţiile primite de la Pirelli.

Esential 2 este numarul pilotilor care au renuntat la testele de la Silverstone
Doi dintre piloţii titulari de top au renunţat la participarea în sesiunea de teste pentru tineri piloţi care se desfăşoară în această săptămână pe circuitul de la Silverstone.

Prima victimă a fost Mark Webber, după ce Red Bull Racing a operat câteva schimbări importante în structura programului.

Astfel, protejatul Antonio Felix da Costa va rămâne în cockpit pe tot parcursul zilei de miercuri şi în dimineaţa zilei de joi, înainte ca Daniel Ricciardo să dea un examen important joi după-amiază pentru a obţine postul de pilot pentru sezonul 2014. Ziua de vineri a fost rezervată pentru Carlos Sainz Jr şi Sebastian Vettel, triplul campion mondial urmând astfel să testeze doar o jumătate de zi.

De asemenea, Kimi Raikkonen a anunţat că nu va mai participa la teste, deşi fusese programat de Lotus în ultima zi a sesiunii.

Red Bull Racing şi Lotus nu au oferit nicio explicaţie plauzibilă pentru schimbări, însă cel mai probabil deciziile au venit ca urmare a faptului că piloţii titulari pot testa la Silverstone numai conform unui program stabilit de Pirelli, fără ca echipele să aibă posibilitatea să aleagă în ce constau testele.

Totuşi, FIA anunţase încă de săptămâna trecută că echipele nu vor putea influenţa programul testelor atunci când piloţii titulari se afla în cockpit. 

Comentarii (1)

  • Fan F1
    Webber nu poate testa pentru ca echipele au voie sa foloseasca doar doi piloti titlulari in acest sezol, iar Vettel + Ricciardo + Webber da trei. Iar la Lotus, pentru ca nu pot testa cu Raikkonen setarile pentru cursa viitoare de la Hungaroring, au renuntat la a-l aduce la Silverstone.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru