Whitmarsh: "Hamilton il poate bate pe Schumacher"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 27.01.2009
Martin Whitmarsh, viitorul sef al echipei McLaren, crede ca Lewis Hamilton este capabil sa doboare recordul de 7 titluri mondiale detinut de Michael Schumacher.

Whitmarsh, care isi va intra in noile atributii incepand de la 1 martie, considera ca Hamilton este capabil sa devina si mai puternic dupa ce a cucerit titlul mondial in sezonul 2008.

Oficialul britanic crede ca Hamilton va trece cu bine peste momentul euforic si ca va fi in stare sa-si canalizeze energia spre noi succese in Formula 1.

"2009 va fi un an foarte intrigant pentru noi toti si probabil cel mai mult pentru Hamilton", a precizat Whitmarsh pentru publicatia The Guardian. "El este un baiat care la 8 ani a visat sa devina campion. Probabil s-a trezit in fiecare dimineata visand acest lucru. Nu ar trebui sa subestimati schimbarea care are loc cand iti indeplinesti visul la o varsta foarte mica. Au existat studii celebre pe atleti care au visat sa castige titlul olimpic sau un campionat mondial si care, dupa ce au obtinut succesul, au realizat ca nu este chiar asa cum si-au imaginat. Ei isi pun intrebarea: "Ce fac de acum inainte?" Cred ca Lewis a raspuns deja la aceasta intrebare".

In plus, actualul CEO McLaren sustine ca Hamilton este capabil sa depaseasca recordul de 7 titluri mondiale cucerite de Michael Schumacher, intrucat britanicul are abilitatile necesare pentru a realiza o asemenea performanta majora.

"Cu siguranta are potentialul de a reusi. Nu va vorbi despre asta pentru ca este prea modest, iar ceea ce a facut Schumacher este extraordinar. Dar nu vrei sa egalezi performantele marilor campioni, vrei sa le intreci. Punctul cheie in ceea ce il priveste pe Hamilton este ca el este inca foarte tanar si nu si-a atins nivelul maxim ca pilot de curse. Asta ar trebui sa ii ingrijoreze pe adversarii sai".

Comentarii (23)

  • Hamilton il poate bate pe Schumacher
    Nu are cum sa depaseasca. Hamilton este prioritizat la Mclaren. Cum a fost si Schumacher la Ferrari. Daca cei de la ferrari o sa aleaga Massa sau Raikonen pilot nr1, at vor fi vremuri grele pt Hamilton
    0 0
  • ...
    Daca Hamilton nu va mai face greseli copilaresti 15 Raikkoneni si 15 Massa nu-l vor opri. Singura problema a lui Hamilton este el insusi. Nu credeti? Cautati curse cu el pe internet.
    0 0
  • Hamilton modest
    "...Nu va vorbi despre asta pentru ca este prea modest". Asta-i buna :). Voi ce credeti?
    0 0
  • :))
    nu zic k nu ii bun...dar nu cred k o sa reuseasca sa mai castige ink 7 titluri mondiale:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @TeamClown
    "Lewis este un zeu. Personal as vota sa-i dam titlurile "bine meritate" pentru urmatorii 200 de ani. Muritori de rand se vor distra cu alte preocupari gen: crescutul animalelor, scoaterea apei din fantana si aducerea de ofrande "zeului" Lewis. "

    Aceste randuri vor fi considerate un pamflet si tratate ca atare.
    0 0
  • lolicei...
    multi si tavaliti ! Sa compari ceva ce deja a fost realizat cu ceva ce s-ar putea realiza e putin cam ... la nelocul lui. Parerea mea (desi nu mi-a cerut-o nimeni :P) este ca Lewis este foarte talentat. Insa, nu este nici pe departe la fel de muncitor ca Shumy! (tin sa subliniez ca nu l-am apreciat si nu o sa il apreciez pe Michael niciodata ca om, nu am tinut si nu o sa tin niciodata cu el ca pilot, insa am tot respectul ptr ce a realizat! Ca a fost conjunctura, talent, munca multa sau noroc, nu trebuie si nu are rost sa luam in discutie! Este fapt consumat. Este septuplu campion mondial! Si asta va ramine si daca pocneste fierea in unii sau altii. Si daca se comenteaza pe mii de pagini sau la colturi!). Lewis nu este si probabil nu va fi niciodata la fel de modest ca Schumy (desi acesta chiar ARE cu ce!). Ca este propriul lui dusman sau ca pierde ca e "furat" (cum le place unora sa-l "scoata" nu conteaza! Chiar nu conteaza!, daca ar fi atat de bun pe cat vrea el sa creada sau pe cat vor unii sa il scoata ar fi fost campion mondial din vara! Si nu e exagerare, ci realitatea pe care "fanaticii orbiti" nu vor s-o vada). Si, ceea ce vad eu mai important, Lewis are competitie! Chiar daca unii o neaga. Concluzia: sa aberam (pentru ca daca am fi sinceri am recunoaste ca este aberatie! ca Lewis il poate bate pe Schumy, este fooooooooooooare deplasat (si am folosit putine "o", sincer, incapeau mai multe pentru a reflecta realitatea!) Ca Lewis il bate pe Michael e cam aiurea. Dupa ce Lewis a castigat deja macar 5 titluri de campion, aceste aberatii isi mai au rostul. Omul abia si-a castigat primul titlu! Treziti-va!!! Cat de deplasati sau de hilari sa fim sa incepem sa aberam despre al 7-lea sau al 8-lea ? Si sa nu uitam CAT de chinuit l-a obtinut! Si chiar ma doare-n cot de motive! Repet: daca ERA ATAT de bun ar fi fost campion deja in vara! Nu era nevoie de kktul (scuzati expresia "nevoie" :D imprastiat la Interlagos si de interminabilele discutii ce au urmat). Si, ca sa inchei, ca deja probabil am obost retina tututor, ca Lewis il bate pe Schumy e la fel de credibil acum, cum este faptul ca eu o sa castig f1champ pe 2009. lolicei si lolicuti si lolicioi - citat din un mare intelectual in viata ! Pardon! Desi e o aberatie totala, EU am mult mai multe sanse sa castig decit Lewis sa il bata pe Schumy! Despre acest lucru, sa vorbim dupa ce avem o baza! Macar 5 titluri la rand! Si acum ma pun sa rad de monumentala propozitie: "Nu va vorbi despre asta pentru ca este prea modest" ... o sa termin cam in timpul cursei de la Abu Dhabi ...
    0 0
  • Doamne ajuta-i!
    AMIN! :)
    0 0
  • OFFTOPIC
    @redactia de sharky_raduku 26.01.2009, 16:10
    de premii ce se mai aude ???
    0 0
  • Haaaai mai, Neo...
    ...ce esti asa de extremist in ironie?! Un pamflet ar trebui sa fie si nostim...
    0 0
  • michelleeeeeeee...
    S-o luam cu inceputul: cred ca exagerezi cand spui ca Hamilton "nu este nici pe departe la fel de muncitor ca Shumy!"! Adica... ce te face pe tine sa spui asta?! Altfel - DA, pustiul chiar a fost furat si cred ca orice fan F1 ce-i cat de cat obiectiv poate recunoaste asta. Despre modestie nu te contrazic, evident ca nu e principala lui calitate, dar ca sa spui ca "daca ar fi atat de bun pe cat vrea el sa creada... ar fi fost campion mondial din vara!", cred ca trebuie sa nu-ti dai seama de unele conjuncturi tare diferite intre cei cativa ani in care pe piste nu se putea apropia nici o alta echipa de Ferrari (si evident ca , calutzul castiga "din vara" printr-un "galop de sanatate", fara nici o emotie") si acesti ultimi 2 ani in care e cat se poate de clar ca exista un echilibru al performantei evident intre primele cateva echipe. Deci... daca ar fi concurat singur, ca Schumy in unii ani, da, ar fi fost campion mondial deja de la Melbourne, nu din vara! :op Pe de alta parte, michelle, fratilor, unde vedeti voi "aberatie" in opinia si parerile unui conducator de echipa?! Omu' spune si el ce crede si, pana la urma, e o SUPOZITIE, nu e ceva ce se poate demonstra acum sau intr-un an... Sa ne pronuntam peste 6 ani, atunci sa aratam cu degetul sau sa aplaudam! In concluzie: nu e absolut nimic deplasat in a face o astfel de afirmatie vis-a-vis de un pilot care a batut deja cateva recorduri inca din primii doi ani de F1! Haideti sa nu ne mai oripilam atata de gandurile unui om care lucreaza cu Hamilton de cand era el tzanc (il cunoaste, deci poate sti f bine ce spune), chiar daca si mie mi se pare cam prematura comparatia asta. Let's wait and see! Si inchei prin a o felicita pe Michelle ptr ca va fi castigatoarea f1champ 2009! Bafta tuturor, btw!
    0 0
  • eeeeeeeeescule...
    desi nu vad rostul argumentarii, hai sa iti citez ce am scris "Parerea mea". Got it ? E parerea mea si chiar observ ca si tu imi dai dreptate. Ce ma face sa spun ca nu e la fel de muncitor ca Michael ? lolicei! Stiu ca esti la curent cu lumea F1! Deci chiar nu inteleg de ce ai nevoie de desen ? Stii bine ca Michael isi petrecea extraordinar de mult timp cu mecanicii. Ca sa aduca imbunatatiri masinii. Si mai stii bine ca ducea (si duce) o viata mai mult decit sportiva, muncind ca sa obtina capacitate fizica mare. Si aia e o munca. Doresti grafica acum sau te-ai prins ? Stii bine care e viata (mai ales de noapte =)) ) a lui Lewis si, cat de mult timp isi petrece cu inginerii de la fabrica si cu mecanicii ? (Si nu ma refer la poze de grup cu sau fara celulare si camere Olympus :P, ci la dezvoltarea masinii). Expresia deplasata cu apropierea de Ferrari pe pista - poate vrei sa citesti ce am scris si eu !!!! mai ales partea cu "conjunctura" si cea cu "Lewis are competitie", desi aici te contrazici cu TeamClown care spune ca nici 15 d-aia sau d-aia, adica nu are competitie ! eu zic sa va hotariti! Si poate ai vrea sa revezi sezoanele cind a iesit Alonso campion ? Sau m-am uitat eu la alta competitie ? Adica Alonso NU avea concurenta ? Era singurul pe pista ? Sau era si el de la Ferrari (ca sa potriveasca cu ce ai zis mai sus) ? lolicei (sper ca observi si apreciezi ca nu am folosit LOL :D). Ma-ntrebi ce mi se pare deplasat dar tu insuti spui ca e prematur ... Eu zic sa te hotarasti! IMO - (in my oppinion) e aberant sa faci comparatie intre ceva ce e deja realizat si ceva potential fara o baza solida de pornire. E parerea mea si nu vad cu ce incurca circulatia ? Cit despre felicitari sunt la fel de deplasate pentru ca nu am absolut nicio sansa sa castig (si asta din vreo trei motive mai mult decit bine intemeiate :D) nici anul asta si nici inca doo mii de ani daca as juca :P. Stiu ce ai vrut sa zici :P si pentru ca ai un gust artistic / estetic desavarsit - te iert si nu mai continui polemica :D.
    Dar mai astept sa soseasca batele si parii altora =)) ...
    0 0
  • prea optimisti
    poate o sa mai ia un titlu pe acolo cat mai e massa si cu raikkonen dar daca vin la ferrari alonso si vettel poate sa se retraga linistit pentru ca nu o sa mai aiba sanse sa mai castige ceva pentru ca alonso stie sa regleze perfect masina si e un pilot foarte bun iar vettel este cel mai mare talent de la senna incoace.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Lewis.
    Ca fan formula 1, independent de echipa pot sa spun sincer si cu inima libera un singur lucru. McLaren a avut nevoie de cativa ani si 2 pilotii foarte talentati pentru a face o masina buna. I-a dat pe amandoi afara ca sa-l aduca pe Lewis. Stiau ca Lewis nu stie sa seteze masina si asta se si vede deoarece masina McLaren a fost rapida doar pe ploaie in restul curselor aveau nevoie ca Ferrai sa abandoneze ca ei sa castige ceva. In acelasi timp, in ciuda faptului ca Lewis conduce foarte bine pe ploaie singurul pe care il pot compara cu el este Felipe. In dezavantaj este ca masina Ferrari a avut probleme tehnice cu partea spate a monopostului si au fost foarte dezavantajati pe ploaie.

    Dar Lewis este un talent si il felicit pentru titlul primit pe tava de la pilotii Toyota. L-a meritat si sper ca este mandru de acest titlul. Daca Schumi era hulit pentru ca era avantajat in echipa, Lewis va fi hulit si mai rau. Este deja si se vede. De aia are nevoie ca echipa sa-l sustina si de aia are nevoie de Kova sa stea in echipa.

    Ca fan Ferrari sunt mandru de cum a pilotat Felipe, a crescut foarte mult in ultimul an. Singurul lui dezavantaj este ca nu a avut o masina performanta ca Lewis in primul sau al doilea an de Formula 1.

    In schimb pilotul care m-a impresionat sunt 2 de fapt. Fernando pentru ca si-a revenit de la esecul si umilinta de la McLaren si Sebastian V. care este pur si simplu talent pur. Pe o masina slaba a reusit minuni si asta in ciuda faptului ca nu are experienta comparativ cu Lewis.

    Referitor la Lewis pot sa spun cu mana pe inima un singur lucru. Este talentat si ma bucur ca am avut ocazia sa-l vad conducant si pe viitor il voi urmari cu acelasi interes. Dar sunt mandru ca exista talente reale pe masini slabe ca Robert, Sebastian si altii.

    Ei sunt adevaratele talente si nu baietii de bani gata care nu stiu sa seteze o masina dar au avut norocul de a primi in dar o masina buna.

    O seara excelenta in continuare!

    Pentru Formula 1 este bine. Felipe si Kimi sigur se pregatesc pentru a se revansa fata de fani, Robert vine din urma si mai ales Sebastian vine si el. Toti vin galopant. Si nu vin pentru a-l bate pe Lewis si pentru a-l bate pe Schumi.
    Lewis a avut noroc anul acesta. Dar se stie, vine randul si altora sa fie norocosi. Si daca nu ai norocul de partea ta poti sa fii cel mai tare talent din Formula 1 si se alege praful. Asa ca sunt sigur ca acest sezon de Formula 1 ca si cele urmatoare o sa fie sigur foarte interesante!

    Dar ulciorul nu merge de 2 ori la apa. Lewis a castigat, bravo lui. Poate intr-o zi va castiga un titlu si pe pista nu la masa verde. Poate!
    0 0
  • ...
    Michelle eu sa te mai informezi cand vine vorba de Lewis. Mecanicii McLaren il stiu foarte bine pe Lewis pentru ca acesta a crescut printre ei alaturi de Ron Dennis. Cat despre Vettel, poate sa imi explice cineva de ce nu are palmaresul lui Lewis?
    0 0
  • @michelle
    ...multumesc ptr aprecierile de final, dar TREBUIE sa vin cu vreo doua argumente impotriva a ceea ce spuneai tu... :op Volumul muncii depuse de Hamilton in echipa a fost si este foarte mare! De cand avea 8 anisori! Mai mereu e la Woking (articolele frecvente pe tema asta asa spun), cu mecanicii lucreaza de asemenea, participa si la f multe evenimente de marketing ale echipei iar despre viata lui de noapte... zau asa, eu chiar n-am citit / auzit ceva despre astfel de "iesiri in decor" ale lui (sau... prea putin, comparabil cu un alt pilot simpatic noua)! Altfel, Lewis duce si el o viata "mai mult decat sportiva" si mi se pare cat se poate de echilibrat ptr varsta lui. Si- f important - nu uita ca el e inca un pusti, nu are o viatza de familie in care sa-l tina nevasta si copii in casa sambata seara! Deci... nu-mi trebuie desene sau grafica (am oricum destule - prietenii stiu de ce!). Mai departe, tin sa subliniez diferentza dintre termenii "prematur" si "aberant"... cel putin in mintea mea inseamna cu totul altceva. Atat am mai vrut sa adaug: si eu te iert, ca ai neuroni si chiar vioi! ;o) Si totusi: SUCCES la concursul de anul asta! Te duci in centru sa strigi Forza McLaren daca iesi in primii 3? :oD
    0 0
  • escu...
    pentru ca nu consider ca Lewis merita chiar atita atentie din partea mea iti spun scurt : daca tu nu ai citit, asta nu inseamna ca nu exista. Si asta e cu doua sensuri: eu iti trimit cinci linkuri (numai, ca nu am timp si chef sa caut mai mult) cu night live -ul lui Lewis. Astept in schimb (si asta cu mare nerabdare, avand in vedere inexistenta lor, dar daca tu le-ai citit, te rog sa mi le da si miei, sau daca nu ai ce da, atunci astept sa retractezi!), articole cu "iesiri in decor" ale lui ... alt pilot simpatic noua" din ultimul an de zile. De asemenea, te rog sa imi dai si mie articolele in care Lewis munceste la Woking ! Ele fiind frecvente, nu-ti va fi greu.
    Daca nu castig, strigi tu de pe Pesti: Ferrari e cea mai tare echipa
    0 0
  • :o)
    Michelle e cea mai tare! Cu sau fara echipa! :o))
    0 0
  • ...
    Michele confunda scoala romaneasca cu programul McLaren pentru tineri. Probabil Ron Dennis l-a ales pe Hamilton pentru ca chiulea prea des.
    0 0
  • @neogalaxy
    "Dar Lewis este un talent si il felicit pentru titlul primit pe tava de la pilotii Toyota"

    asa-i ca doare ??? pacat ca nu e adevarat pt. ca ma bucuram de 2 ori mai mult !
    0 0
  • SCHM-HAM
    Martin Whitmarsh face o comparatie intre Hamilton si Schumacher din punct de vedere al rezultatelor. Este foarte adevarat ca statisticile nu mint si il dau pe Schumacher drept referinta f1. Dar din punct de vedere al valorii pilotilor din intrega istorie F1 - din punctul meu de vedere - nu se vor putea compara niciodata cu cel mai minunat cuplu de piloti din F1 Prost-Senna din urmatoarele motive:
    Schumacher are o statistica impresionanta - repet - dar dpv al sportivitatii a avut multe multe minusuri ... totusi F1 este un sport;
    Hamilton este unul dintre pilotii buni dar cu ff mult noroc - nu totii pilotii buni au avut parte de la debutul in F1 de o masina capabile sa lupte pentru titlul mondial
    0 0
  • NeoGalaxy
    @marian06
    In afara de Lewis toti ceilalti baieti cu adevarat talentati au plecat de pe masini slabe. Este foarte posibil ca Lewis sa fii reusit aceleasi performante si de pe un Red Bull depilda sau poate de pe un Force India, dar pe orice alta masina decat un McLaren nu cred ca facea mare branza. In cel mai bun caz era pe la mijlocul plutonului. Si asta pentru ca are talent dar pana acum a avut mai mult noroc decat talent. Cel putin in sezonul trecut am vazut talentui lui in maxim 2 curse. Spa si Silverstone. In restul... isi cauta talentul pe la coechipier si echipa Toyota.
    0 0
  • rosberg
    cei care ati vorbit de concurenta lui hamilton in urmatorii ani l-ati uitat pe Nico. Avand in vedere ca Rosberg e loial echipei Williams, va trebui sa progreseze echipa daca Nico va ajunge sa aiba rezultate pe masura talentului... dar.... daca Williams se pune pe treaba.. vad probleme mari pentru Lewis de la Nico in viitorul apropiat :D
    0 0
  • ahaaaaaaaaa
    cat de mult e pana departe !!!!!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru