Williams: "Motorul Cosworth, superior celui furnizat de Toyota"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 12.02.2010
Nico Hulkenberg sustine ca motorul oferit de Cosworth este mai bun decat unitatea similara furnizata de Toyota pentru Williams in sezonul precedent.

Williams a utilizat motoarele furnizate de Toyota in sezoanele 2006-2009, insa performantele acestora au fost sub asteptarile unei echipe cu pretentiile britanicilor.

Inainte de retragerea japonezenilor din Formula 1, Williams a decis sa schimbe furnizorul de motoare si in cele din urma a optat pentru Cosworth.

Decizia a fost primita cu surprindere in contextul in care Cosworth nu a mai activitat in Formula 1 din 2006, insa primele reactii de pe circuit au fost pozitive. "Motorul Cosworth este bun, sunt surprins placut de el. Este mai bun si mai puternic (n.r - decat motorul Toyota)", a declarat Nico Hulkenberg, unul dintre pilotii echipei Williams.

Hulkenberg este singurul pilot care poate da indicatii despre diferentele dintre motoarele Cosworth si Toyota, intrucat anul trecut a fost pilot de rezerva, in timp ce Nico Rosberg si Kazuki Nakajima au parasit echipa la finalul anului trecut.

Via | GMM

Comentarii (3)

  • Cosworth
    Nu m-as grabi..abia astept sa-l vad in curse:). Inca la cap. fiabilitate nu stim mare lucru.
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Cosworth
    Sigur, motorul Cosworth ii va ajuta sa devina campioni chiar anul acesta, mai ales daca celelalte echipe vor abandona in fiecare cursa. Daca nu ma insel Jaguar, Wiliams au fost motorizate de Cosworth si inainte si nu-mi aduc prea multe victorii intre 2000-2006 ale acestor 2 echipe. De fapt nu-mi aduc aminte nici macar de una singura dar deh...
    0 0
  • @NeoGalaxy
    Nici cu motor Toyota n-a castigat nici o echipa, paremise... Vom putea trage concluziile deja in timpul sezonului.

    P.S. Totusi n-as crede ca motorul este mai slab decat cel al altor contructori, pt ca motoarele au fost "inghetate". Iar motorul Cosworth reiese ca este cel mai modern... Dar nu neaparat si cel mai fiabil
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru