Williams: "Raikkonen a ales Lotus pentru că nu i-am putut garanta un monopost rapid"

de Daniel Popescu
Marti, 15.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Adam Parr, fostul preşedinte Williams, afirmă că decizia lui Kimi Raikkonen de a semna cu Lotus în 2012 a fost influenţată de perspectiva unui monopost mai rapid.

Am vrut să-l aduc pe Raikkonen la Williams în 2012, dar nu i-am putut garanta un monopost competitiv.

Adam Parr
Fost presedinte Williams
Kimi Raikkonen a revenit în Formula 1 în 2012 după o aventură de doi ani în Campionatul Mondial de Raliuri şi a purtat negocieri cu Williams şi Lotus.

În cele din urmă, finlandezul a ales Lotus, iar Adam Parr, fostul preşedinte Williams, a dezvăluit unul dintre principalele motive care l-au împins să ia o astfel de hotărâre. El afirmă că Williiams nu i-a putut garanta un monopost competitiv, mai ales că britanicii veneau după o serie de rezultate mediocre în ultimii ani.

"Am vrut să-l aduc pe Raikkonen la Williams în 2012, dar nu i-am putut garanta un monopost competitiv. Când am vorbit cu el am fost impresionat de determinarea şi de dorinţa lui de succes. Cu toate acestea, la momentul respectiv valoarea lui era încă neclară şi nu ştiam cât de puternic va fi monopostul nostru", a declarat el.

Urmareste Automarket
În cele din urmă, alegerea lui Raikkonen s-a dovedit a fi inspirată după ce a obţinut o victorie pentru Lotus în Marele Premiu din Abu Dhabi, echipa ocupând locul patru în clasamentul general cu 303 puncte.
Şi cei de la Williams au obţinut o victorie prin Pastor Maldonado în cursa de la Barcelona, însă aceasta s-a dovedit a fi mai degrabă datorată hazardului, iar britanicii au obţinut în final doar 86 de puncte cu care s-au poziţionat pe locul opt în clasamentul constructorilor.

Via Motorsport

Comentarii (4)

  • Victoria lui Maldonado datorata hazardului? Ai vazut calificarile-cursa stimabile?
    8 4
  • si Williams a fost competitiv in 2012. Cred ca tot locul 3 lua si cu Williams.
    8 4
  • Niciodata nu o sa ajunga Williams la prestatiile celor de la Lotus. (parerea mea).
    5 8
  • De ce nu? Williams totusi are pedigree de curse. Daca si-ar alege mai bine pilotii, nu este exclus deloc sa revina in varf. Nu uitati ca si McLaren a avut o cadere destul de mare in perioada 1994-1997, cand Hakkinen si Coulthard inotau prin locurile 7-10, dar au revenit in forta.
    Iar Williams a dat semne OK anul asta. Nu cred ca reuseau sa termine pe locul 3, dar daca luam in calcul in cate curse a dat Maldonado gherle de-al lui, specifice, cred ca mai strangeau lejer inca vreo 40 de puncte. Ma rog, poate anul asta se-navata minte.

    Pe de alta parte, mi-e tare teama ca, pana sa se ridice Williams, o sa cada Lotus, de-or sa ajunga la acelasi nivel cu ol'Papa Frank. Nu stiu de ce, dar Boullier nu-mi inspira prea multa incredere. A, stai ca mi-am adus aminte si de ce ...pentru ca si-a acuzat public unul din piloti (Heildfeld) pentru toate relele masinii, inclusiv ca a mers prea tare si a stricat motorul (WTF?)...pentru ca a facut afirmatii complet aiurea incercand sa isi apere alt pilot (Grosjean)...acu' eu nu zic sa nu-l apere, dar cand e evident, e evident...si altele...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru