Alonso va concura în Raliul Dakar 2020: spaniolul va conduce un Toyota Hilux în competiția din Arabia Saudită

de Daniel Popescu
Vineri, 25.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso va concura în Raliul Dakar 2020 alături de Toyota și îl va avea drept coechipier pe Marc Coma. Competiția va avea loc pentru prima oară în Arabia Saudită.

Fernando Alonso a început în vara acestui an un program intensiv de teste de 5 luni în Europa, Africa și Orientul Mijlociu cu scopul de a se pregăti pentru o eventuală participare cu Toyota în Raliul Dakar de anul viitor.

Constructorul japonez a confirmat în această săptămână că spaniolul va fi unul dintre cei patru piloți pe care va miza Toyota la Raliul Dakar 2020.

Astfel, Alonso se va afla la debutul absolut în cea mai dificilă competiție de rally-raid din lume cu obiectivul de a obține victoria. Lipsa de experiența va reprezenta cel mai mare obstacol pentru Alonso, însă acesta îl va avea drept copilot pe Marc Coma, care a câștigat de 5 ori Raliul Dakar la clasa moto.

În plus, Toyota este câștigătoarea ediției de anul trecut prin intermediul lui Nasser Al-Attiyah, care va face de asemenea parte din echipa Toyota alături de alte două echipaje conduse de Giniel de Villiers și Bernhard Ten Brinke.

Alonso are deja în palamres două titluri mondiale în Formula 1 în 2005 și 2006 și un titlu în Campionatul Mondial de Anduranța tot cu Toyota în sezonul 2018-2019, inclusiv o victorie în celebra Cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Raliul Dakar va avea loc pentru prima oară în istorie în Arabia Saudită și se va desfășura în perioada 5-20 ianuarie. Startul va avea loc în Jeddah, al doilea oraș ca mărime al țării, situat pe malul Mării Roșii, iar competiția se va încheia în Al Qiddiya, un oraș construit în 2018 în imediata apropiere a capitalei Riad.

Traseul va fi unul complex datorită celor 3.6 milioane de kilometri pătrați de desert și a Muntelui Asir care înregistrează temperaturi cuprinse între -2 și 30 de grade în cursul lunii ianuarie.

Via Toyota

Comentarii (1)

  • Nu are sanse in fata lui Nasser.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru