Campionatul Mondial de Raliuri: Dani Sordo a câștigat Raliul Sardiniei, iar Hyundai urcă pe prima poziție în clasamentul constructorilor

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Luni, 12.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dani Sordo (Hyundai) a câștigat ediția din acest an a Raliului Sardiniei. Thierry Neuville (Hyundai) a încheiat pe locul secund în clasamentul etapei, iar podiumul a fost completat de Sebastien Ogier (Toyota).

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost unul plin pentru pasionații de motorsport. În Germania s-a desfășurat o nouă etapă din acest sezon al Formulei 1, în timp ce în Sardinia a avut loc a șasea rundă a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC).

Inițial, etapa de WRC din Italia a fost programată pentru perioada 4 - 7 iunie, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la amânarea evenimentului. În noua formulă, etapa din Sardinia a pregătit pentru concurenți doar 16 probe speciale care au totalizat 239 de kilometri.

Raliul Sardiniei este considerat unul dintre cele mai dure evenimente de acest gen din lume, iar ediția de anul acesta s-a încadrat în tipar. După doar o probă specială, Esapekka Lappi (M-Sport Ford) abandonează din cauza unei defecțiuni la motor, în timp ce Ott Tanak (campionul mondial en-titre) se confruntă cu o serie de probleme în dreptul suspensiilor.

După primele trei probe speciale, Teemu Suninen (M-Sport Ford) se afla pe prima poziție a clasamentului general provizoriu, însă Dani Sordo (Hyundai) are un ritm mai bun și la finalul probei speciale cu numărul patru trece în fața pilotului finlandez.

Teemu Suninen.

Sebastien Ogier (Toyota) și Thierry Neuville (Hyundai) stabilesc timpi buni și ocupă următoarele două poziții în clasamentul etapei din Sardinia, în timp ce Elfyn Evans (Toyota), actualul lider al clasamentului general, ocupă locul al cincilea.

În ziua a doua a Raliului Sardiniei, Suninen nu reușește să țină ritmul cu restul grupului principal și după patru probe speciale ajunge pe poziția a cincea în clasamentul provizoriu, în spatele lui Evans.

În același timp, Dani Sordo își croiește un avans considerabil în fața lui Ogier și a lui Neuville.

Sebastien Ogier.

Sebastien Ogier și Therry Neuville au început ultima zi a raliului din Italia într-un ritm excelent și reușesc rapid să se apropie la mai puțin de 10 secunde de Dani Sordo. Cu toate acestea, pilotul spaniol încheie Raliul Sardiniei pe prima poziție, cu un avans de 5.1 secunde în fața lui Neuville, în timp ce Ogier completează podiumului (+1 secundă raportat la timpul pilotului belgian).

Thierry Neuville.

Elfyn Evans încheie raliul din Italia pe poziția a patra și își menține prima poziție în clasamentul general, Suninen termină pe poziția a cincea, iar Ott Tanak ocupă locul al șaselea.

Elfyn Evans.

În urma performanțelor obținute de echipajele Hyundai, asiaticii trec pe primul loc în clasamentul pe echipe.

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general piloți

Loc Pilot Echipă Puncte
1 Elfyn Evans Toyota 111
2 Sebastien Ogier Toyota 97
3 Thierry Neuville Hyundai 87
4 Ott Tanak  Hyundai 83
5 Kalle Rovanpera  Toyota 70
6 Teemu Suninen M-Sport Ford 44
7 Esappeka Lappi M-Sport Ford 38
8 Dani Sordo Hyundai 26
9 Craig Breen Hyundai 25
10 Sebastien Loeb  Hyundai 24

Campionatul Mondial de Raliuri: clasament general pe echipe

Loc Echipă Puncte
1 Hyundai 208
2 Toyota 201
3 M-Sport Ford 117

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru