Hyundai va prezenta la Paris un i20 de raliuri cu care va concura în WRC

de Daniel Popescu
Marti, 11.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai va prezenta la Salonul Auto de la Paris o maşină de raliuri bazată pe compacta i20 cu care intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri.

Esential 2014 este sezonul in care Hyundai vrea sa intre in WRC
6 constructori ar putea avea WRC in sezonul 2014: Hyundai, Toyota, Volkswagen, Ford, Citroen si Mini
Hyundai este ultimul constructor apărut pe lista scurtă a celor care vor să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri în viitorul apropiat. Sud-coreenii vor prezenta la Salonul Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie o maşină de raliuri bazată pe modelul compact i20, cu care aspiră la participarea în WRC începând din sezonul 2014.

Informaţia apare în ultimul număr al publicaţiei Motorsport la numai câteva săptămâni după o serie de speculaţii apărute în presa internaţională pe acest subiect. În prezent nu există fotografii sau detalii despre noul i20 de raliuri, însă sursa citată afirmă că dezvoltarea acestuia se va face la sediul central al companiei din Europa, situat în localitatea germană Offenbach.

În cazul în care informaţiile vor fi confirmate la Salonul Auto de la Paris, Hyundai va deveni al doilea constructor care va debuta în WRC în 2014 după Toyota, care a anunţat oficial în luna iunie că pregăteşte o maşină de raliuri bazată pe Yaris.

De asemenea, Volkswagen va începe în 2013 un program pe trei ani în WRC, iar Mini intenţionează de asemenea să concureze cu drepturi depline de constructor.

Prezenţa celor de la Volkswagen, Mini şi, ulterior, a celor de la Toyota şi Hyundai reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru WRC în mijlocul speculaţiilor potrivit cărora Ford şi Citroen analizează din ce în ce mai serios posibilitatea de a se retrage din campionat la sfârşitul lui 2012 sau cel târziu 2013.

Via Rallye Magazine

Comentarii (2)

  • the hep
    uite o veste buna
    5 1
  • MihaiIv
    Din cate stiu eu anul trecut mai circula un zvon ca din 2013-2014 si cei de la FIAT vor intra in WRC cu Punto Abarth. Ideea este ca, cu cat vor fi mai multi cu atat ma bine .
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru