Mazda MX-5 - prima schiţă a roadsterului japonez

de Bogdan Mirică
Marti, 01.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda va expune conceptul viitoarei generaţii Mazda MX-5 în cadrul Salonului Auto de la New York. Modelul japonez este anticipat deja de o schiţă oficială, care trădează prezenţa limbajului de design Kodo.

Mazda nu va lipsi de la Salonul Auto de la New York. Mai mult decât atât, japonezii vor acorda o importanţă deosebită evenimentului american, unde intenţionează să dezvăluie conceptul viitoarei generaţii Mazda MX-5. Roadsterul, cel mai popular produs al segmentului şi un simbol pentru gama niponă, este deja anticipat de o schiţă, scăpată astăzi pe internet şi publicată de Carscoops.

Imaginea trădează intenţia Mazda de a revoluţiona segmentul cu un model sportiv, desenat după noul limbaj de design Kodo. Liniile agresive amintesc de conceptul Hazumi, prezentat luna trecută la Geneva cu scopul de a anticipa designul viitorului Mazda2.

După cum bine ştiţi, noul MX-5 a fost dezvoltat în parteneriat cu Alianţa Fiat-Chrysler. Din colaborarea celor două părţi a rezultat o platformă cu propulsie posterioară, pe care italienii o vor folosi la rândul lor pentru un model roadster, născut sub sigla Alfa Romeo, cel mai probabil un înlocuitor pentru vechiul Spider.

Esential 100 de kilograme va fi diferenţa de masă între vechiul şi noul Mazda MX-5.
Platforma este una uşoară, creată cu multe elemente din aluminiu, potrivită pentru a ajuta modelul japonez să fie mai uşor cu 100 de kilograme decât generaţia actuală.

Sub capotă se vor afla două motoare pe benzină.

Entry-level-ul va fi asigurat de noul motor cu patru cilindri, de 1.5 litri şi 100 de cai, disponibil deja pe Mazda3. Pentru cei care îşi doresc mai multe resurse, Mazda promite şi o unitate de 2.0 litri.

Comentarii (2)

  • Pana la urma care e adevarul ? Se anunta recent in presa de incetarea colaborarii alfa-mazda.
    1 3
  • Model cu propulsie posterioara? Asta ce inseamna? Sper ca nu inseamna tractiune fata????
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru