102.000 angajaţi germani ai VW Group vor primi creşteri salariale de 5.7%

de Mircea Meșter
Marti, 28.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape jumătate dintre angajaţii VW Group din Germania vor primi o creştere salarială de 5.7% în doi paşi în următoarele 20 de luni.

Esential 5.7% este creşterea salarială de care vor beneficia angajaţii VW Group reprezentaţi de sindicatul IG Metall.
Constructorul german Volkswagen şi sindicatul IG Metall au ajuns la un acord în privinţa cererilor de creştere salarială pe care aproape jumătate dintre angajaţii din Germania ai companiei le-au înaintat conducerii. Astfel, fiecare angajat reprezentat de IG Metall va beneficia de o creştere a salariului de 5.7% în următoarele 20 de luni, aceasta urmând să se desfăşoare în două etape: 3.4% de la 1 septembrie 2013 şi 2.2% de la 1 iulie 2014.

Conform comunicatului oficial al mărcii, de creşterea salarială vor beneficia 102.000 de muncitori ai celor şase uzine VW Group din vestul Germaniei, plus angajaţii diviziei financiare a mărcii. Volkswagen are 249.000 de angajaţi în ţara de origine, numărul total al celor care lucrează pentru VW Group la nivel mondial fiind de 550.000.

Decizia conducătorilor constructorului german vine pe fondul creşterii livrărilor Grupului Volkswagen la nivel mondial.

În perioada ianuarie-aprilie 2013, VW Group a livrat peste 3 milioane de maşini, fiind pentru prima dată în istorie când producătorul depăşeşte această barieră în primele patru luni ale anului. 

via Bloomerg, Automotive News

Comentarii (6)

  • antiqua
    personal consider o decizie buna care se justifica in primul rand prin vanzari si preturi...hai nu dati repede minusuri c-am zis si una buna....
    21 1
  • Deci putem vedea si o parte intunecata a lucrurilor.
    Nu doar la noi au fost revolte ale muncitorilor de la Dacia, ci si in germania. Astfel sindicatul nu actiona nici la ei.
    10 1
  • Diferenta este ca, spre deosebire de cei din Germania, ai nostri au intrat in greva, a venit mass media, s-a facut circ in public si s-a mai si oprit productia cateva zile, ca sa arate ca ei sunt cineva. Si astfel s-au mai si pierdut cateva sute de mii de euro.
    Deci ai lor nu s-au lasat din munca, au spus ce vor si au asteptat. Inca un motiv de ce Germania e unde e si Romania tot in urma a ramas si va ramane foaaarte multi ani de acum inainte.
    16 6
  • Mda, nemtii au facut greva japoneza in timp ce noi am ales metoda sindicatelor franceze.
    14 0
  • Marius
    F bine ca merita oameni si 10 % mai mult .

    Lucrez in germania legal de 3 ani in acelasi domeniu ca in Ro , da in germania de ex pot bea cafea moca dar nu am timp decat max 1-2 pe zi , in romania era mai lejer timp mai mult (asa este cand nu esti motivat) si cafele la greu dár nu moca ci cu plata la automat...
    Aici nu te lasa trag de tine da si plata este ff ok.
    7 1
  • praf in ochi
    nimeni nu vede "rozul" din cresterea asta? 5,7% in decursul a aproape 2 ani de zile? Unora pare sa le fie complet strain termenul de inflatie. Probabil ca procentul cresterii salariale va fi mai mare decat nivelul inflatiei preconizat in urmatoarele 20 de luni, dar diferenta este ABSOLUT ridicol de mica tinand cont de vanzarile WV.

    parerea mea...
    5 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru