50 de ani de la debutul lui Lamborghini Countach, sărbătoriți cu 4 clipuri speciale

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile celebrează 50 de ani de la debutul celebrului Countach cu o serie de patru clipuri speciale. Primul îl aduce în prim-plan chiar pe Marcello Gandini, cel care a desenat înlocuitorul legendarului Miura.

În vara anului 1970, Ferruccio Lamborghini și-a desemnat oamenii să lucreze la un înlocuitor pentru legendarul Miura. Paolo Stanzani se ocupa de aspectele tehnice, iar Marcello Gandini (pe atunci director de creație la Carozzeria Bertone) a fost însărcinat cu designul noului model al producătorului din Sant'Agata Bolognese.

Primul prototip, Countach LP 500, a debutat în 1971 cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Pentru a marca cei 50 de ani trecuți de la acel moment, Lamborghini a anunțat acum că va publica patru clipuri video speciale pe canalele sale de social media.

"Vedeta" clipului care deschide această serie este chiar Marcello Gandini.

 

via Lamborghini

Comentarii (3)

  • Seriff
    Din cauza unor poponauti pensati cu glezne goale care au ajuns politicieni nu vom mai vedea in viitor astfel de masini, vom vedea doar prize, stechere, steaguri de popo
    20 4
  • Arata in continuare senzational.
    Zero agresivitate, o rara avis in vremurile de azi.
    9 2
  • inexorabil
    Cu cât plonjez în trecut (adică în inimitabilul şi irepetabilul secol al XX-lea), cu atât mă cuprinde deprimarea…La pachet cu trăirea autentică!

    Da, aşa cum menţiona şi dl. Gandini, totul a fost conceput în jurul…senzaţiilor. Alias procesul mental fără de care industria auto ar fi însemnat doar mecanisme acţionate în gol. În curând însă nu va mai însemna nici măcar atât, ci eminamente…NIMIC – tema filmului fantastico-profetic “The NeverEnding Story” (1984).

    “Ce este nimicul?” – “Este GOLUL care rămâne” (suveran în viaţa planetei, care însă tot mai multora le va stârni impresia de “progres”)…după ce se “topesc” imaginaţia, creativitatea, solidaritatea, bucuria şi mai ales…speranţa.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru