A fost semnat contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Chețani - Câmpia Turzii

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autotrada A3 Chețani - Câmpia Turzii, singurul tronson lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca, are un nou constructor. Acesta are la dispoziție 21 de luni să finalizeze cei 15.7 kilometri, aflați deja la un stadiu de 40%.

Porțiunea Chețani - Câmpia Turzii, din Autostrada A3, este singura lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Inițial, contractul pentru realizarea acestui tronson a fost semnat în 2015, dar constructorul a reușit să ajungă cu lucrările la doar 40% în 6 ani.

Tocmai de aceea, anul trecut, Compania de Drumuri a reziliat contractul și a lansat o nouă licitație. Câștigătorul a fost contestat, iar instanța i-a dat dreptate contestatarului.

În luna august 2022, a fost desemnat un nou câștigător, iar acum s-a semnat, într-un final, contractul (în valoare de circa 420 de milioane de lei) pentru finalizarea celor 15.7 kilometri de autostradă.

Noul constructor are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și alte 18 luni să finalizeze lucrările.

via HotNews

Comentarii (4)

  • Strabag - castigatorul lotului, e una dintre cele mai serioase firme din piata. Ma astept ca in vara lui 2024 - cel tarziu - sa circulam doar pe autostrada de la Deva (sau Boita) la Tg. Mures.
    12 0
  • Bombardieru'
    in sfarsit o firma care ne da speranta ca peste un an ar putea sa fie A3 completa de la Cluj (Gilau) la Tg.Mures. Ar fi super tare sa ia in viitor si bucata Tg.Mures-Miercurea Nirajului. Asa ruta Brasov-Cluj ar fi super avantajoasa prin nodul care se va face la Acatari. Sau poate fac astia mai repede Boita-Fagaras si atunci Brasov-Cluj o sa fie mai rapid prin Sibiu.

    PS bine edik va fi suparat in continuare, dar ce, e vina mea ca Vasluiul n-are trafic de autostrada?
    7 3
  • Mircea Badea
    2 ani 15 km intre nimic si nimic..asa ceva...mai bine intram in uniunea chinezeasca..
    0 10
  • bai badea. Intre nimic si nimic sunt sinapsele alea ale tale. Incet incet Romania se dezvolta. Ce nu-ti place?
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru