Abarth lansează ediția specială 695 Tributo 131 Rally. Omagiu adus lui Fiat 131 Abarth

de Tiberiu Safta
Joi, 05.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Abarth a lansat o nouă ediție specială pentru modelul de performanță 695, numit Tributo 131 Rally. Numele aduce un omagiu vechiului Fiat 131 Abarth, o mașină care a cunoscut succese semnificative în raliuri. Noua ediție specială aniversează 40 de ani de la ultima cursă oficială la care vechiul model a luat parte.

Constructorul italian, care se ocupă cu modificarea modelelor Fiat, a publicat imagini cu o nouă ediție specială pentru acest an. Acesta se numește 695 Tributo 131 Rally și este un omagiu adus vechiului model Fiat 131 Abarth, o mașină legendară în lumea raliurilor spre sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80. De altfel, noul model marchează 40 de ani de când Fiat 131 Abarth a concurat oficial într-o cursă pentru ultima dată.

Abarth 695 Tributo 131 Rally este oferit cu o vopsea albastră exclusivă în combinație cu un plafon negru și mai multe accente negre. Modelul are și câteva elemente stilistice ascunse la prima vedere, care ilustrează silueta vechiului 131 Abarth. Astfel de elemente decorative se găsesc pe planșa de bord, pe tetierele scaunelor și pe părțile inferioare ale panourilor ușilor.

Tot la exterior avem și un eleron spate reglabil în 12 poziții. Unghiul eleronului poate fi setat între 0 și 60 de grade și oferă stabilitate îmbunătățită în viraje la viteze mari.

Abarth precizează că forța de apăsare ajunge la 42 de kilograme cu eleronul setat la 60 de grade și la o viteză de 200 de km/h. Exteriorul este completat de jantele de 17 inch vopsite în negru.

La interior, noul model limitat dispune de o planșă de bord îmbrăcată în Alcantara, alături de scaune îmbrăcate în material textil Sabelt și inserții vopsite în culoarea mașinii.

Sub capotă avem motorul T-Jet de 1.4 litri, turbo, care dezvoltă 180 de cai putere și un cuplu de 250 de Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 6.7 secunde, iar viteza maximă este de 225 de km/h.

De asemenea, Abarth 695 Tributo 131 Rally este echipat cu amortizoare Koni FSD pe ambele punți și dispune și de un sistem de frânare de performanță, cu discuri ventilate de 305 milimetri în față și 240 de milimetri în spate. Sistemul este completat de etriere Brembo din aluminiu cu 4 pistoane.

Noul Abarth 695 Tributo 131 Rally va fi produs în doar 695 de exemplare.

via Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru