Abarth ne pregătește surprize: lucrăm la variante de performanță ale lui Fiat 500X și 124 Spider

de Sebastian Toma
Joi, 26.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță a mărcii Fiat, Abarth, va lansa variantele proprii ale modelelor 500X și 124 Spider. Data debutului acestor variante nu a fost încă dezvăluită.

Șeful Abarth a confirmat oficial planurile diviziei de a dezvolta variantele de performanță ale modelelor Fiat 500X și Fiat 124 Spider. Paolo Gagliardo, șeful Abarth, a anunțat aceste vești în cadrul unei conferințe despre planurile acestei divizii, printre care se numără creșterea cu 50% a vânzărilor în cursul anului 2016. Pentru moment, cei de la Abarth nu au precizat dacă vor lansa variantele lor ale modelelor 500X și 124 Spider în 2016 sau dacă debutul acestor modele se va lăsa așteptat mai multă vreme. În orice caz, știm că Abarth va lansa un model nou în 2016, fără să fie precizate mai multe detalii. Cel mai probabil, vorbim despre varianta Abarth a lui 500X, acesta din urmă fiind lansat înainte de 124 Spider, pe care italienii vor să-l vândă o vreme doar sub sigla Fiat.

Odată cu vânzările mărcii Abarth, italienii vor să mărească și numărul de showroom-uri. Fără a preciza o perioadă de timp în care vor să facă acest lucru, cei de la Abarth au declarat că intenționează să mărească rețeaua actuală, de 300 de dealeri, la 750 de concesionari. Cei de la Abarth ar putea să facă această dublare a numărului de reprezentanțe printr-o invazie importantă în Statele Unite ale Americii, o piață fructuoasă.

Nici Bătrânul Continent nu e de neglijat, unde cei de la Abarth sunt cunoscuți de public atât pentru modelele istorice, cât și pentru creațiile recente.

Urmareste Automarket
Potrivit Automotive News, în cadrul conferinței Abarth derulate la Torino, a fost prezentată și o machetă a variantei Abarth a lui Fiat 124 Spider. Aceasta din urmă era configurată într-o variantă de raliu, iar explicația modificărilor aplicate este legată de intenția celor de la Fiat de a se întoarce în Campionatul Mondial de Raliuri cu o variantă de peformanță a lui 124.
Ultimele reușite în raliuri ale celor de la Fiat au fost tot cu un model Abarth, derulate la sfârșitul anilor '70 și la începuturile anilor '80, cu un 131 Abarth. Grupul Fiat s-a bucurat ulterior de rezultate bune în competiții datorită mărcilor Lancia, Alfa Romeo, Maserati și, bineînțeles, Ferrari. Rămâne de văzut când va avea loc eventuala revenire în WRC a mărcii italiene, dacă bugetul Fiat Chrysler Automobiles va permite asemenea activități.

Via Automotive News (înreg.) | Abarth

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru