Accidentele spectaculoase de la Goodwood Festival of Speed 2014

de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 02.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe lângă lecţia de istorie pe care o predă Festivalul Vitezei de la Goodwood, în fiecare an avem şi o serie de ieşiri în decor, unele extrem de spectaculoase. Am adunat pentru voi o serie de întâlniri violente cu baloţii de paie în cadrul ediţiei de anul acesta.

Urmareste Automarket
În fiecare an, în luna iunie, pe domeniul vast al Lordului March din Goodwood se strânge toată crema automobilismului britanic şi internaţional.

Dar pe lângă socializare, defilarea automobilelor istorice, clasice şi moderne, în fiecare an există şi câţiva nefericiţi care vor ieşi în decor pe traseul de 1.1 mile (1.86 km) creionat în curtea domeniului. Deşi pare simplu, traseul are două viraje dificile care au surprins de-a lungul timpului chiar şi piloţi experimentaţi.


Ediţia 2014 a Festivalului Vitezei de la Goodwood nu a făcut excepţie, fiind consemnate mai multe incidente de acest gen.

Cele mai multe accidente au avut loc în virajul Molecombe, un viraj înşelător de stânga care vine după secţiunea de mare viteză. Am adunat pentru voi cele mai spectaculoase ieşiri în decor de la Goodwood 2014.

1. Mercedes-Benz 500SL Rally

Roland Asch a revenit la volanul modelului 500SL Rally după reparaţia improvizată.

Deşi la volan se afla experimentatul pilot german Roland Asch, viteza excesivă l-a făcut să rateze dificilul viraj Molecombe şi Mercedesul clasic a fost avariat de un balot de paie. Mai interesant este că oficialii Mercedes-Benz Classic nu s-au supărat prea tare. Singura lor problemă a fost că publicul nu va mai putea vedea maşina pe traseul de la Goodwood tot restul weekendului. Aşa că Michael Bock, şeful Mercedes-Benz Classic, a decis să rezolve rapid problema improvizând un atelier de tinichigerie ad-hoc. Au mutat maşina pe unul dintre camioanele de transport, au ancorat partea din faţă de un obiect foarte greu şi au tras de maşină până când botul a revenit la o formă rezonabilă. Cu reparaţia temporară încheiată, maşina a fost înmânată din nou lui Roland Asch pentru a urca dealul de la Goodwood în aplauzele celor din tribune. 

2.
Alfa Romeo 4C

Un alt pilot surprins de dificilul viraj Molecombe a fost cel de la volanul unui Alfa Romeo 4C. După cum o dovedesc şi imaginile, baloţii de paie nu sunt atât de moi cum par la prima vedere. 

3. Nissan GT-R Nismo

Sir Chris Hoy este o celebritate în Marea Britanie. Numele lui a fost şi este legat de ciclismul pe velodrom, dar Sir Hoy este şi un mare pasionat de automobile. De curând a făcut pasul către motorsport, devenind pilot pentru echipa Nissan. Din păcate, la Goodwood a devenit prea entuziast la volanul puternicului GT-R, pe care l-a parcat forţat în acelaţi viraj Molecombe, printre aceiaşi baloţi de paie.

4. Aston Martin V8 Vantage

Celebrul pilot Anthony Reid a reuşit să „muşte” zidul din a doua parte a traseului de la Goodwood cu un Aston Martin V8 Vantage din 1980. În urma impactului, Astonul a rămas fără una din roţi, dar Anthony Reid a reuşit să oprească maşina în siguranţă. 

Comentarii (1)

  • thanks for sharing:) Toti si-o incearca urat la Balcom. 4C a subvirat urat rau
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru