Aceasta este a 9-a generație Toyota Camry

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 15.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota prezintă a noua generație a sedanului Camry. Cele mai importante modificări le regăsim în gama de motorizări, acolo unde unitatea V6 a dispărut, iar oferta include acum doar versiuni hibrid.

Toyota Camry este una dintre cele mai populare mașini peste Ocean. Anual, constructorul japonez de automobile comercializează aproximativ 300.000 de exemplare.

Acum, Camry a primit o nouă generație. A noua. În realitate, însă, vorbim despre un facelift major, având în vedere că sedanul nu s-a schimbat foarte mult, iar platforma TNGA-K a rămas neschimbată. Ce-i drept, suspensia a fost revizuită pentru un plus de manevrabilitate.

Comparativ cu vechiul model, noul Camry are o grilă frontală care a crescut în dimensiuni, faruri LED mai înguste și stopuri LED. Clienții au la dispoziție două culori noi pentru caroserie, denumite Ocean Gem și Heavy Metal.

Pentru interior, Toyota a pregătit un instrumentar de bord digital, de 7.0 inch, și un ecran de 8 inch pentru sistemul multimedia. Cele două sunt oferite în standard, dar, opțional, clienții pot alege ca ambele display-uri să aibă 12.3 inch.

Până acum, Toyota Camry era disponibilă cu un propulsor V6, dar nu mai este cazul.

În schimb, sedanul este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care are la bază o unitate de 2.5 litri, cu 4 cilindri.

În cazul versiunii cu roți motrice față, agregatul vine alături de 2 motoare electrice, pentru un total de 225 CP. Versiunea cu tracțiune integrală plusează cu încă un motor electric, montat pe puntea spate, și oferă în total 232 CP.

Indiferent de alegerea făcută, transmisia este una eCVT. Capacitatea bateriei litiu-ion nu a fost dezvăluită.

Noua generație Toyota Camry va ajunge în reprezentanțele de peste Ocean în primăvara anului viitor.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Bineînțeles că habitaclului tot este înapoi cu o generație fata de ce se vinde pe piata ,dar na...macar e mai bine. Nu mai are aerul ăla de mașină din anii 2000.Acum pare ceva din epoca pre pandemica. Mă întreb de au revizuit și ceva pe la sistemul de siguranță
    8 14
  • Grila aia tip fagure zici că e luată de pe altă mașină și pusă acolo.
    5 7
  • deputy
    overall ok avand in vedere ca Toyota nu a excelat niciodata la design.
    intr-adevar grila este cam horror.
    6 3
  • Nici pe mine nu ma da pe spae grila, dar interiorul are un aer placut de Lexus, poate pentru unele gusturi este deja invechit dar pentru mine este ce trebuie. Nu intotdeaua mai nou este si mai bun, daca ma uit la unele interioare ce apar acum ma prind de cap.
    16 1
  • Banditos
    Pai noua linie de la Toyota e preluata de la mai vechile Lexus. Incearca sa o mai ridice putin. Strict, aici, vad ceva din LS cu ceva Prius ultima generatie. O salata rezonabil de digerabila.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru