Acesta este Cupra Ateca facelift: sistem de direcție îmbunătățit și ecran central de 9.2 inch pentru SUV-ul de performanță cu 300 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Ateca facelift, SUV-ul de performanță pregătit de sub-brandul deținut de Seat, propune acum mici modificări exterioare, un ecran nou la interior, un volan restilizat și un sistem de direcție modificat.

Oficialii diviziei Cupra au publicat primele imagini și detalii referitoare la Cupra Ateca facelift. SUV-ul de performanță pregătit de sub-brandul deținut de SEAT propune atât mici îmbunătățiri la nivel estetic, cât și o serie de noutăți la interior.

"Cu ajutorul lui Cupra Ateca am făcut o declarație clară în segmentul SUV-urilor de performanță, iar noua versiune vine să sublinieze și să întărească acest lucru", a declarat Axel Andorff, vicepreședintele departamentului de cercetare și dezvoltare din cadrul Seat.

Cupra Ateca facelift va fi echipat standard cu faruri full LED, cu o un spoiler frontal ușor restilizat și cu o grilă cu accesorii noi. Carcasele oglinzilor, barele pentru amararea portbagajului și rama grilei frontale sunt fabricate acum din aluminiu. Standard, SUV-ul de performanță va fi echipat cu un sistem de evacuare Akrapovič cu patru terminații și cu jante de 19 inch vopsite în două nuanțe.

La fel ca până acum, Cupra Ateca facelift va fi disponibil în șase nuanțe de caroserie: Energy Blue, Dark Camouflage, Velvet Red, Rhodium Grey, Reflex Silver și Nevada White.

Pentru interior, spaniolii au pregătit un volan nou care acum integrează atât butonul pentru pornirea/oprirea motorului, cât și un buton pentru selectarea modului de rulare (Normal, Sport, Cupra, Individual).

Totodată, Cupra Ateca facelift va fi echipat standard cu scaune sport care vor putea fi comandate și în Alcantara.

Tot la interior, spaniolii au pregătit un ecran central nou cu o diagonală de 9.2 inch, iar sistemul de infotainment a fost echipat cu un asistent virtual care poate fi activat prin simpla rostire a cuvintelor "Hola Hola".

La fel ca până acum, Cupra Ateca facelift va fi echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri TSI care dezvoltă 300 de cai putere și 400 Nm. Resursele vor fi gestionate de o transmisie automată cu șapte trepte și de un sistem de tracțiune integrală 4Drive. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.9 secunde, iar viteza de top ajunge la 247 km/h.

Sistemul Adaptive Chassis Control (DCC) este disponibil standard, iar conform oficialilor Cupra, sistemul de direcție a fost îmbunătățit și oferă un feedback și mai bun.

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    fortoasa dar cam cutie pe afara si la interior chiar nasparlie de ce or mai face asta nu stiu cind au aia noua fermentor.
    oricum vad pe net oferte la 30 mii din 2019 pret nou 50 mii deci 20 mii paguba cit ai clipi asta e minune mare hipnoza cu marchetingu.
    13 4
  • La prima cautare cea mai ieftina Cupra Ateca pe mobile e 34k, dar ok, rotunjeste la cat vrei tu ca sa iti dea argumentul :)
    PS. Cupra Ateca in Ro incepe de la 44k, nu 50. Si da, cam asta e deprecierea la masini cu motoare de genul , vezi : Golf 7 R, Leon Cupra etc. Dupa 1 an, scazi 20-30% din valoarea ei de noua.
    3 2
  • mikkik
    Eu nu reusesc sa gasesc un defect la masina asta, oricat m-as stradui. Am cautat si eu pe net ofertele minunate la 30 mii din 2019, eu nu am gasit decat la un pret minim de 44.900 euro din 2019 cu peste 20.000 kilometri la bord.
    4 1
  • netam-nissan
    https://www.autoscout24.de/angebote/cupra-ateca-2-0-tsi-dsg-4drive-benzin-grau-9cfa8b3a-434e-4499-aafc-87ee36012c0d?cldtidx=1&cldtsrc=listPage

    30.600 din decembrie 2018 ce e drept dar km putini 10 mii vreo 2 euroi fitirisiti pe km rulat fara taxe benzina etc.
    afacere buna power-suvoaiele astea luate de noi de catre noi... scuze de voi.
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru