Acesta este noul Ford Ranger MS-RT: exterior inspirat din motorsport, motor diesel biturbo și sunet sportiv

de Florin Ardeleanu
Luni, 18.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford Ranger primeste o nouă versiune specială, dezvoltată în parteneriat cu specialiștii MS-RT. Punctele sale forte vor fi exteriorul inspirat de motorsport și detaliile finisate manual.

Europenii nu sunt tocmai înnebuniți după camionete. Însă, Ford Ranger pare că a găsit rețeta câștigătoare și este, în prezent, cel mai bine vândut pick-up de pe Bătrânul Continent.

Acum, modelul american poate fi comandat și într-o versiune specială, dezvoltată împreună cu specialiștii de la MS-RT. Numele său oficial este Ranger MS-RT și va fi disponibil pe anumite piețe europene începând cu vara anului 2021.

Fiind bazat pe Ranger Wildtrak, pick-up-ul este disponibil în două variante de caroserie: Super Cab sau Double Cab.

Una dintre particularitățile noului Ford Ranger MS-RT este exteriorul inspirat din motorsport. Partea frontală iese în evidență multumită unei grile cu efect de fibră de carbon, în formă de fagure, iar jantele OZ Racing, cu diametrul de 20 de inch, subliniază sportivitatea parții laterale.

Tot aici trebuie menționate pasajele roților mai evazate și pragurile profilate. Clienții au la dispoziție trei nuanțe pentru caroserie: Frozen White, Sea Grey si Agate Black.

EXTERIOR INSPIRAT DIN MOTORSPORT

Pentru interior, americanii au pregătit ornamente din piele premium, cusături portocalii contrastante, iluminat ambiental, scaune față încălzite, ecran de 8 inch pentru sistemul de infotainment Ford SYNC 3 și detalii MS-RT pe covorașe și praguri.

Sub capotă, unitatea Ford EcoBlue de 2.0 litri, biturbo diesel, dezvoltă 213 cai putere și 500 Nm cuplu.

Agregatul lucrează alături de o transmisie automată cu 10 rapoarte și un sistem de tracțiune integrală selectabil.

MOTOR DIESEL BITURBO

La fel ca Ranger Wildtrak, noul Ranger MS-RT are o sarcină utilă de până la 1.098 kilograme. De asemenea, camioneta americană poate tracta 3.500 de kilograme.

Pentru un sunet sportiv, Ford oferă un soundbox Maxhaust. Acesta este controlat printr-o aplicație și este instalat, opțional, de dealer.

via Ford

Comentarii (3)

  • După evacuări false hop și generatoare de sunet. Mi se pare o mare tzig@nie, la fel ca și cele 30 de culori de benzi luminoase din interior la Mercedes. Sunetul ăla sport obținut "natural" nu se compară cu nimic.
    10 1
  • @ds, daca citeai atent, acolo unde scrie ca este o dotare optionala, pe care nu te obliga nimeni sa o o pui, poate ca nu mai scriai un asa comentariu "romanesc". Dar a dat romanismul din tine pe afara si ai vomitat si tu ceva. Cat si despre Mercedesul pe care il pomenesti, surpriza, nu te obliga nimeni sa il cumperi nici pe ala.
    3 5
  • @Merlo, arată tu că ești atent și inteligent și explică unde pomenesc eu că este dotare de serie sau opțională? Era vorba despre altceva. Dar, probabil, este greu de priceput. Hmmm, faptul că este opționala nici nu mă interesează. Sau poate ai vrut doar un pic de atenție...
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru