Activitatea uzinei Dacia de la Mioveni va fi din nou întreruptă, din cauza crizei de semiconductori

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 01.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul român de automobile oprește din nou producția la Mioveni, din cauza lipsei de componente electronice. De această dată, activitatea uzinei va fi întreruptă timp de 5 zile.

Criza mondială de semiconductori continuă, iar Dacia o resimte la rândul ei. După ce a oprit producția la uzina de la Mioveni în februarie, martie, aprilie și iulie, constructorul român se vede nevoit să suspende din nou activitatea fabricii timp de 5 zile.

"Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. [...] Activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi întreruptă în zilele 2, 3, 6, 7 și 10 septembrie," se arată într-un mesaj transmis de Dacia celor de la Economedia.

Tot din cauza crizei mondiale de semiconductori, alți producători construiesc mașini incomplete, urmând ca piesele lipsă sa fie atașate înainte de a le trimite la dealeri, iar unii aleg să le comercializeze fără diverse dotări.

Spre exemplu, Volkswagen vinde pe piața din Brazilia modelele Fox și Nivus fără ecranul central. În locul său este montat un capac de plastic.

via Economedia.ro

Comentarii (2)

  • Din cauza crizei mondiale de semiconductori, Dacia va reporni productia modelului 1310 :)
    14 1
  • Dănuț Alin Niță
    Ajunge cu atîtea fumigene de doi lei ...căruțe
    :)))))
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru