Adaptare la noile tehnologii: specialiștii de la Porsche Engineering România testează sisteme autonome cu aplicații de gaming

de Daniel Popescu
Miercuri, 16.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Specialiștii de la centrul de inginerie Porsche Engineering din Cluj-Napoca testează sisteme autonome prin utilizarea unor aplicații de gaming capabile să simuleze orașe sau anumite tipuri de șosele.

Inginerii și programatorii de la centrul de inginerie Porsche Engineering din Cluj-Napoca își extind gama de resurse utilizate în procesul de dezvoltare pentru sisteme autonome pentru mașini.

Cea mai nouă metodă este utilizarea unor aplicații de gaming, adică pachete software care simulează orașe, anumite tipuri de șosele sau diverse situații cu vizibilitate redusă pentru senzori sau pentru ochiul uman.

Utilizarea aplicații de gaming are ca principal avantaj reducerea timpului alocat pentru implmentarea soluțiilor finale, întrucât testele în condiții reale necesită o perioadă mai lungă de timp.

"Folosind inteligența artificială și aplicațiile de gaming, putem simula fiecare scenariu și orice tip de incident, chiar și cele care nu pot fi replicate în viața reală din motive evidente, de siguranță. De exemplu, atunci când mașina din față frânează agresiv și în mod neașteptat sau un animal sare în fața mașinii, pe drum", explică Marius Mihailovici, director general la Porsche Engineering România.

Practic, aplicațiile de gaming permit rularea în paralel de nenumărate ori a unui scenariu pre-stabilit cu un nivel de detaliu dificil sau imposibil de transpus într-o testare reală.

Porsche Engineering România anticipează ca cererea pentru astfel de sisteme autonome va crește constant în următoarea perioadă că urmare a faptului că producătorii integrează un număr tot mai ridicat de sisteme și tehnologii pe mașini.

Via Porsche Engineering România

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru