Adio, Cayman și Boxster! Bine ați venit, 718 Cayman și 718 Boxster!

de Mircea Meşter
Joi, 10.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche schimbă numele celor mai accesibile modele sport din gama sa adăugând particula 718 în fața actualelor denumiri: Cayman și Boxster. Noul nume este inspirat din istoria mărcii germane.

Porsche a decis să facă puțină ordine în nomenclatura modelelor sale, iar prima modificare apare în gama modelelor sale sportive cu motor amplasat central. Începând cu viitoarele versiuni 2016 ale modelelor Cayman și Boxster, acestea vor primi particula 718 în fața numelor, astfel că vor fi cunoscute oficial sub denumirile 718 Boxster și 718 Cayman. 

Evident, numărul 718 nu este ales la întâmplare, fiind prezent în lista de denumiri ale modelelor Porsche încă din anii '50 , când Porsche lansa cu mare succes modelul 718 și-l alinia la startul celor mai importante competiții din motorsportul acelor vremuri. Porsche 718 câștiga categoria proprie și termina pe locul al treilea la general în Cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1958, iar în 1959 câștiga Targa Florio.

Modificarea de nume din gama Porsche vine cu anunțul oficial conform căruia motoarele boxer aspirate cu șase cilindri de pe actualele Boxster și Cayman vor fi înlocuite o dată cu apariția particulei 718 cu unități boxer turbo cu patru cilindri. 

via Porsche

Comentarii (4)

  • O sa fie interesant de urmarit cum vor pune cei de la porsche un motor "vertical" in locul unuia orizontal, pastrand caracteristicile dinamice ale masinii
    6 2
  • @unckle - nu va fi un 4 in linie, va fi un 4 boxer. Este cel putin a doua oara cand automarket nu stie asta, si ii corectez. Data trecuta aveau un link catre stirea de unde au preluat informatia, si scria clar ca va fi 4-boxer. Acum am cautat eu pe alte site-uri de stiri, doar sa ma asigur ca nu scriu tampenii.
    8 0
  • http://www.automarket.ro/stiri/porsche-cayman-si-boxster-vor-primi-un-motor-nou-cu-patru-cilindri-in-linie-59979.html - jos este linkul catre WCF, unde scrie clar "flat four", iar in "traducere" acel flat-four s-a transformat in 4 cilindrii in linie de pe actualul Macan.
    7 0
  • mircea
    @noname00
    Pardon. Niște băieți îți rămân datori cu o bere, o apă, un test, ceva :)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru