Agonia păgubiţilor Astra continuă: falimentul companiei s-a amânat pentru a treia oară

de Daniel Popescu
Luni, 09.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tribunalul Bucureşti a amânat pentru a treia oară declararea falimentului în cazul Astra Asigurări. Păgubiţii au de aşteptat peste 8 luni pentru a-şi recupera banii.

Esential 2 luni au trecut de când ASF a cerut falimentul Astra
8 luni vor mai trece până când păgubiţii Astra îşi vor vedea banii
Cei peste 57.000 de români care au dosare de daune la Astra Asigurări au primit o nouă veste proastă la începutul acestei săptămâni.

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru a treia oară o decizie cu privire la declarea falimentului companiei, element esenţial pentru ca Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) să poată să înceapă plata daunelor.

O astfel de decizie era deja anticipată de avocatul Gheorghe Piperea, care estima recent ca păgubiţii vor mai aştepta încă cel puţin 8 luni pentru a-şi putea recupera banii.

"Nu cred că se va judeca nici pe 9 noiembrie. Legea este făcută probabil intenţionat ca sumele pentru asiguraţi să se disponibilizeze numai după ce rămâne definitivă hotărârea. Şi, după calculele mele, cred că durează cel puţin opt luni până când se definitivează, iar acestea sunt estimări optimiste", explică el la vremea respectivă.

Perioada de timp estimată este atât de lungă pentru că, chiar şi după ce Tribunalul Bucureşti va declara falimentul Astra Asigurări, compania va putea face apel, ceea ce va prelungi durata de rezolvare a problemei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a iniţiat procedurile pentru declararea falimentului Astra în 8 septembrie, însă în cele două luni care au trecut de atunci nu s-a întâmplat practic nimic concret în rezolvarea cazului.

Via Ziarul Financiar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru