Românilor le place să fie ţepuiţi: doar 20% dintre păgubiţii Astra au depus cereri de plată

de Daniel Popescu
Luni, 18.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doar 11.000 dintre cei 57.000 clienţi păgubiţi de Astra au depus cerere de plată la Fondul de Garantare a Asiguraţilor, care face un apel la completarea formularea pentru a evita viitoarele aglomerări.

Tribunalul Bucureşti a admis la sfârşitul anului trecut intrarea Astra Asigurări în faliment, iar o decizie finală la Curtea de Apel este aşteptată în prima parte a lunii aprilie. Deşi începe să se contureze faptul că au mai rămas mai puţin de trei luni până la recuperarea banilor, românii nu se grăbesc să-şi solicite drepturile.

Potrivit unui comunicat de presă al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), cel care va distribui banii clienţilor, doar 20% dintre păgubiţi au depus până în prezent cerere de plată.

Astfel, pentru cele 57.210 de dosare de daună preluate de la Astra, FGA a primit până în 31 decembrie doar 11.200 de cereri de plată. În acest context, FGA îndeamnă păgubiţii să comppleteze cererile de plată pentru a evita aglomeraţia care ar putea apărea ulterior.

"Pentru a evita supraaglomerarea şi apariţia stării de nemulţumire în rândul potenţialilor creditori de asigurări ai Astra Asigurări, FGA recomandă întreprinderea demersurilor de depunere a cererilor de plată din timp pentru a beneficia de o plată cât mai rapidă a despăgubirilor", precizează FGA într-un comunicat de presă.

Potrivit oficialilor FGA, după ce Curtea de Apel va decide falimentul Astra că instanţa finală, păgubiţii îşi vor putea recupera banii în 5-7 zile lucrătoare.

Via Economica

Comentarii (2)

  • Intrebarea se pune daca TOTI au fost anuntati, ca la o rechemare auto ?
    Multi de la tara/plecati din tara, nu au toate informatiile..............
    7 0
  • mai e un aspect...in calitate de pagubiti trebuie sa te"bati" cu firmele de asigurari pina-n pinzele albe,ajungi chiar sa te ameninti unul pe altul,iar cind in service inlocuirea unei aripi ,a unui spoiler si a unui stop costa 8500 ron ppt o masina opel corsa,iar cel care a facut paguba isi schimba 2 aripi ,faruri, grila si capota in second cu 1200 ron pt un golf 5 ,te intrebi pt ce dracu sa mai dai sume astronomice la asigurari si sa-ti faci o tona de nervi cind trebuie sa beneficiezi de serviciile lor,sau de despagubiri....credeti ca va duceti la ghiseu si spuneti :eu sint pagubit!!!...iar ala o sa sara repede sa te intrebe cum vrei banii,cash sau pe card....ha ha ce amuzanti sunteti,auzi 5-7 zile lucratoare,...poate dupa ce te intorc din drum de vreo 5-7 ori cu dosarul
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru