Ai vizitat vreodată o fabrică auto? Fiat oferă un tur virtual prin Google Earth al uzinei din Melfi

de Sebastian Toma
Miercuri, 22.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fabrica Grupului Fiat Chrysler din Melfi, Italia, poate fi vizitată virtual cu sprijinul Google Earth, o premieră a industriei. Fiecare proces al fabricaţiei poate fi urmărit de pe un portal dedicat uzinei italiene.

Fiat Chrysler Automobiles a marcat o premieră mondială cu ajutorul Google, după ce oferă primul tur virtual al unei fabrici auto disponibil vreodată pe internet. Uzina Melfi din Italia, mondernizată recent în urma unei investiţii majore, construieşte modelele Fiat 500X şi Jeep Renegade, şi poate fi vizitată virtual folosind portalul dedicat, fcamelfiplant.fiat.it. Alţi constructori de automobile oferă şi ei tururi virtuale ale anumitor obiective turistice, cum sunt muzeele, printre care se numără Skoda, Mercedes-Benz, Lamborghini şi Honda, dar niciunul nu a oferit o vizită directă, pas cu pas, într-o fabrică a sa. Fabrica de 1.9 milioane de metri pătraţia a fost construită între 1991 şi 1993 în apropierea oraşului San Nicola, la 18 kilometri de Melfi. Uzina exportă în peste 100 de pieţe şi este, din 18 iunie 2009, prima fabrică din Italia care a obţinut nivelul de certificare Silver al WCM (World Class Manufacturing), o organizaţie internaţională de metodologie a organizaţiei ciclului de producţie.

Realizarea acestei experienţe virtuale inedite a necesitat trei zile de fotografii, totalizând 3.924 de cadre şi 327 panorame.

Fiecare panoramă în parte este obţinută din 12 fotografii de înaltă rezoluţie, suprapuse perfect pentru a a cuprinde o privire de la stânga la dreapta mergând pe culoarul dedicat vizitatorilor în uzina Melfi a Fiat Chrysler Automobiles. Vizitatorii au posibilitatea să se ”mişte” prin fabrică şi să viziteze diferitele faze ale producţiei, de la ştanţare şi fabricarea caroseriei, până la vopsire, asamblarea finală şi ultimele teste înainte de a aprobarea finală a vehiculului.

Aşa arată linia de asamblare a fabricii FCA din Melfi, Italia.

Urmareste Automarket
Fabrica FCA din Melfi are aproape 8.000 de muncitori, 860 de roboţi pentru faza de ştanţare a metalelor în forme, 54 de roboţi pentru operaţiunile de vopsire şi 278 de staţii automate de însurubare şi montaj. Din efectivul total de muncitori, aproximativ 4.000 de oameni se ocupă de asamblarea modelelor Jeep Renegade şi Fiat 500X.
Lucrătorii muncesc în trei schimburi pentru a fabrica aproximativ 500 de unităţi pe zi. Posibilităţile de producţie includ patru şasiuri, două mărci şi modele diferite, 12 culori de caroserie, cinci tipuri de interior, opt motoare şi 188 de dotări opţionale.

Via Motori24 | Sursăfoto 

Comentarii (1)

  • chiribes mircea
    am un fiat punta s 55 model 176 din anul 1996.am alimentat la lucoil si motorul nu mia mai tras a doua zi am avut de trecut un deal si motorul mia cedat.de o luna e la reprezentanta FIAT din bistrita si sunt purtat pe drumuri.am predat masina la atelier si mi sa spus ca sa dus garnitura de chiuloasa si trebuie rectificata..dupa o saptamana mi sa spus ca nu se poate reconditiona chiuloasa si am sdus alt motot..dupa alta saptamana am fost anuntat ca nu se potriveste volanta,am dus volanta ,placa de presiune si disc de ambriaj dupa alta saptamana am fost anuntat cai gata.cand mam prezentat masina nu mai porneste.mi sa promis ca a doua zi se rezolva.cand am mers,motorul tot un ulei si mi sa spus ca nui bun sensorul de turatie,cred ca din cauza benzinei au nenorocit si al doilea motor.caci aceleasi sintome prezenta si primul.cei de facut sunteti firma serioasa si de aia am apelat la reprezentanta FIAT.aceasta bataie de joc nu cred ca va caracterizeaza.puteti verifica masina e cu BN05AMX IN REPREZENTANTA fiat BISTRITA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru