Alain Prost şi Dacia Duster câştigă pe Alpe d'Huez

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.12.2010
A treia etapă a Trofeului Andros 2010/2011 a fost câştigată de Alain Prost şi Dacia Duster Ice. Francezul este în continuare liderul clasamentului.

Alain Prost s-a impus din nou în sezonul 2010/2011 al Trofeului Andros, obţinând încă o victorie la bordul lui Dacia Duster Ice. De data aceasta, francezul a câştigat cursa de la Alpe d’Huez. Cvadruplul campion mondial de Formula 1 este liderul clasmentului după primele trei etape, după ce a reuşit să câştige prima şi a treia cursă a sezonului şi a obţinut puncte preţioase în cea de-a doua etapă. Toate cele patru runde au fost derulate pe "repede înainte", iar Alain Prost a reuşit să obţină şi un timp record pe circuitul Alpe d’Huez – 57”468, realizat în prima rundă. Tot în prima rundă, modelul de competiţie a avuto problemă cu blocurile optice, care a fost rezolvată ulterior.

"Iubesc acest circuit şi doresc încă o victorie. Aceasta este cea mai bună cale de a încheia prima parte a campionatului şi de a-mi păstra avantajul de moment. Ştim deja că alegerea pneurilor potrivite este crucială pentru succesul în competiţie, deoarece au apărut deja secţiuni întinse de smoală pe circuit", a declarat Alain Prost înainte de cursă.

Înainte de această etapă, Alain Prost avea 18 puncte în faţa următorului clasat, Jean-Philippe Dayraut.

În acest moment, Prost are 451 de puncte, Dayraut 433 pucnte şi Olivier Panis 427 de puncte. Pe locul zece al clasamentului se află alt fost pilot de Formula 1, Jacques Villeneuve, care aleargă pe o Skoda Fabia. Următoarea etapă va avea loc în weekend-ul 7-8 ianuarie al anului 2011.

Via | PlaneteDacia

Comentarii (1)

  • "Francezul este in continuare liderul clasamentului"
    inteleg ca inainte de aceasta cursa era tot lider. Cum se poate astfel sa ramana tot cu 18 puncte avans dupa ce a castigat?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru