Alpina revine in motorsport dupa 20 de ani

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 25.04.2008
Alpina B6 S, model de 530 de cai bazat pe Seria 6, este bolidul care va asigura reintrarea Alpina in cursele auto.

Esential

20 de ani au trecut de la ultima participare Alpina in motorsport. Germanii erau inscrisi in European Touring Car.

Alpina, preparatorul de casa al celor de la BMW, se reintoarce in competitiile motorsport. Dupa 20 de ani de absenta de pe circuit, tunerii germani revin in GT3 cu B6 S, un bolid care are la baza un BMW Seria 6. Printre competitorii Alpina din GT3 se vor numara modele preparate special pentru competitie de catre Porsche, Aston Martin, Dodge, Ferrari sau Ford.

Masina pregatita de Alpina vine cu un motor V8 de 4.4 litri care dezvolta 530 de cai putere si un cuplu de 725 Nm. Foarte interesant este faptul ca germanii au anuntat ca, in paralel cu participarea in competitia patronata de FIA, va pune in vanzare modelul de curse, urmand ca impatimitii competitiilor sa beneficieze de aceleasi cifre de performanta in garajul propriu.

Alpina urmeaza sa isi stabileasca, in lunile urmatoare, componenta tehnica a echipei, urmand ca inscrierea efectiva in competitie sa fie realizata in 2009.

via | Motor Authority 

Taguri: Alpina, B6 S, BMW, Seria 6

Comentarii (3)

  • Gogones
    Coolish coolish
    Coolish coolish
    0 0
  • da
    poate cand mai puneti sursa....puneti si linkul care trebuie nu doar asa de dorul lelii ca sa se albastreasca cuvintele....
    0 0
  • aha
    tunerii germani!!! Copy/paste !!!! Ha-ha-ha !!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru