Amendă-record pentru VW în Italia: 5 milioane de euro din cauză că germanii au anunțat cifre false de emisii

de Mircea Meşter
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul Concurenței din Italia consideră că Grupul Volkswagen și-a înșelat clienții în fișele tehnice, anunțând valori viciate ale emisiilor. Germanii vor contesta amenda la Tribunal.

Esential 5 milioane de euro este amenda primită de reprezentanții Volkswagen Group în Italia.
După ce Volkswagen a identificat soluțiile necesare pentru recalibrarea mașinilor diesel implicate în scandalul Dieselgate, constructorul german se așează acum la masa negocierilor și așteaptă efectele financiare ale utilizării unui software care le-a permis germanilor să reducă emisiile și consumul unor modele în timpul testelor de omologare. 

Ultimele vești legate de acest aspect vin din Italia, acolo unde Consiliul Concurenței a anunțat oficial că amendează Grupul Volkswagen cu 5 milioane de euro din caza faptului că a dezinformat cumpărătorii în ceea ce privește nivelul emisiilor modelelor diesel. Conform oficialilor italieni, Consiliul a aplicat cea mai mare amendă posibilă din cauza faptului că cifrele emisiilor oferite oficial erau obținute artificial cu ajutorul celebrului software care recunoștea faptul că mașina este supusă unui test și limita emisiile în acea perioadă.

Volkswagen a anunțat deja că va contesta decizia Consiliului Concurenței din Italia la Tribunal.

Oficialii germani nu vor contesta însă verdictul general al instituției, ci dimensiunea amenzii, pe care o consideră prea ridicată în condițiile în care oficialii Grupului au colaborat cu inspectorii Consiliului Concurenței "cu transparență și deschidere".

via Automotive News

Comentarii (4)

  • România nimic? Nu au nevoie de bani la buget? Sau la noi înșelătoria este promovată nu sancționată.
    18 1
  • Intrebarea mea este: vw primeste o amenda sau o amenda pe an pana repara si ultima masina?
    12 1
  • vw s-a apucat de făcut cârnați
    @Ducu
    Nu, la noi românul snob se ,,amendează,, singur în continuare.
    8 4
  • Trebuie sa fii snob sa-ti cumperi vw? Asta e buna.

    Sa-ti iei masini cu motoare subnutrite si cu cvt-uri, traind cu impresia ca esti miez cu masina sport , asta inseamna sa fi stupid.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru